NANAŠANJE RDEČILA GLEDE NA OBLIKO OBRAZA

 Tiste rdeče žogice na tvojih licih so morda nekoč res bile ljubke in simpatične, zdaj pa jih raje prihrani za maškarado. Rdečilo za lica naneseš tako, da se rahlo nasmehneš in ga naneseš na najvišjo točko ličnic.


PODOLGOVAT OBRAZ

Ta oblika obraza zahteva kratek postopek nanašanja rdečila v obliki bumeranga, ki bo obrazu podolgovate oblike najbolje pristajala. Nikakor in na noben način ne nanašaj rdečila v obliki kroga, saj bo učinek zelo nenaraven. Tega osnovnega pravila se je res treba držati, saj k tej obliki obraza pristaja samo takšna oblika nanesenega rdečila.

OKROGEL OBRAZ

Okrogel obraz je pogosto tudi droben in majhen. Zato bi morala s pravilnim nanašanjem rdečila za lica svoj obraz vizualno zožiti. Znani strokovnjaki in vizažisti svetujejo uporabo čopiča pahljačaste oblike, rdečilo pa nanašamo v obliki trapeza in pazimo, da ne prestopimo spodnjega dela ličnic. Na koncu nanesi malce rdečila še na brado.

 

OVALEN OBRAZ

Ovalna oblika obraza je najboljša za eksperimentiranje s pričeskami, kar pa zadeva nanašanje rdečila za lice, se drži samo enega pravila. Rdečilo nanašaj s krožnimi potezami na ličnicah, in sicer na najvišjem delu lične kosti, na delu, ki je najbolj oddaljen od ravnine obraza, ko se nasmehneš. Vizažisti priporočajo uporabo čopiča za rdečilo srednje velikosti.

 

OGLAT OBRAZ

Pri tej obliki so poteze na obrazu včasih nekoliko ostre. Zato naj bo rdečilo za obraz malo manj vpadljivo in brez pretiranega poudarjanja. Zaželeno je, da ob liniji čeljusti nanesemo nekoliko temnejše rdečilo, pri čemer se bradi izognemo. Vizažisti priporočajo uporabo manjšega čopiča za rdečilo.

Za svetlejšo polt so najboljša  rdečila rožnate ali marelične barve. Olivni polti najbolje pristajajo svetlo vijoličasta rdečila z malce rožnate, rjavolaskam in črnolaskam z olivno barvo polti pa poleg svetlo vijoličaste pristaja tudi rdeča barva rdečila. Osebe s srednje temno do temno poltjo bodo videti popolno s temnejšim rožnatim odtenkom ali z rdečilom pridušeno rdeče ali oranžne barve.

Priberi tudi o: 5 nasvetov za popolno oblikovan obraz!


 

Za ta videz priporočamo

  • Infallible Blush Sculpt L'Oreal Paris

  • Glam Bronze L'Oreal Paris

  • Studio Heat Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se