Make up nasveti za dame s tankimi ustnicami

Senzualne in zapeljive ustnice, ki sevajo barvitost in polnost – kaj niso to atributi, ki si jih želimo skoraj vse? Kaj pa, če so naše ustnice preveč tanke? V nadaljevanju ti predstavljamo nekaj sijajnih make up nasvetov, s pomočjo katerih boš povečala volumen svojih ustnic, hkrati pa pozornost usmerjamo tudi na nekatere napake pri ličenju, ki so morda vzrok, da ne moreš doseči želenega videza.

Pripravi se na večji volumen

Zavest o rednem pilingu ustnic mora biti nenehna. Suhe ustnice seveda niso lep prizor, saj so tako videti še bolj tanke, utrujene in mrtvaške. Čeprav pozimi ni priporočljivo pretiravati s pilingom, je odstranjevanje odmrlih celic s površine kože treba izvesti vsaj dvakrat mesečno, ali pa pred pomembnejšimi dogodki, saj prav njihova prekrvavitev vpliva na povečanje volumna.

Make up nasveti za dame s tankimi ustnicami 01

Po pilingu je nujna hidratacija v obliki balzama za ustnice. Takšna nega je posebej učinkovita, če jo izvajamo pred spanjem. Tako hidratacija traja tekom cele noči, zjutraj pa se zbudimo s prelepimi in svežimi ustnicami.

»Ukradi« malo z robov

Da bi bile tanke ustnice videti spektakularno, jim je nujno treba zagotoviti novo dimenzijo, kar najlažje dosežemo s črtalom za ustnice. Nanesi ga milimeter čez rob in tako »ukradi« malo dodatnega prostora, ki ga boš v nadaljevanju ličenja izpopolnila z barvo. Posebej pozorna bodi pri začrtovanju Kupidovega loka, saj z njim lahko ustnice še dodatno poudariš.

Make up nasveti za dame s tankimi ustnicami 02

Izberi najboljšo šminko za ustnice

Ko govorimo o barvah, se je nude šminka izkazala kot najboljša rešitev za tanke ustnice. Izogibaj se temnim barvam, saj te ustnice največkrat vizualno še dodatno zmanjšajo in stanjšajo. Ni pa nujno! Temnejša barva na spodnji ustnici, svetlejša na zgornji, vešče zabrisani s čopičem in prekriti s plastjo brezbarvnega sijaja, bosta z volumnom tvojih ustnic ustvarili čudež!

Brezčasna rdeča

Ideja, da rdeča barva ni dobra izbira za tanke ustnice, je zgolj predsodek. Rdeča je simbol ženstvenosti, barva, ki pomlajuje, zapeljuje in nikdar ne gre iz mode. Odtenki rdeče šminke so številni, če pa so tvoje ustnice tanke, ne boš pogrešila z izbiro svetlejšega odtenka. Skupaj z vsemi zgornjimi nasveti je uspeh zagotovljen!

Make up nasveti za dame s tankimi ustnicami 03

3D učinek

Kar se teksture tiče, so bile matirane šminke nekoč sinonim suhosti, kot take pa slaba izbira za tanke ustnice. Danes to ne drži več! Prav nasprotno, mat tekoče rdečilo je absolutno nenadomestljivo ličilo, saj njegova kremna struktura odlično hidrira in deluje negujoče kot balzam. Poleg fantastičnega izbora barv in neverjetne obstojnosti te formule nudijo 3D učinek.

Magija konturiranja

Enako kot konturiramo ostale dele obraza, to lahko storimo tudi z ustnicami, saj igra svetlobe in senc čudovito vpliva na volumen. Zadeva je čisto preprosta – da bi ustvarila čarovnijo, potrebuješ le šminke in črtala, ki so že v tvoji kozmetični torbici.

Make up nasveti za dame s tankimi ustnicami 04

1. Vzemi dva odtenka črtala. S svetlejšim obrobi in zatem izpopolni ustnice.

2. S temnejšim črtalom začrtaj zunanje kotičke, pa tudi zgornji in spodnji rob ustnic. Temnejša linija naj poteka samo do prve tretjine ustnic, sredina naj ostane prazna.

3. Zabriši barve s prstom, da se medsebojno stopijo. Vse to lahko storiš tudi z rdečilom, vendar je črtalo vsekakor bolj precizno in s tem preprostejše za uporabo.

Ultimativni make up nasveti

Kombinacija, s katero boš vedno »zažgala«: Plast brezbarvnega sijaja čez rdečilo, še posebej čez nude šminko, ustvarja boljše odsevanje svetlobe. Nastane iluzija, da so tvoje ustnice veliko večje, kot so sicer. Preskoči kotičke in sijaj nanesi izključno na sredino zgornje in spodnje ustnice. Malo osvetljevalca na Kupidovem loku bo tvojim ustnicam dalo potrebno globino in zapeljiv videz, o katerem si od nekdaj sanjala.

Make up nasveti za dame s tankimi ustnicami 05

Zanimivost o tankih ustnicah

Čeprav so pogost razlog za pomanjkanje samozavesti, ne pozabi, da mnoge hollywoodske dive s tankimi ustnicami le te nosijo s ponosom in z njimi zasedajo visoka mesta na seznamih najlepših žensk sveta. Pravijo, da so tanke ustnice značilne za ženske, ki mislijo tudi na najdrobnejše detajle. Veljajo za izredno emotivne, intuitivne in skromne osebe, njihova največja mana pa je sramežljivost. So taktične, ne skačejo v ogenj in odlično analizirajo. Z njimi je dobro odpirati debate, saj so odlične govornice, ki imajo vedno dodaten argument v žepu.

Zato ne dovoli, da drobne pomanjkljivosti vplivajo na tvojo samozavest. Z dobrimi ličili se da vse nadoknaditi!

Preberi še: Make up triki za lahko nanašanje šminke

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Saint Germain Road

  • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Palais Royal Field

  • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Bastille Whistle

  • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Seine Shadow

  • Maybelline New York Color Sensational Shine Compulsion

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Un-Nude Amazonian

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Voyager

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Dreamer

Povezane teme: make up , rdečilo za ustnice , bleščilo za ustnice , ustnice, trend , nude , rdečilo

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ličila online: Top 10 lepotnih izdelkov

Dnevi dolgega izbiranja ličil po drogerijah in preizkušanja vseh izdelkov so na žalost za nami...