Največje napake pri konturiranju

Konturiranje je izredno močno »orožje« vsakega dekleta, ki zna na pravi način izkoristiti vse njegove prednosti. Po drugi strani dekletom, ki v konturiranju niso tako spretne, ta tehnika predstavlja veliko težavo pri doseganju popolnega videza. Katere so tiste napake, ki jih najpogosteje ponavljamo, ko se prepustimo avanturi, imenovani konturiranje?

Ah, ta bronzer!

Bronzer daje obrazu neverjetno svežino, kožo naredi bleščečo in pomaga poudariti najlepše črte obraza. V kolikor pa ga ne »zblendiramo« dobro, lahko dosežemo le dve grobi rjavkasti črti na bradi in še dve pod ličnicami. Strinjala se boš, da to ne izgleda niti približno privlačno.

Podočnjaki

Konturiranje je odličen način za prekrivanje temnih podočnjakov. Pomembno je le, da si posebej pazljiva pri nanašanju svetlih odtenkov, da ne bi dosegla nasprotnega učinka – namesto da podočnjake skriješ, ti lahko postanejo še bolj poudarjeni in zlahka opazni.

Preveč rdečila

Dekleta s svetlim tenom rade uporabljajo rdečilo, da bi obrazu dodale naravno svežino, svojemu videzu pa določeno mero seksapila. Vendar zlahka naredijo napako, če pretiravajo s količino roza rdečila na licih. Ključ je namreč v naravni svetlobi. Kadar na lica nanašaš rdečilo, to počni na naravni svetlobi, saj boš le tako imela realen vpogled v to, kaj počneš s ščetko.

Ne blendiraš dovolj

Ena od najpogostejših napak pri konturiranju se pojavlja, ko po bronzerju nanašaš osvetljevalec. To je sicer odlična ideja, vendar le, če blendiranju izdelkov na koži posvetiš dovolj časa. Osvetljevalec zlahka postane tvoj največji sovražnik, če ga ne nanašaš z ustrezno ščetko, ki omogoča popolno spajanje sijajnih delcev osvetljevalca s temnejšimi delci bronzerja.

Preberi še: Kako mešati različne makeup izdelke

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Sculpt

  • Maybelline New York Master Contour V

Povezane teme: senčenje obraza , konturiranje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

»Make up« trendi: izdelki, ki so nas navdušili v letošnjem aprilu

Mnoge znamke se trudijo, da njihovi izdelki sledijo čim več trendom, tako tistim, ki se šele razvijajo, kot tistim, ki so že svetovno popularni...