Modro senčilo za oči je ponovno v trendu!

Modro senčilo je v preteklosti pustilo sled na makeup sceni vsakih deset let. Pogled v zgodovino nam razkrije veliko makeup zanimivosti: romantične šestdesete je zaznamovala turkizna, vesele sedemdesete pastelno modra (čez celo veko, seveda), v osemdesetih je modro senčilo zamenjala modra maskara. Dekleta v devetdesetih so modro senčilo nosila v vseh možnih kombinacijah in jo združevala z oblačili v podobnem ali enakem odtenku. K sreči so danes takšne kombinacije nepredstavljive!

Družbena omrežja so že zaželela dobrodošlico novemu/staremu trendu, na vrsti si ti! Za razliko od preteklih let, tokrat igramo po drugačnih pravilih! Modro senčilo za oči je končno pripravljeno, da razbije vse predsodke in se predstavi v popolnoma drugačni luči!

Modro senčilo za oči je ponovno v trendu!

Kako naličiti oči z modrim senčilom

Za začetek je pomembno sledeče: ni razloga, da se izogibaš modri barvi v svoji paleti senčil. Modra ni rezervirana samo za pogumne in za posebne priložnosti. Gre za univerzalno barvo, ki pristaja vsaki polti. Mornarsko modra, svetlomodra, živo modra ali kraljevsko modra … izbira je pestra, le ugotoviti moraš, kateri odtenek in stil ti najbolj ustrezata.

Ustvari preprosti cat eye

Ličenje oči začni tako, da s poševnim čopičem naneseš senčilo na zgornji rob, nad trepalnicami, nato pa črto »dvigneš« rahlo navzgor proti zunanjemu predelu očesa, kot bi uporabljala črtalo in risala »krilo«. Tako boš vizualno povečala oči. Še dva sloja maskare in pripravljena si za večerno zabavo!

Vsakdanji videz

Preprost način, ki ne zahteva posebne tehnike, rezultat pa je nežno poudarjen pogled. Enakomerno nanesi barvo čez celo veko, pri tem pa pazi, da barva ne gre čez pregib veke. Dodaj en sloj maskare, ustnice pa namaži z nude rdečilom ali prosojnim bleščilom. Rezultat: preprost in osvežujoč dnevni videz!

Modro sencilo za oci je ponovno v trendu!

Zadimljene oči (smokey eye)

Znebi se predsodkov! Z modrimi zadimljenimi očmi boš videti popolna! Zariši črto tik ob trepalnicah, po celi dolžini zgornje veke, in enako stori pri spodnji veki, vendar od sredine do zunanjega kotička očesa. Če želiš ustvariti bolj dramatičen videz, s senčilom ustvari »krilo«. Uporabi vsaj dva odtenka modre, lahko pa se poigraš in s številnimi odtenki ustvariš zanimiv gradient.

Sodobni grunge

Če ti običajni stili niso dovolj zanimivi, lahko izbereš nekaj povsem novega, uporniškega in 100% opaznega. Intenziven sloj modrega senčila na zgornji veki in nude obraz brez maskare ter rdečila za lica in ustnice – kombinacija, ki zagotavlja, da boš opažena! Na tvojem obrazu bo pogumen solo ples zaplesal samo en odtenek modre – zelo ekstravagantno! Dodaj še črtalo za oči v električno modrem odtenku in zagotovo boš izstopala v množici.

Modro sencilo za oci je ponovno v trendu!

Zadeni pravi odtenek

Modra je tako univerzalna, da pristaja vsem. Odtenek pa je treba izbrati glede na barvo oči in odtenek polti. Spekter je resnično širok, to sezono pa so najbolj priljubljene električno modra, kobaltna, indigo ter vsi živi in izjemno pigmentirani odtenki, ki se preprosto »blendajo« in ustvarijo mat ali svetleč videz, odvisno od učinka, ki ga želiš doseči.

Modro senčilo lahko uporabljaš prav za vsako polt – mornarska modra pristaja temnejši polti, turkizna in svetlomodra pa svetli. V čarih modre bodo najbolj uživale blondinke in dekleta s črnimi lasmi.

Čeprav marsikdo meni, da modra barva bolje pristaja svetlejšim očem, strokovnjaki tokrat poudarjajo, da ličenje rjavih oči ne gre brez modrega senčila, še posebej, če želiš ustvariti videz zadimljenih oči (smokey eye).

Modro sencilo za oci je ponovno v trendu!

Zlata vredni nasveti

- Prvo in najpomembnejše: s korektorjem dobro prekrij podočnjake, s pudrom pa poenoti polt, saj bodo nepravilnosti v kombinaciji z modrim senčilom še bolj izstopale kot sicer.

- Za dnevni videz izberi sveže, svetlomodre odtenke, tiste temnejše z bleščicami pa pusti za zvečer.  

- Modro senčilo za oči se odlično kombinira z nevtralnimi in temno rdečimi rdečili za ustnice.

- Senčila nikoli ne nanašaj visoko do obrvi.

- Izogibaj se črnim črtalom za oči. Uporabi črtalo, ki je za odtenek temnejše od senčila.

- In, ne nazadnje: ko uporabiš modro senčilo za oči, se izogibaj modrim oblačilom, ker ti rezultat zagotovo ne bo všeč.

Preberi še: Cherry smokey eye: zadimljene oči v višnjevo rdeči

Za ta videz priporočamo

  • NYX Hot Singles Turnt Up

  • NYX Hot Singles Galactic

  • NYX Prismatic Blue Jeans

  • NYX Prismatic Savage

  • NYX Hot Singles Electrshock

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči , trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zakaj izbrati tekoči puder, obogaten s hialuronsko kislino?

Hialuronska kislina je zadnjih nekaj let nenehno omenjana v lepotni industriji, kjer je pogosta sestavina krem in serumov za obraz...