Mala šola stila: Ličila s črno oblekico

Ne glede na kroj, material, celo na dolžino, je črna oblekica absolutno nujna oprema vsake ženske garderobne omare! Vedno sigurna izbira za slovesne priložnosti in nič manj zaželena v neformalnih trenutkih. Dobro gre z skoraj vsemi modeli obutve, z njo je skladna vsaka frizura, preprosta je za kombiniranje z nakitom in dodatki … Toliko razlogov, da jo obožuješ! Kaj pa, ko pride na vrsto make up? Ličila z malo črno oblekico so zgodba zase …

Mala sola stila: Licila s crno oblekico

Smokey eye

Mala črna oblekica - šik, samozavestno in seksi, skrivno orožje vsake ženske! Preprosto nagovarja na to, da se odločiš za smokey eye! Poleg tega ti kombinacija črne oblekice in parfuma z »zadimljenim« pogledom zagotavlja, da bodo vsi okrog tebe zadrhteli pod silo skrivnostne energije, ki jo boš izžarevala.

V tem primeru so spretno poudarjene obrvi obvezne. Potrudi se, da bodo poteze z barvico mehke in bodo sledile naravni rasti dlak, če kje kaj manjka, natančno zariši, vse to pa zavaruj z gelom za obrvi.

Mala sola stila Licila s crno oblekico

Smokey eye look je enostavno nenadomestljiv v večernih urah, odlično pa ga lahko oplemenitiš z zlatimi ali srebrnimi sencami z drobnimi bleščicami. Poudarjene oči narekujejo ustnice, okrašene z nude šminko, in ličnice v diskretnih odtenkih rožnatega rdečila.

Rdeča šminka

Klasika, glamur in popolnost! Ta stil ličenja v spremstvu črne oblekice zahteva izzivalne, sočne ustnice v izrazito rdeči barvi. Pomembno je ujeti pravi odtenek, vendar namesto služenja pravilom in prilagajanja barve tvojemu tenu kože preprosto izberi tisto rdečo šminko, ki najbolj laska tvojim ustnicam. V tem primeru je brezhiben, porcelanast ten obvezen!

Pred šminko na ustnic nanesi bazo (primer), priporočljivo pa je tudi, da robove zarišeš z barvico v ustrezni niansi. Nič ni bolj neprijetno od suhih ustnic, zato se potrudi, da bodo lepo hidrirane, posebej če si ljubiteljica mat šmink. Čeprav je ta videz preizkušen zadetek za nočne zabave, je hkrati tudi dobra dnevna izbira, posebej za bolj formalne priložnosti, poslovna kosila, sprejeme, celo razgovore za službo. Zraven ne pozabi nežno naglasiti obrvi.

Mala sola stila Licila s crno oblekico

Da bi zasijala v vsej popolnosti, poleg črne oblekice in rdeče šminke potrebuješ le še nekaj: rdeče nohte!

Glamurozna, elegantna ličila, ki se jim ob črni oblekici ne da upreti

Glamurozni dogodki, vključno z rdečimi preprogami, so redka priložnost, ko je dovoljeno odstopati od pravila »ali ustnice ali oči«. S črno oblekico lahko poudariš oboje! Nežno poudarjene obrazne linije, spretno zarisana krilca s črtalom, poudarjene obrvi in rdeča šminka – kombinacija, ki jemlje dah! Frizure z malo črno obleko so lahko kar najbolj različne, vendar se je izkazalo, da posebej perfektno delujejo nekoliko krajše izvedbe: paž, bob, figa …

Mala sola stila Licila s crno oblekico

Porcelanast ten

Za katero koli možnost se odločiš, popoln ten pomeni pol poti do zmage. Lahko ga dosežeš s pomočjo primerne baze in tekočega pudra v barvi lastnega tena. Zelo pomembno je, da puder naneseš enakomerno in mu s tapkanjem pomagaš, da se povsem stopi s kožo ter izenači vse neravnine. Če se na obrazu pojavijo posamezne nepravilnosti, jih kamufliraj s korektorjem, zatem pa obraz matiraj s pudrom v prahu. Tako boš preprečila svetenje in zagotovila obstojnost podlage. Obleke za Silvestrovo in druge slovesne priložnosti največkrat poudarjajo izrez, zato obvezno izenači barvo vratu in dekolteja z obrazom. Prevelik kontrast bi pustil negativen vtis.

Mala sola stila Licila s crno oblekico

Vse lahko, vendar nikar brez ličil

Si lahko predstavljaš božansko črno oblekico in obraz brez ličil? Seveda ne! Ne glede na to, kako glamurozna in seksapilna je oblekica, bodo njeni čari brez spremstva ličil padli v vodo. Že vsaj minimalna korekcija v smislu rdeče šminke, maskare in privihanih trepalnic odločno spremeni celotno podobo.

Ličila s črno oblekico so lahko izredno preprosta, saj se z njo pač sklada skoraj vse, obvezna pa je črna maskara! Rjava je preveč bleda, modra pa deluje neresno in nekoliko neokusno. Za vsakdanji videz risanje zavihkov s črtalom ni obvezno, povsem dovolj je le linija na zgornji veki. Vedno je zaželeno, da so trepalnice privihane in namazane z dvema slojema maskare.

Mala sola stila Licila s crno oblekico

Čokoladne in kavne barve senc odlično pristajajo črni oblekici, saj obraz osvežijo in ga naredijo svetlejšega, zato celoten make up odseva naravnost in skromnost. 

Preberi še: Kako te ličila in frizura lahko na videz pomladijo

Za ta videz priporočamo

  • YSL Black Opium Pour Femme

  • Lancôme Mascara Hypnose Black

  • Lancôme Mascara Hypnose Drama Waterproof Noir

  • YSL Black Opium Pour Feme Set

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , rdeča šminka , svečani make up , črtalo za oči , oči , rdečilo za ustnice , tekoči puder , puder, slog, novoletni videz, praznični make up, Novoletni make up, Zimski trendi, Zimski make up, Yves Saint Laurent, Lancome, korektor

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Poglej si, katere napačne poteze s korektorjem počneš tudi sama, in se jim nauči izogniti...