Najpogostejše šminkaste napake

Kljub temu pa lahko že en sam napačen korak prispeva k popolni polomiji. Meja med klovnom in rdečo preprogo je namreč še kako tanka in tudi spolzka. Preberi si nekaj nasvetov, da se dokončno izogneš malim napakam.

Pretemen svinčnik

Svinčnik za ustnice je pretemen. Kaj hitro lahko izgleda kot pobarvanka, ki si jo zapolnila s šminko. Prav zato poskrbi, da obarvaš spodnjo in zgornjo ustnico v le odtenek svetlejši barvi, ali pa uporabi nude ten. Šminko nato rahlo zabriši v svinčnik, s čimer boš še dodatno prikrila ves nanos.

Obrobljanje ustnic

Pogosto ne vemo, kako moramo pričeti sam proces. Vse preveč deklet prične v kotičkih ust. Spadaš mednje? No, od sedaj naprej prični obrobljati ustnice v sredini ustnic in se pomikaj navzven. V nasprotnem primeru bo namreč možnost, da zgrešiš meje, še toliko večja.

Prava barva

Veš, katera barva je prava? Vse preveč deklet izbira šminke, ki optično pomanjšajo njihove ustnice. Če so tvoje ustnice majhne in misliš, da jih bo drzna šminka le še povečala, se motiš. Izberi rajši svetlejše barve s kančkom sijaja, ki optično poveča ustnice.


Ujemanje

Šminka se ne sklada s preostalim make upom. To je velika napaka, ki jo najhitreje opazimo. Če na primer oblečeš živahno obleko, se rajši odloči za bolj umirjen odtenek na ustnicah. Tudi drzna šminka in zadimljene oči ne gredo najbolje skupaj. Poleg tega se izogibaj tudi pretiranemu ujemanju, saj hitro postane dolgočasno.

Preberi še: Kako pravilno nanesti mat šminko? 

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Color Riche Matte Addiction Paris Cherry

  • L'Oreal Paris Color Riche Matte Addiction 634 Greige Perfe

  • L'Oreal Paris Color Riche Lip LIner

Povezane teme: make up , šminka

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Trendi ličenja 2019: vse, kar morate vedeti

To bo leto, ki si ga bomo zapomnili. Brez monotonosti, brez klonov, s precej domišljije in barv, kar pa je od vsega najboljše – trendi ličenja 2019 ne...