Moja izkušnja z L'Oréal Colorista barvami za lase by Ajda Sitar

Čeprav so bili barviti lasje v trendu že v prejšnjih sezonah, je nova kampanja z novimi izdelki L'Oréal trend zares popeljala na ulice, med »resnične« ljudi in ne le naslovnice revij. Mene so barve prepričale predvsem zato, ker omogočajo enostavno in hitro trendi spremembo kar doma, brez obiska frizerja. Več o izkušnji z novimi izdelki L'Oréal Colorista izveš v naslednjih odstavkih. Pripravite se, objava je obširna!

Ponudba je raznolika, barvita in odbita!

L'Oréal je na police izbranih DM prodajaln pripeljal ogromno različnih izdelkov v različnih odtenkih. Na voljo so 3 izdelki za efekte – za ombre, balayage in »bleach« tj. za svetlenje; 8 trajnih barv, 11 Washout začasnih barv in 6 različnih odtenkov v spreju. Sama sem imela izkušnje le z »washout« in »spray« izdelki, zato bom danes pisala le o teh.

L'Oréal Colorista spreji za hitro spremembo pričeske

L'Oréal Colorista spreji za obarvanje las prihajajo v 6ih odtenkih, jaz sem imela do sedaj priložnost preizkusiti 4 – izredno intenzivno #hotpinkhair, pastelno roza #pinkhair, vijolično #lavanderhair in svetlo modro #pastelbluehair.

Roza in modro sem uporabila na Instagram fotografiji, ki je požela ogromno pohval in tudi na mojem Instagram profilu @ajdasitar premierno predstavila drzne L'Oréal lasne trende. Nanos je enostaven (edino zgornji del oblačila velja zaščititi z brisačo), spreji se popolnoma posušijo na laseh in tako ne puščajo nobenih sledi na oblačilih (verjetno prav zaradi suhe teksture). Vsaj jaz jih na beli majici nisem opazila. Spreji se absolutno in 100% sperejo že z enim šamponiranjem, prav tako pa bo barva bledela že čez dan – predvsem če si boste lase razčesali ali pa pogosto hodili z rokami čez njih. Idealni so za hitro spremembo frizure, kot je na primer večerna zabava. Že naslednji dan zjutraj pa se lahko brez težav odpravite na resen sestanek, saj se bo barva že s prvim pranjem popolnoma sprala.

Pastelni toni se bodo najlepše videli na svetlih laseh, na temnejših boste potrebovali nekoliko več produkta (prav tako je bolj pametna izbira bolj živahnih odtenkov, ker bodo enostavno bolj opazni).

L'Oréal Colorista Washout za več tedensko obarvanost las

L'Oréal Colorista Washout so začasne barve v tubi, ki so zame najboljša pogruntavščina »ever«! Da bodo navdušili tudi vas, ne dvomim, si pa želim pred nakupom pojasniti nekaj zadev, da boste na koncu resnično zadovoljni z rezultatom. Najboljše, da razporedim po točkah:

1. L'Oréal Colorista Washout začasne barve prihajajo v 11ih odtenkih, vsi odtenki so primerni za barvanje svetlih las, le trije pa za barvanje temnejših (sicer si s katerim koli od 3 izdelkov za efekte lahko posvetlite lase in tako uporabite katerokoli od washout barv). Svetlejši in bolj beli kot bodo vaši lasje, bolj živahna in »čista« bo barva. Moj odtenek blond ni najsvetlejši, prav tako ima nekaj zlatega podtona. Zato popolnoma enake barve, kot je na embalaži, nisem niti pričakovala, niti dobila. Po domače povedano: če je moja osnova zlata (osnovna barva: rumena), čez nanesem modro Washout barvo, lahko pričakujem kot končni rezultat barvo, ki je bolj turkizna kot pastelno modra (rumena + modra = zelena).

2. Washout barve zdržijo na laseh različno dolgo. Razpon je od 2 do 15 pranj, odvisno pa je to od več faktorjev. V prvi vrsti od barve – večina pastelnih zdrži 1 teden, živahni odtenki pa 2 do 3 tedne, sicer pa je obstojnost odvisna tudi od drugih faktorjev – poroznosti las, ali so vaši lasje svetljeni (če je, bo barva zdržala dlje), od agresivnosti šampona in jasno od pogostosti umivanja las. Če boste na blond laseh uporabili katerokoli od intenzivnih barv, se bo zelo verjetno barva obdržala še precej dlje.

3. Ko imate pred seboj želen izdelek, pazljivo preberite navodila. Lase si sveže umijte le s šamponom (brez balzama in maske!) in jih posušite.

4. Pri nanosu je potrebno biti pazljiv. Predvsem, če si želite lepega in enakomernega nanosa. Delajte po manjših snopih, za pomoč pa uporabite preprost glavnik. Tekstura barve je nekoliko bolj podobna gelu in ni tekoča. Zato je po eni strani nanos lažji, saj barva ne kaplja, po drugi strani pa boste morali biti bolj natančni pri nanosu, da bodo prekriti res vsi lasje. Pomaga tudi, če lase nekoliko pomasirate.

