Make up nasveti za dekleta s kontaktnimi lečami

Kot da neprijeten občutek ob vnašanju leč ne bi bil dovolj, se moraš spopadati še s strahovi, ki se tičejo kontaktnih leč in lepotičenja. Prav zato smo se po pomoč obrnili h oftamologom, ki so nam zaupali, da se zavoljo kontaktnih leč ni potrebno odpovedati novemu senčilu, maskari ali črtalu.

Vprašanje: Naj nanesem make up pred ali po vstavljanju kontaktnih leč?


Odgovor: Najprej poskrbi za kontaktne leče, šele nato za make up. Tudi pri odstranjevanju ličil, naj bodo prva stvar na seznamu leče, saj se boš tako izognila možnosti, da ličila zaidejo v tvoje oči.

Vprašanje: Kakšne vrste ličil so najboljše za uporabnice leč?

Odgovor: Pri senčilih raje poseži po kremastih, saj tisti na pudrasti osnovi hitro zaidejo v oko. V kolikor se vseeno odločiš za slednjega, najprej poskrbi, da na čopiču ni odvečnih koščkov senčila.

Vprašanje: Katerim vrstam make upa bi se morale izogniti?

Odgovor: Vodoodporni in oljnati izdelki niso najboljša izbira. Izdelki na oljni bazi bodo namreč v stiku z lečami poslabšali tvoj vid, medtem ko vodoodporni produkti potrebujejo močne odstranjevalce..tako, pa smo spet na istem!

Vprašanje: Je za uporabnice leč res bolje, da se izogibajo nanašanju ličil na spodnjo veko?


Odgovor: Seveda, že iz povsem medicinskega stališča. Nekateri izdelki namreč zaprejo lojnice, kar lahko privede do izsušitve oči ali draženja. Če se že odločiš za črtico pod očmi pa pazi, da bo svinčnik resnično dobro ošiljen in čist ter da sočasno uporabiš leče, ki jih boš potem zavrgla.

Vprašanje: Katerim smernicam moramo slediti za varno uporabo?

Odgovor: Bodite pozorne na maskaro, ki jo je potrebno zamenjati vsake dva meseca. Če se ob tem pojavi infekcija oči, jo nemudoma zavržite. Pred uporabo ličil vedno pazljivo umijte roke in se izogibajte direktnemu stiku rok s predelom oči. Izogibajte se tudi starim ličilom in izdelkom, ki niso vaši.

Preberi še: Kako do super gostih in dolgih trepalnic z maskaro, ki je drugačna? by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Colossal Big Shot Mascara

Povezane teme: maskara, senčila za oči , črtalo za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najboljši makeup trendi Cannes festivala II

Tokrat smo izbrali tri popolnoma drugačna makeup »look-a«: glamurozni, poudarjeni in futuristični...