Mat tekoče rdečilo za ustnice v vlogi črtala za oči

Različne okoliščine lahko pripeljejo do tega, da določen kozmetični izdelek uporabite za namen, za katerega ni prvotno namenjen. Ženske smo znane po svoji iznajdljivosti: rdečilo za ustnice pogosto pristane na obrazu namesto rdečila za lica, senčilo v barvi šampanjca pa postane osvetljevalec. Ena največjih revolucij v ličenju, ko gre za dvojno uporabo ličil, se je zgodila pred kratkim na družbenih omrežjih, ko je tekoče rdečilo za ustnice dobilo povsem novo in nepričakovano vlogo – vlogo črtala za oči! Lahko rečemo le, da jo je odigralo odlično!

Videz cat eye v barvah, ki jemljejo dih, fenomenalna rešitev in prava osvežitev v svetu ličenja! Ko zagledate učinek v ogledalu, se vam bo takoj posvetilo, zakaj je ta ideja preplavila splet s svetlobno hitrostjo!

Odprite vrata nove dimenzije

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on
 

Trenutno pri roki nimate črtala za oči, ali vam manjka ustrezna, vpadljiva barva, ki se bo odlično zlila z vašo modno kombinacijo, poudarila vaše oči in svetu pokazala, da ste pogumni in ustvarjalni? Ne skrbite, potrebujete samo mat tekoče rdečilo za ustnice in krtačko za črtalo za oči!

Izberite barvo po želji, nanesite rdečilo na krtačko pod kotom in najprej zrišite poskusno črto na zunanji strani dlani. Tako boste poenotili barvo in se prepričali, da je debelina črte ustrezna. Če je vse v redu, se posvetite veki. Ko narišete črto, počakajte, da se barva posuši, nato pa jo »zavarujte« s slojem prozornega mineralnega pudra. Ne pozabite, da uporabljeno rdečilo mora imeti mat teksturo zaradi preprostega nanosa, hitrega sušenja in obstojnosti. Rdečila s sijajno teksturo se razmazujejo in bledijo, težko jih nanašamo, hkrati pa ustvarijo »razpokice« na veki. Zato je boljše, da jih za ta namen ne uporabljate.

Pustolovščina, ki traja vso noč

Zaradi hitrega življenjskega ritma in kroničnega pomanjkanja časa smo postali skoraj obsedeni z željo, da bi bili kozmetični izdelki čim bolj obstojni. Težko je najti črtalo za oči, ki bo ostalo na vekah ves dan ali vso noč, razen če ima vodoodporno formulo ali teksturo gela. Ravno v takšnih situacijah na sceno stopi mat tekoče rdečilo za ustnice, ki se hitro nanaša, drsi po veki in ostane nedotaknjeno, dokler ne sklenete, da je napočil čas za odstranjevanje ličil.

Premikajte meje, kršite pravila


- Če si želite nekaj resnično posebnega, izberite fantastičen učinek ombre. Prvi del črte na vekah ustvarite z navadnim črnim črtalom za oči, drugi del pa z mat tekočim rdečilom za ustnice. In ombre je pripravljen!

- Bodite še posebej pozorni na vijolične in bordo odtenke, saj odlično pristajajo očem in jih dodatno poudarijo.

- Črtalo za oči v barvah, ki so krasile vaše ustnice, je namenjeno predvsem damam pustolovskega duha. Če rdečega črtala za oči niste želeli poskusiti, je morda sedaj pravi trenutek, da to storite.

Varnost na prvem mestu

Postali smo zelo iznajdljivi, ko gre za uporabo enega kozmetičnega izdelka v različne namene. Čeprav so določene rešitve videti čudovito na obrazu in vam lahko privarčujejo čas in denar, se odpirajo različni dvomi in vprašanja varnosti tovrstnih trikov.

Strokovnjaki se strinjajo, da so triki za ličenje zaželeni, vendar jih je treba uporabljati pametno in občasno, takrat ko situacija terja posebej videz, nikakor pa ne vsak dan.

Nanos nenamenskih izdelkov na občutljive predele terja posebno pozornost. Rdečila za ustnice vsebujejo aditive, barve in pigmente, ki niso vedno varni za predel okrog oči in ga lahko razdražijo. Bakterije iz ust lahko pristanejo na rdečilu za ustnice in se nato prenesejo na vaše oči ter ustvarijo infekcijo. Zato kupujte samo izdelke preverjenih blagovnih znamk in vedno pozorno preberite priporočila na deklaracijah.

Preberi še: Smokey eye ali cat eye look?

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Lover

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Romantic

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Heroine

Povezane teme: make up , črtalo za oči , rdečilo za ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči se naličiti kot profesionalci: ličenje ustnic

Profesionalci ličenja pravijo, da je idealna oblika ustnic takšna, da sta zgornja in spodnja ustnica enako debeli...