Make up triki za svež videz obraza

Je še kaj lepšega od obraza, ki izžareva svežino in mladost? V teoriji zveni preprosto, praksa pa je zgodba zase. Treba je obvladati vse izzive, ki nam prinašajo utrujenost, neprespane noči, drobne in tiste malo večje gube, podočnjake … Kako pa je naša koža lahko videti popolna, bleščeča in napeta tudi takrat, ko v resnici ni takšna? S pomočjo make up trikov, seveda! Pravilna nega in diskretno ličenje, s katerim prekrijemo pomanjkljivosti in poudarimo adute – to je recept, ki mu ni para. Z njim bo tvoja naravna lepota končno zavladala. Vendar začnimo na začetku …

1. Ključ je v negi

Svež videz ni nekaj, kar želimo posnemati, pač pa nekaj, kar želimo doseči. Zato se skrivnost začne pri negi! Ustrezna nočna in seveda dnevna vlažilna krema za obraz z UV zaščito bo preprečila poglabljanje že obstoječih in nastanek novih gub.

Make up triki za svež videz obraza

2. Podlaga za puder

Primer (baza) je naslednji korak, ki ga na žalost mnogi preskočijo. Vendar moraš samo enkrat odkriti njegove prednosti, pa se bo pred teboj odprla nova razsežnost. Pod tanko plastjo podlage bodo izginile vse drobne nepravilnosti kože, ki ti vsakodnevno delajo preglavice, prav tako pa se bo puder precej lepše spojil z obrazom in tam ostal dlje časa.

3. Izbor pudra

Da bi obraz izžareval svežino, se moraš nujno izogibati težkim ličilom in pudrom. Izberi lažje, redkejše teksture, ki koži dopuščajo, da diha. Ne pretiravaj s količino, saj boš v nasprotnem poudarila vse nepravilnosti, ki jih želiš prekriti, posebej gube.

Tekoči puder je najbolj priporočljivo nanašati z gobico, in sicer z lahnimi gibi od centra obraza navzven. Poleg vloge, ki jo ima kot podlaga za ličila in pripomoček za polepšanje, tekoči puder kožo ščiti pred različnimi škodljivimi vplivi. Če je tvoj obraz problematičen in suh, bi bilo najbolje izbrati tekoči puder za občutljivo kožo.

V zrelih letih se je treba izogibati presvetlim ali pretemnim pudrom. Najboljši tekoči puder za zrelo kožo je tisti, ki zagotavlja visoko prekrivno moč, hkrati pa koži da dihati.

Make up triki za svež videz obraza

Izdelek, ki ga moraš preizkusiti

Ne pozabi, da danes obstajajo pudri z lahkimi formulami, ki jih lahko naneseš na čist obraz celo brez ustrezne podlage. Ličenje po njihovem nanosu ni obvezno, saj zadošča že neoporečno izenačen in popoln bleščeč ten. Vsebujejo zaščito pred UV sevanjem, vlažijo, ščitijo, hkrati pa dopuščajo, da koža zažari v polnem sijaju. Zlahka se jih nanaša, zato so idealni v trenutkih, ko nimamo časa za dolgotrajno ličenje.

4. Prekrij vsako nepopolnost

Rdečica, mozoljčki, podočnjaki … Nič ne more preprečiti tvojega spočitega in svežega videza, ko v igro stopi korektor. Da bi koža blestela, je na splošno priporočljivo uporabljati kremna ličila, enako pa velja tudi za korektor. Naš cilj je, da prekrijemo problematične dele obraza, ne pa, da kopičimo plasti, zato bodi pozorna in ne pretiravaj s količino.

Make up triki za svež videz obraza

5. Pazljivo izberi senčila

Z mlečno belo barvico diskretno poudari središčni del veke in notranje kotičke oči. Tako boš preusmerila pozornost s kotičkov oči, ki so po navadi »okrašeni« z drobnimi gubicami.

Utrujene oči zahtevajo senčila v svetlejših odtenkih, ki vizualno odpirajo pogled. Posebej uspešno pomlajujejo in osvežijo nevtralne, koralne, bež, marelične, rožnate in bisernate nianse, medtem ko bi se bilo dobro izogibati temnim, modrim, zelenim in močnim roza senčilom

Mat teksture dodajajo leta, bisernate pa poudarjajo gube, zato so senčila s svilnato strukturo in diskretnim sijajem zadetek v polno. Prebujen in bister pogled bodo še dodatno izrazile privihane trepalnice, diskretno definirane z maskaro. V tem primeru preskoči mazanje spodnjih trepalnic, saj bi to ustvarilo starejši videz.

Make up triki za svež videz obraza

6. Kaj z obrvmi?

Pomembno je, da so videti kar se da naravno, da ne bi izstopale glede na preostali obraz, hkrati pa morajo biti absolutno urejene – diskretno oblikovane, počesane in pričvrščene z gelom.

7. Obarvaj ličnice  

Čeprav je razpon barv širok, od nevtralnih pa vse do intenzivnih odtenkov, so marelična, rožnata in oranžno-bež nepogrešljive barve, ko obrazu želimo vrniti svežino. S krožnimi gibi rdečilo nanesi na ličnice. Pazi, da ne zaideš preveč nizko, saj bi bile v tem primeru tvoje ličnice videti spuščene, česar si seveda ne želiš.

Za osvežitev obraza je najbolje uporabljati obstojno rdečilo v prahu s svilnato strukturo, saj se z lahkoto nanaša, njegov rezultat pa je osvetljen in maksimalno naraven ten.

Make up triki za svež videz obraza

8. Kako nanesti osvetljevalec?

Osvetljevalec v stiku ali čarobna paličica – imenuj ga kakor hočeš, eno zagotovo velja: postal bo tvoj prvi adut za neoporečen in bleščeč videz. Osvetljevalec (highlighter) osvetljuje obraz in ga tako osvežuje, vendar ga je treba nanesti na točno določena mesta: na kost tik pod spodnjo linijo obrvi, na ličnice, v notranji del očesa, na brado in Kupidov lok ter po dolžini nosa. Tako bodo vsi potencialno problematični deli videti sveže in spočito.

9. Tekstura na ustnicah

Pred nanašanjem šminke ustnice namaži z balzamom. Ko ga dobro vpijejo, nanesi šminko ali sijaj. Izogibaj se temnim odtenkom, še posebej, če imaš okrog ustnic drobne gube, in izberi šminke v naravnih tonih: svetlo rožnato, bež-rožnato, marelično ali koralno. Te barve te bodo naredile svežo in mladostno. Posebej ti priporočamo lahkotne šminke, ki hidrirajo in delujejo vlažilno kot balzam. Skupaj z barvo ustvarjajo sijaj na ustnicah, ki se mu ni mogoče upreti, zlahka se jih nanaša, celotnemu videzu pa prinašajo dodatno mero svežine.

Make up triki za svež videz obraza

Preberi še: 4 Makeup skrivnosti – svež pogled s pomočjo ličil

Za ta videz priporočamo

  • Lancôme Blush Subtil

  • Lancôme Skin Feels Good

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , nega, črtalo za oči , oči , bleščilo za ustnice , tekoči puder , puder, korektor, nega obraza, primer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trend alert: Preizkusili smo maskaro, o kateri odzvanja po Tik Toku

Razkrivamo, zakaj je maskara Maybelline New York Lash Sensational Sky High postala najbolj osvajalna maskara na Tik Toku...