Naliči se brez ogledala, s pomočjo teh trikov

Eden od izzivov, s katerimi se soočamo tekom dne, je kadar v hitenju ne moremo najti malega čarobnega ogledalca, pa nam ne preostane nič drugega, kot da se naličimo ali popravimo ličila kar na slepo, brez pomoči odseva. Najpogosteje se takšna situacija zgodi v javnem prevozu ali kadar preprosto pozabimo, kam smo vtaknili to drobno ogledalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Konturiranje obraza brez ogledala

Na samem začetku ličenja izberi dva različna odtenka pudra Maybelline New York Fit Me in z njima poskusi na slepo konturirati svoj obraz. Naš prvi nasvet se nanaša na predele, ki zahtevajo svetlejšo, in predele, ki potrebujejo temnejšo nianso pudra, da bi se ustvarilo želeni učinek.

Na prste nanesi temnejši puder in z njim v točkah obrobi zunanjo linijo obraza, zatem pa zariši še dve črti tik pod ličnice. Svetlejši odtenek pudra nanesi po sredini nosu, na lične kosti, na sredino čela in malo iznad obrvi.

Ko so točke pudra v ustreznih odtenkih razporejene na prava mesta, je čas, da s pomočjo namenske gobice zabrišeš svetlejšo nianso pudra ter zatem preideš na temnejšo. Obvezno dobro zabriši tudi vrat, in sicer s potezami od brade navzdol, da ne bi nastal tisti grdi učinek maske.

 

S korektorjem prekrij drobne nepopolnosti

Po tem, ko oba odtenka dobro zabrišeš in vtreš v kožo, je čas za nanašanje korektorja. Predlagamo ti, da preizkusiš korektor Maybelline New York Instant Anti Age Eraser, ki ga nanesi samo pod notranji kotiček obraza in ga zatem z blazinicami prstov vtapkaj v podočnjake, nato pa čez predel preidi še s pripomočkom za zabrisovanje (»blenderjem«), da dosežeš lepo stapljanje ličila s kožo.

Senčila za oči, s katerimi so možnosti za napake najmanjše

Ko pri roki nimaš ogledalca, je najbolje izbrati čim bolj nevtralne tone senčil za oči, saj so z njimi potencialne napake najmanj opazne. Preizkusi paleto senčil za oči Maybelline New York The Nudes. Najsvetlejši odtenek nanesi na spodnji predel veke, in sicer s prsti, temnejšo rjavo nianso pa na sam pregib. Kot veš, pregib lahko občutiš, zato je to predel, kamor se senčila najlažje nanaša tudi brez ogledala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Izberi močnejši odtenek rdečila

Eden od osnovnih nasvetov se nanaša na izbiro ustreznega odtenka rdečila. Priporočamo ti, da izbiraš močnejša ličila tega tipa, vendar jih uporabljaj v majhni količini oz. višek odstrani z namenskega čopiča že pred nanosom. Kadar nimaš ogledala pri roki, se samo nasmej in rdečilo s pomočjo čopiča nanesi v krožnih potezah.

Šminkanje brez ogledala

Preizkusi šminko Color Sensational Made For All, odtenek 373. Moramo te opozoriti, da polnejše ustnice pri tem predstavljajo nekoliko težji izziv. Šminko sprva nanesi z blagim tapkanjem prstov, zatem pa ličilo nežno pritisni ob ustnice, najprej ob zgornjo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Ta korak je najtežji – nanašanje maskare brez ogledala

Za slepo ličenje smo izbrali Maybelline New York The Colossal Platinum Black maskaro, ki je enostavna za nanašanje. Če se ti ta korak zdi preveč, ga preprosto preskoči.

Se boš poskusila naličiti brez ogledala? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Lepotni izdelki, brez katerih ta september ne boš mogla

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Fit Me Matte 105

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Matte 115

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Blush - 40 Peach

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , tekoči puder , konturiranje, ustnice, dnevni make up , rdečilo, Maybelline New York , trepalnice, Made for All

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti, ko nosiš zaščitno masko

Odkar so zaščitne maske postale del našega vsakdana, je odhod v službo, trgovino ali na sprehod brez njih postal povsem nemogoč...