Makeup nasveti za suho kožo pozimi by Ajda Sitar

Prav v zimskem času je naša koža še posebej na udaru. Izmenjevanje toplega in hladnega ozračja (velike razlike med temperaturo v notranjih in zunanjih prostorih) in suh zrak zaradi kurjave pogosto negativno vplivata na stanje naše kože. Tako je pogosteje izsušena, postane še bolj suha in tako ne izgleda najbolje. Pojavijo se luske, v skrajnem primeru celo razpokana koža, koža izgleda manj sijoče in manj zdravo. Prav zato je izredno pomembno, kakšne izdelke za nego in ličenje izbiramo v teh zimskim mesecih. Danes bom s tabo delila svoje nasvete, kako lahko po ustrezno negovani koži tudi z makeupom nekoliko izboljšaš stanje oziroma izgled svoje suhe kože.

Makeup-nasveti-za-suho-kozo-pozimi-by-Ajda-Sitar

#1 Uporabi primerno tekočo podlago.

Nanesi jo na čist ter navlažen obraz. Tekoča podlaga naj ne bo izsušujoča. Manj boš zgrešila s tekočimi podlagami, ki obljubljajo svež in sijoč zaključek (tiste, ki obljubljajo mat zaključek, se običajno na suhi koži obnesejo slabše in dostikrat tudi poudarijo suhe predele). Moji trije predlogi so: L'Oreal Paris True Match, L'Oreal Paris Infallible Stay Fresh Foundation 24h in L'Oreal Nude Magique Cushion podlaga.

#2 Trik za nahranitev kože: dodaj kapljico arganovega olja.

Dodana kapljica čistega arganovega olja v tekočo podlago pred nanosom na obraz bo dodala nekaj hranilnosti in tako poskrbela, da bo tvoja koža negovana. To je eden izmed trikov, po katerem sama rada posegam predvsem pri tekočih podlagah, ki nimajo sijočega zaključka.

#3 Ni potrebe, da se izogibaš pudru v kamnu, le pravega moraš izbrati.

Puder v kamnu oziroma fiksirni puder poskrbi, da se makeup bolje obdrži čez celoten dan, prav tako pa preprečuje, da bi se koža začela preveč mastno svetiti (to se zgodi predvsem na predelih, ki so v osnovi bolj mastnega tipa). Prav puder v kamnu velikokrat deluje izsušujoče na kožo, prav tako pa rad poudari suhe predele. Pa vendar se ga ni treba popolnoma izogniti, le pravega je potrebno poiskati. Meni se enkratno obnese L'Oreal Paris True Match Ultra Perfecting puder.

#4 Namesto suhih izdelkov v kamnu ali prahu izberi kremne različice.

 To lahko velja za rdečilo, osvetljevalec ali pa bronzer oziroma izdelek za konturiranje. Prav kremni izdelki se najbolje obnesejo na suhi koži in takšna je na primer L'Oreal Paris Infallible Sculpt duo paleta za osvetljevanje in senčenje. Naneseš jo lahko kar s prstom ali pa s čopičem.

#5 Tudi ustnice potrebujejo nekoliko več vlage in nege.

Ko so tvoje ustnice še posebej izsušene, se izogibaj šminkam z mat zaključkom. Izberi takšno formulacijo, ki bo ustnice nahranila in morda s tem žrtvuj nekoliko obstojnosti. Ustnice ti bodo hvaležne. Uporabi na primer L'Oreal Paris Color Riche La Palette Lips v odtenku Nude.

Preberi še: 5 pravil zimske lepotne rutine

Preberi še: Postani mojstrica ličenja: Top 5 trikov z maskaro

Nesporen jesenski hit v svetu ličenja: nude črtalo za oči

 

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

  • L'Oréal Paris True Match Concealer

  • L'Oréal Paris True Match Ultra Perfecting Powder

  • L'Oreal Paris Infallible Stay Fresh Foundation 24h

  • L'Oréal Paris Nude Magique Cushion

  • L'Oréal Paris Infallible Sculpt Contouring Palette

  • L'Oreal Paris Color Riche La Palette Lips Nude

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se