Najboljši tekoči puder za suho kožo

Značilnosti suhe kože vplivajo na izbiro pudra še bolj, kot si lahko misliš, zato morajo tekoči pudri za suh tip kože slednjo predvsem hidrirati. Najbolje so se izkazale nežne teksture, ki so prilagodljive, obstojne in nudijo optimalno pokrivnost.

Poleti je še posebej pomembno, da je tekstura tekočega pudra za ta tip kože nežna in svilnata, saj suhi koži zagotavlja potreben sijaj, ličila pa dolgo zadrži na njihovem mestu. Pregost puder bi samo še bolj poudaril gube, zato vselej izbiraj lahkotnejše formule.

Tekoči puder, ki kožo hidrira

Enako kot pri uporabi izdelkov za nego, namenjenih tvojemu tipu kože, paziš na ohranjanje ravni vlažnosti v koži, se mora hidratacija nahajati na vrhu spiska prioritet tudi tedaj, ko gre za izbiro ličil.

Če je tvoja koža suha, ti svetujemo, da uporabljaš izključno tekoče pudre, in to tiste, na katerih je jasno označeno, da hranijo, obnavljajo in hidrirajo. Prav tako je izredno pomembno, da formula ne vsebuje alkohola, saj ta le še dodatno izsušuje kožo. Za lep matiran videz tvojega obraza nikar ne uporabljaj pudrov v prahu. Z njimi bi tvoj obraz izgubil ves sijaj in videti bi bila mrtvaško ter precej starejše, saj bi gube na obrazu postale še veliko opaznejše.

Ne pozabi, da je cilj vsakega pudra, da koži zagotovi sijaj in svežino, skrije pomanjkljivosti in te v celoti pomladi, zato se vselej odločaj za preverjene blagovne znamke in pri nakupu ne varčuj, pudra namreč res ne kupuješ vsak dan!

Pred nanosom pudra kožo dobro nahrani

Preden naneseš puder, je izredno pomembno, da kožo dobro nahraniš in ji zagotoviš več kot potrebno vlažnost. Obraz zato temeljito očisti z micelarno vodo, namaži s hidratantno dnevno kremo z zaščitnim faktorjem (SPF je obvezen, saj sončni žarki kožo močno izsušijo) in počakaj nekaj minut, da se dobro vpije v kožo. Zatem nanesi nežni tekoči puder, najprej na T-področje, nato pa s krožnimi gibi prstov še na preostale dele obraza.

Preizkusi tekoči puder True Match

Tekoči puder True Match vam nudi želeno pokrivnost in obstojnost, hkrati pa blagodejno učinkuje na kožo. To je resnično fantastična novica, sploh če pomislimo, koliko časa in denarja porabimo za izdelke za nego ter hidratacijo kože, posebej pa še za ličila.

Formula tega pudra je sestavljena iz kar 80 % hidratantne nege in finih pigmentov, ki izenačijo ten in prekrijejo nepopolnosti. Poleg tega je formula obogatena tudi s hialuronsko kislino, poznano sestavino izdelkov za nego kože. True Match je dostopen v 14 različnih odtenkih, dostopnih v prodaji.

Ne le, da se super zabrisuje, puder True Match poleg vseh svojih odličnih značilnosti – v 2 tednih redne uporabe izboljša kakovost tvoje kože.*

Preizkusi tekoči puder Affinitone 

Eden od pudrov, primernih za suho, pa tudi za vse ostale tipe kože, je tekoči puder Affinitone. Nova formula tega pudra je obogatena s hialuronsko kislino, poleg tega pa vsebuje tudi mineralne pigmente in vitamin E, ki je znan po svojih zaščitnih močeh. Puder Affinitone ima nežno, prijetno teksturo. Kožo hidrira, hkrati pa ji dopušča, da diha, zato je odlična izbira za dnevno ličenje. V prodaji je dostopen v 6 različnih odtenkih, ki ti brez izjeme zagotavljajo izenačen in naraven videz polti.

Najboljši tekoči puder za suho kožo

Bonus trik za suho kožo

Znano je, da ima podlaga ali tim. »primer« lastnost vpijanja viška maščobe in lahko eliminira svetenje mastne ter mešane kože, vendar morda nisi vedela, da pomaga tudi suhi koži, ki s podlago lažje zadrži vlažnost in gladkost, saj jo hidrira skozi ves dan. Zato pred nanašanjem pudra uporabi vlažilno podlago.

*Kozmeto-klinična študija, 42 žensk, po 2 tednih

Preberi še: Kako izbrati pravo podlago za obraz

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris True Match 4N

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match 3C

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match 5W

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match 1,5.N

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Affinitone Dark Beige

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Affinitone Sand Beige

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Affinitone Creamy Beige

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , nega, tekoči puder , puder, večerni make up , dnevni make up , Yves Saint Laurent, Lancome, večerna rutina, True Match, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij trend skinimalizma v negi kože

Morda ne veš točno, kaj je, vendar si ga zagotovo že srečala. Najsi bo na družabnih omrežjih ali obrazih prijateljic, trend, imenovan skinimalizem, ki...