Najpogostejše napake pri nanašanju senčil

Nič ne povzroča toliko težav kot nanašanje senčil, saj lahko z lahkoto naredimo napako, zaradi katere lahko uničimo celoten videz. Zato mnoga dekleta odnehajo od nanašanja senčil in uporabljajo le črtala za oči.

To je res škoda, saj če znate pravilno nanašati senčila, le-ta lahko močno vplivajo na vaš videz. Lahko oblikujejo linijo očes, ustvarijo svež videz in povečajo učinek vaše barve oči.

Vendar morate pri nanašanju senčil paziti na naslednje ključne stvari:

1. Ne zabrišete dovolj linij


Zabrisovanje linij ali blendanje je najpomembnejši del ličenja, ko gre za nanašanje senčil. Pogosto je zabrisovanje linij ključni del ličenja, ki ločuje amatersko ličenje od profesionalnega, saj so brez njega linije preostre in s tem je make-up videti preveč vpadljivo.

2. Nanašate preveč senčil


Ta izdelek spada med tiste, s katerimi pretiravamo, kajne? To še posebno velja za tehniko zadimljenih oči oz. t.i. smokey eyes. Včasih je manj več, zato pazite, da zabrišete senčila in ne nanašate preveč plasti.

3. Vaša tehnika ličenja je stara

Obstaja veliko načinov, da imate zapeljiv in seksapilen pogled, da pa vam ni treba biti vedno enako naličene. Celo, če je make-up tehnika, ki ste jo izbrale, stara in zelo razširjena, lahko spremenite razpored svetlih in temnih odtenkov, ali pa dodate kakšno barvo, ki je še niste uporabljale, in boste dobile svež in zdrav videz.

4. Pretežka je pod očmi


Pred nekaj leti so vizažisti svetovali, da nikoli ne nanašamo senčil pod očmi. Torej je bil ta izdelek namenjen le zgornjim vekam. To se je spremenilo, saj je sedaj eden izmed največjih trendov nanašanje senčil na obe strani očesa.

Vendar, če pretiravate s senčilom pod očmi, boste ustvarile utrujen videz in vaše oči bodo videti manjše.

5. Pretežka je nad zgornjo veko

Čeprav je nezabrisana linija na vrhu veke že zdavnaj preteklost, jo morate poudariti, saj ustvarja dramatičen videz. Vendar pazite na količino senčila, saj boste s preveč senčila videti malce agresivno.  

6. Pretiravate s senčilom v notranjem kotu očesa

Vse bolj je popularna tehnika nanašanja zelo malo senčila blizu nosnega korena, vendar pazite, da ga ne boste nanašale preveč blizu, saj boste tako videti preveč naličeno in neurejeno.  

Ravno tako lahko nanasete tako temno kot svetlikajoče se senčilo, vendar v tem primeru pazljivo kombinirajte z ostalimi barvami, saj, če ne boste pazile, je lahko končni učinek preveč poudarjen make-up videz.

7. Barva senčila in vaših oči je enakaImate modre oči in nanašate modro senčilo brez pomislekov. To je ena izmed najpogostejših napak.  

Vse več strokovnjakov meni, da je to slaba izbira, saj tako ljudje več pozornosti posvečajo senčilom kot pa naravni lepoti vaših oči, tega si pa sigurno ne želite, čeprav dekleta z rjavimi očmi lahko nosijo vsa senčila!

8. Nanašate preveč barv

Bodite ustvarjalne, a hkrati tudi pazite, da ne boste ustvarile preveč pisan videz. To, seveda, ne pomeni, da naj izberete monoton videz, temveč se odločite za dva do tri senčila.

9. Senčila se ne ujemajo s preostalim ličilom

Če je senčilo za oči premočno in izbirate močne barve, potem ne pretiravajte s šminko in rdečili, če pa ste se odločile za manj vpadljivo senčilo, bodite ustvarjalne.

Preberi še: Oblike oči in senčila

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Palette - Nude

  • Maybelline New York The 24karat Nudes

  • Maybelline New York Palette - The Blush Nudes

Povezane teme: senčila za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make up triki za svež videz obraza

reba je obvladati vse izzive, ki nam prinašajo utrujenost, neprespane noči, drobne in tiste malo večje gube, podočnjake … Kako pa je naša koža lahko v...