Make up triki za lahko nanašanje šminke

Šminka za ustnice predstavlja krono celotnega sveta ličil. Vendar pa smo prepričani, da si se, tako kot mnoge od nas, tudi ti že srečala s številnimi težavami pri poskusu pravilnega nanašanja šminke. Ko pogledaš fotografije modelov na Instagramu ali lepotne vodiče, šminkanje deluje tako preprosto, kadar pa s sama podaš v to avanturo, je kaj malo možnosti, da bi tvoje ustnice tudi zares izgledale tako, kot si si jih zamislila. Neizenačena barva, prehod izven okvira ustnic, rdeča šminka na zobeh, neenaki robovi, neravna mesta na ustnicah … vse to je pravi make up pekel! Zato ti predstavljamo make up trike profesionalnih umetnikov ličenja, ki ti lahko pomagajo pri nanašanju šminke.

Trik 1: Piling ustnic

Ko govorimo o pilingu, po navadi mislimo na obraz ali telo, vendar tudi ustnice zaslužijo posebno nego. Enako kot koža obraza, se tudi tvoje ustnice odzivajo na spremembe vremena, na mraz in veter, pa se zato začnejo luščiti. Ko naneseš šminko na ustnice v takšnem stanju, se bo na njih pojavilo polno neravnih mest, lahko pa se zgodi, da se začnejo še bolj luščiti, posebej v kotičkih. Zato si privošči izdelek za piling ustnic in jih redno neguj. Opazila boš, koliko lepše je videti šminka po takšnem tretmaju.

Make up triki za lahko nanašanje šminke

Trik 2: Primer za ustnice

Prav tako kot to velja za piling, tudi primer oz. osnovo po navadi povezujemo z obrazom, čeprav ga umetniki ličenja uporabljajo tudi za ustnice. Ne le, da zagotavlja obstojnost šminke, primer ustnice tudi hidrira, tako da so videti bolj zdrave in polnejše ter se manj luščijo. Če se sprašuješ, ali se primer za ustnice splača uvrstiti v kozmetično torbico, bomo rekli samo eno – vsako umetniško delo potrebuje podlago, tudi tvoje ustnice.

Trik 3: Oblika šminke

Profesionalni umetniki ličenja šminke ne nanašajo neposredno na ustnice, pač pa za aplikacijo uporabljajo čopič. Če tudi ti, podobno kot večina nas, ne uspeš zavladati tehniki nanašanja šminke s čopičem, izberi izdelek, ki je oblikovan za lahko nanašanje. Dober primer takšne šminke je YSL The Slim, ki – poleg tega, da se jo z lahkoto nanaša – vsebuje tako popularen zaključni mat učinek. Če preizkusiš to šminko, boš videla, da jo je mogoče nanesti v eni sami potezi, kar prihrani tako čas kot živce. Ozek, kvadratast vrh omogoča precizno nanašanje in privzdigovanje linij ustnic, gosta tekstura in intenzivne barve pa bodo popolno definirale tvoje ustnice in jih naredile polnejše na pogled.

Make up triki za lahko nanašanje šminke

Trik 4: Nanašanje šminke v več slojih

Popularne mat šminke so posebej neprijetne za nanašanje, saj se z lahkoto zgodi, da barva ni izenačena. Zato šminko nanesi v tankih slojih, da bi na koncu dosegla izenačeno in čisto barvo preko celih ustnic. Če poskušaš mat šminko preveč pritisniti, da bi iz prve poteze nanesla debelejši sloj, se lahko zgodi, da zgrešiš linijo in kot rezultat izgledaš, kot da si se šminkala brez ogledala, česar si seveda ne želiš.

Trik 5: Pravilna uporaba črtala za ustnice

Mnoge med nami smo si kupile črtalo za ustnice, vendar nam ni povsem jasno, kaj naj bi z njo. Scenarij se dalje odvija približno takole: poskus, da bi z eno samo potezo nanesle debelo plast črtala na cele ustnice, se konča z madeži na ustnicah in učinkom neurejene ter razmazane šminke. Zaradi tega je neizbežno, da črtalo nanašaš tako kot umetniki ličenja – pod kotom 45 stopinj, s kratkimi in lahkimi potezami. Nikdar ga ne nanašaj z grobimi zamahi – učinek bo katastrofalen! Priporočamo ti, da skupaj s šminko za ustnice YSL Slim preizkusiš prefinjene in ležerne odtenke črtala za ustnice DESSIN DES LÈVRES LIP STYLER, za natančnejši zaključek in še večji volumen.

Make up triki za lahko nanašanje šminke

Preberi še: Make up triki za paž frizuro

Za ta videz priporočamo

  • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  • YSL Dessin Des Lèvres Lip Styler

Povezane teme: make up , rdeča šminka , šminka, rdečilo za ustnice , ustnice, Yves Saint Laurent

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Barvica ali tuš za veke?

Sedaj pa vprašanje vseh vprašanj: barvica ali tuš za veke? Če nisi prepričana, kaj ti bolj ustreza, ti bomo poskusili pomagati...