Najpogostejše napake pri urejanju obrvi

Ne glede na polne, urejene, drzno poudarjene ali naravne obrvi, so le-te v zadnjem času dokazale, da niso zgolj muha enodnevnica, zaradi česar se ob obisku lepotnih trgovin le s težavo sprehodimo mimo neskončne vrste izdelkov za njihovo nego in oblikovanje.

Z obrvmi je namreč potrebno postopati pazljivo in že ena sama napaka lahko tvoj make up spremeni v pravo malo lepotno katastrofo. Prav zato nasveti niso odveč, prisluhniti velja pa tudi slednjim najpogostejšim napakam, ob katerih boš tudi ti začutila občutek krivde.

Napaka #1 : Prekomerno puljenje središča


Medtem ko številni verjamejo, da bi se morale obrvi začeti v liniji z nosnicami, pa bi se njihov začetek v resnici moral nahajati vzporedno z nosnim mostičkom. Če bodo namreč tvoje obrvi locirane preveč narazen, bo tudi obraz izgledal toliko širši.

Napaka #2 : Puljenje vsepovprek


Prekomerno populjene obrvi lahko hitro izgledajo dosti bolj 'oskubljene' in neenakomerne, kar pa zagotovo ni tvoj namen. »Le redka dekleta potrebujejo striženje obrvi,« so prepričani strokovnjaki. Preden se odločiš striči obrvi jih s ščetko počeši navzgor in postriži le tiste, ki vidno izstopajo. Nikoli ne striži lika, saj ravne obrvi ne izgledajo niti najmanj naravno.

Napaka #3 : Barvanje čez črto


Razumemo, da si tudi sama želiš polnih in vidnih obrvi, vendar s tem, ko boš s svinčnikom barvala tudi preko črte, tega zagotovo ne boš dosegla. Poleg tega bodi pozorna tudi na odtenek, ki naj ne bo več kot eno stopnjo temnejši od tvoje naravne barve. Obrvi bi namreč morale poudariti tvoje prednosti, ne pa pritegniti vso pozornost na obrazu.

Preberi še: 3 lepotni triki, ki jih nikakor ne poskušajte uporabiti doma

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Soft Brown

  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Filler Soft Brown

Povezane teme: obrvi

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Obrvi nista dvojčici… By Ajda Sitar

Obrvi nista dvojčici. Dejstvo, s katerim se morda marsikatera ne more sprijazniti. Sta le sestri....