Največje napake pri uporabi korektorja

Že res, da nam korektor dela družno že vse od pubertete, ko smo sramežljivo zakrivale problematične pikice, ki so se pojavile na našem obrazu, vendar pa smo na uredništvu ugotovile, da še dandanes ne poznamo vseh njegovih zakonitosti. Korektor namreč zahteva svoja pravila, ki jih je za dosego popolnega videza potrebno upoštevati. Jih že poznaš?

Pripravi svojo kožo

Kot že veš je koža okrog oči daleč najbolj občutljiva, tako jo pred nanosom korektorja primerno navlaži s kremo ali vlažilno podlago.

Korektor ni zgolj en sam

Pogosto potrebujemo več kot en sam izdelek, za prikrivanje rdečice bo kot nalašč zeleni korektor, medtem, ko boš modre podočnjake najlažje prikrila z oranžnimi ali breskovimi toni. Pomešaj jih s korektorjem, ki se najbolj sklada z barvo tvoje kože, tako boš najlaže prekrila znake prekrokane noči.

Veliko problematično območje

Moraš prekriti veliko piko, ki se je znašla na tvojem licu? Uporabi korektor nekoliko svetlejši od tvoje kože na dnu problematične pike. Dodaj še kanček zelenega korektorja, ki bo izničil rdečico.

Suha koža

Kadar se mozoljček izsuši okog njega lahko ostane predel suhe kože, vključno z rdečico. Bodi pripravljena. Z blazinico narahlo podrgni po predelu in nežno odstrani vso odvečno kožo in nanesi kapljico jojobinega olja, ki bo nahranila predel. Ko se olje vpije, dodaj korektor.

Po očmi

Pri izberi korektorja pod očmi ne pretiravaj s preveč svetlimi odtenki, ki bodo tvojo kožo posiveli. Izberi takšnega, ki je le odtenek svetlješi od naravnega tena kože.

Ne maži korektorja

Namesto tega ga rajši vtapkaj v kožo, tako boš dosegla bolj naraven izgled.

Preberi še: 4 koraki za pravilno nanašanje tekočega korektorja

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Age Rewind Concealer

  • Maybelline New York Master Camo Concealer 01 Light

Povezane teme: tekoči puder , puder, korektor

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Puder v kamnu: vse, kar ste si zmeraj želele vedeti

Brez tega drobnega make up pomočnika si sploh ni mogoče zamisliti vsakdana. Precej preden so na sceno stopili podlage, tekoči podri, obarvane kreme in...