5. Koliko barve boste za želeni učinek potrebovali, je odvisno od gostote vaših las. Za ombre efekt na dolgih in gostih laseh bo dovolj 1 tuba. Za barvanje vseh las, boste dolgolaske potrebovale 2 tubi. Zame sta bili 2 ravno dovolj, saj mi je pri nanosu pomagal fant, ki je bil zelo precizen. Idealna bi bila zame (ki imam goste in sorazmerno dolge lase) količina dveh tub in pol. Če boste z barvo delali le pramena, jo boste potrebovali seveda manj.

6. Navodila pri Washout barvah svetujejo določen čas, za katerega je barvo smiselno pustiti na laseh. Vijolično naj bi na primer pustili na laseh 20min, za intenzivnejšo barvo pa 30min. Navodila se držite, če imate resnično svetle oziroma beljene lase. Sama sem vijolično barvo pustila na laseh ves čas nanosa (ki je trajal cca 15min) in še dodatnih 40min. Torej precej dlje kot je priporočeno. Želela sem namreč intenzivno barvo, zavedala pa sem se, da moja podlaga za takšen odtenek ni idealna (idealni bi bili platinasto blond lasje). Kot sem že omenila, moji lasje niso najsvetlejšega blond odtenka, prav tako imajo zlat podton. Draženja nisem občutila, zato sem brez pomislekov barvo pustila delovati dlje na laseh.

7. Barvo po določenem času sperete z las le z vodo – brez šampona in brez balzama. Do tega dela navodil sem bila sama najbolj skeptična. Sama imam rada mehke in sijoče lase, zato sem se bala, da bo končni rezultat preveč izsušen las (običajno po šamponiranju uporabim zajetno količino balzama). Na koncu je bilo vse prej kot tako. Za vse, ki vas skrbi podobno, naj vas pomirim, Washout barve imajo res čudežni učinek na lase. Po prvem pranju so lasje nenormalno mehki, kot da bi uporabili res luksuzno masko.

8. O obstojnosti barv težko govorim. Kolegice, ki so uporabile pastelne odtenke, pravijo, da so jim zdržale nekje med 1 in 3 pranji. Intenzivnejši odtenki zdržijo seveda precej dlje. Zakaj sama mnenje težko podam? Lase sem si z intenzivnejšo vijolično pobarvala 7.avgusta, 21.avgusta pa me je čakalo snemanje za veliko blogersko kampanjo, ki pride ven oktobra (na kar sem zelo ponosna!). Do tega datuma sem torej morala vsaj v večini z las sprati barvo dol, saj sem na snemanju morala imeti barvo, ki je vsaj približno podobna tisti, ki jo imam običajno (torej blond in ne vijolični). Danes imam na laseh še nekaj ostankov vijoličnega pigmenta (kjer so moji lasje najsvetlejši), ki je v osnovi nekoliko posivil mojo siceršnjo barvo las. Efekt izgleda zelo dobro, zato bi vijolično barvo priporočila tudi vsem barvanim blondinkam, ki se sicer bojujete s preveč rumenim pigmentom (ob predpostavki, da si želite tudi kar nekaj dni hoditi po svetu z vijolično pričesko). Pred kampanjo sem si za hitrejše spiranje pomagala s šamponom L'Oréal Colorista Fader šamponom. Kvalitetni negovalni šamponi so namreč barvo spirali prepočasi, zato sem posegla po klasičnem drogerijskem šamponu, ki se dobro peni, poleg pa še kombinirala šampon L'Oréal, ki poskrbi za hitrejše spiranje barve.

9. Da zaključim. Lasje po uporabi Washout barv niso prav nič uničeni (in to kljub obsesivnemu šamponiranju). Barve se obnesejo super, enostavne so za uporabo, najbolje se obnesejo na res svetlih laseh, ki so barvani/svetljeni. So odlična rešitev za hitro, drzno spremembo! Svetlo roza Washout barva me že čaka doma, da jo nanesem v prihodnjih tednih, prav tako imam na zalogi dva spreja za katero izmed prihajajočih zabav ali dogodkov.

 

Tako je barva izgledala po barvanju.

 

Tako je barva izgledala po enem pranju las.

 

Tako je barva izgledala po približno 10ih šamponiranjih.

Preberi še: Festivalski makeup videz by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Colorista Washout

  • L'Oréal Colorista Spray Pink

Povezane teme: frizura, slog, moda, Ajda Sitar, poletje, colorista

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nikolina Pišek pripravljena za Cannes film festival

Malo izmed nas ima pravzaprav priložnost udeležbe festivala, toda imamo možnost se naličiti kot dame z redeče preproge...