Največje napake pri ličenju, zaradi katerih bodo tvoje oči videti manjše

Je torej res, da črtalo pomanjša naše oči ali pa je to zgolj neutemeljena trditev?

Uporaba črtala je lahko dvorezen meč


Čeprav bodo s črno barvico obrobljene oči hitro lahko izstopale, pa jih s tem tudi optično pomanjšamo. Prav zato ti priporočamo, da namesto črne uporabiš barvico v belem ali nude odtenku, zaradi katere bodo tvoje oči naravnost zasijale in se odprle. Svetla barva optično odpre oči, zaradi česar so le-te videti večje. Če se kljub temu ne moreš upreti črnemu črtalu, nariši črtico nad zgornje trepalnice, kar ne bo vplivalo na optično pomanjšanje oči.

Namig: Vse črtice niso primerne za vse oblike oči. Če je črtica preširoka lahko optično pomanjša tvoje oči, prav tako mačje oči z zelo dolgim krilcem.

Z nekaj preprostimi triki bodo neprijetni poskusi zgolj preteklost:


1. Ne pretiravaj z uporabo umetnih trepalnic. Zaradi pretirane teže na trepalnicah so namreč veke videti težje, zato uporabi le ene same, ki ne bodo obtežile tvojih oči.  

2. Ne pozabi na kodranje trepalnic, preden jih namažeš z maskaro. S tem boš optično povečala oči, saj boš bolj razprla trepalnice, pika na i pa bo še nanos maskare, ki optično podaljša oči.

3. Zadimljene oči? Črno senčilo na zgornji veki ni primerno za vse oblike oči, saj lahko optično obteži videz. Prav zato moraš biti pri izdelavi popolnih zadimljenih oči še posebej pozorna. Za malček bolj razprt pogled lahko spodnjo veko obarvaš z barvico v beli ali nude barvi.

4. Za konec pa ne pozabi na uporabo korektorja. Sploh v primeru črnih kolobarjev, ki so posledica pomanjkanja spanca. S pomočjo korektorja tvoje oči ne bodo več videti utrujene, lahko pa v kotičke očes naneseš še kanček belega senčila in oči bodo hitro izgledale bolj sveže.

Preberi še: Za bolj sijoče in bele oči

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Superliner Perfect Slim

  • L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Povezane teme: oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lancôme Chroma – ko se združita ličenje in umetnost

Če imaš rada ličenje, zagotovo uživaš tudi v umetnosti. Obraz je kot slikarsko platno, ki ga lahko poslikaš in polepšaš...