Menopavza in nega kože– svetovni dan menopavze

Danes je svetovni dan menopavze, edini dan v letu, ko mediji posvečajo pozornost težavam, s katerimi se ženske srečujejo okrog petdesetega leta. Tudi če sta zate perimenopavza in menopavza oddaljeni desetletja, bosta neizogibno prišli. Poleg že znanih neprijetnih simptomov menopavze, kot so vročinski valovi ali spremembe razpoloženja, opozarjamo še na enega, ki je pogosto spregledan, ta pa je vpliv menopavze na kožo.

Hormoni so krivi za vse

Raven hormonov upada in prihaja do velikih telesnih sprememb. Koža je naš največji organ, menopavza pa ji prinaša suhost, povešenost in tanjšanje. S pravilno nego bodo ti simptomi manj opazni.

Menopavza in nega kože– svetovni dan menopavze

Starostni madeži in druge poškodbe zaradi sonca

Daljše bivanje na soncu brez ustrezne zaščite v mladosti se lahko pozna v menopavzi. Starostni madeži se lahko pojavijo obrazu, rokah, vratu, pesteh, tudi na prsih. Če je zate menopavza še daleč, poskrbi za zaščito pred soncem – splača se! Naj bo krema z zaščitnim faktorjem neizogiben del tvoje dnevne rutine. Nanesi jo vsak dan pred ličenjem, lahko pa uporabljaš tudi pudre z zaščitnim faktorjem. Če pa si že zakorakala v petdeseta, lahko poleg zaščitnega faktorja uporabljaš tudi kreme, ki blažijo simptome menopavze na koži.

Menopavza in suha koža

Poleg madežev na koži je simptom menopavze tudi suha i povešena koža. V menopavzi koža izgublja sposobnost zadrževanja vode in postaja zelo suha, kar je še posebej opazno, ko je vlažnost zraka nižja. Če je tvoja koža suha, potem že poznaš pekoč, neprijeten občutek zategovanja.  

Kako se boriti proti suhi koži

Občutka suhe kože se lahko znebiš z uporabo ustreznih izdelkov. Nega kože je izredno pomembna v menopavzi. Izogibaj se močnim milom in izbiraj nežna sredstva za čiščenje obraza. Verjetno si v najstniških letih uporabljala otroška mila v želji, da se znebiš aken. V dvajsetih letih obvezno uporabljaj posebne izdelke za čiščenje, ki ne izsušijo kože. Vlažilne kreme so ključ za ohranjanje elastičnosti in vlažnosti kože. Še posebej pa tiste, ki vsebujejo hialuronsko kislino in glicerin.

Menopavza in nega kože– svetovni dan menopavze

Ne pozabi uživati

Menopavza, perimenopavza, vročinski valovi, suha koža ... Gre za naravne simptome, ki jih lahko omiliš z ustreznimi izdelki. Najbolj pomemben pa je seveda pozitiven in vesel duh. Če si v menopavzi, ne pozabi uživati v vsakem dnevu, z nasmehom na obrazu! Vesel svetovni dan menopavze!

Preberi še: Gube okrog oči: zaustavi prezgodnje staranje

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Neovadiol Nuit

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Neovadiol Compensating Complex for Dry Skin

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Neovadiol Compensating Complex for Normal Skin

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Neovadiol

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Neovadial Magistral

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Neovadiol Gf

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, anti-aging, Vichy

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Revitalift Loreal kreme: Veliki vodnik

V mlajših dneh smo nagnjeni k eksperimentiranju, kasneje pa se z leti in izkušnjami naučimo precej hitreje prepoznati, kaj je za našo kožo dobro in ka...