Nanesi osvetljevalec v 4 preprostih korakih

Osvetljevalec ali »highlighter« je eno od ličil, katerih popularnost iz leta v leto ne pojenja. O temu pričajo tudi trendi ličenja, ki so prav zaradi njega tako učinkoviti, recimo »buttery skin«, »yoga skin« in mnoge druge tehnike, pri katerih je osvetljevalec osnovna sestavina. Vsi ti trendi služijo temu, da tvojemu obrazu pridajo svežino in sijaj ter te za nekaj let pomladijo. Edini pogoj je seveda pravilen nanos in ustrezna količina, zato izberi pravi osvetljevalec in se izpopolni v teh 4 korakih.

Izberi ustrezen osvetljevalec

Da bi tvoja koža izžarevala mladosten sijaj in svežino, je najpomembnejše, da izbereš pravi osvetljevalec in veš, kako ter na katerih mestih uporabljamo posamezne vrste tega ličila.

Tekoči in kremasti osvetljevalci

Zlahka se nanašajo in stapljajo s tekočim pudrom, zato so najboljši za eksperimentiranje s trendi, ki spajajo osvetljevalec in podlago za »dewy« videz, ki je zlasti poleti več kot zaželen. Uporabo tekočega osvetljevalca še posebej priporočamo tistim s suho kožo.

Osvetljevalec v prahu ali kamnu

Zlahka se zabrisuje in je priporočljiv za mastno kožo, ki izloča višek maščobe ter povzroča, da se tvoj obraz sveti. Če ta tip osvetljevalca naneseš na ustrezna mesta, boš dosegla, da izbrani deli obraza pridejo v ospredje in zasijejo na pravi način.

Osvetljevalec v stiku

Ta osvetljevalec je preprost za rokovanje in praktičen za poudarjanje najdrobnejših delov obraza, kot so kotički oči ali tik pod lokom obrvi. Prav tako je zelo preprost za uporabo. Tisti z mešano kožo morajo posebej paziti, da se izogibajo njegovi uporabi na problematičnem T-področju.

4 koraki za nanašanje osvetljevalca

Cilj osvetljevalca je, da tvoji koži da nežen sijaj, ne pa, da se tvoj celoten obraz sveti in poudarja prav tiste dele, ki si jih želela skriti. To se sicer kaj zlahka zgodi, saj osvetljevalec nanašamo na ista mesta kot korektor, zato je pomembno, da pred nanosom določiš, katere dele obraza želi zakriti in katere poudariti.

1. Korak

Osvetljevalec nanašamo pred korektorjem, a za pudrom ali BB kremo, torej v samem zaključku ličenja. Če pa preizkušaš enega od trendov, ki narekujejo mešanje tekočega pudra in osvetljevalca, je to tako z določenim namenom in temu napotku seveda lahko mirno slediš.

Nanesi osvetljevalec v 4 preprostih korakih

Osvetljevalca nikakor ne nanašaj na mesta, kjer je koža rdeča ali je spremenila svojo barvo zaradi hiperpigmentacije, saj bi tako še več pozornosti usmerila prav nanje. Ne pozabi, da osvetljevalec poudarja, korektor pa prekriva.

2. Korak

Da tvoja ličila ne bi delovala dolgočasno in bi tvoje oči prav posebej sveže zažarele, nanesi majhno količino osvetljevalca na predel tik pod obrvmi (pod sam lok), in če želiš še bolj poudariti izbrana senčila za veke, čeznje prav tako preidi z osvetljevalcem. Za budnejši videz in vizualno večje oči ga nanesi v njihove kotičke in videla boš, kako učinkovito razpira pogled.

3. Korak:

Osvetljevalec nanesi tudi na najvišje dele ličnic. Za ta korak je najbolje uporabljati tako imenovani pahljačasti čopič, prav pa ti lahko pride tudi tisti za nanašanje rdečila. Vedno lahko preprosto izbereš osvetljevalec v stiku, ali pa ga majhno količino vtreš kar s prsti.

4. Korak:

Nanašanje osvetljevalca na ustnice srečamo bolj poredko, vendar daje čudovite rezultate. Na prst nanesi zelo majhno količino osvetljevalca in z njim preidi preko robov zgornje in spodnje ustnice. Morda se ti bo zdelo pretirano, vendar boš po nanosu šminke videla, kako samo malo osvetljevalca tvojim ustnicam podari neverjetno polnost in čutnost.

Si do sedaj že uporabljala osvetljevalec? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Maskara Lash Sensational: Nova formula, obogatena z oljem divje vrtnice

Za ta videz priporočamo

 • L'Oreal Paris Electric Nights Highlighter

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Glow Mon Amour Highlighting Watermelon

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Custom Strobing Drop Champagne Glow

 • Urban Decay Stay Naked Threesome Blush, Bronzer & Highlighter Palette

Povezane teme: make up , nega, osvetljevalec, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, Urban Decay, Lancôme

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Poglej si, katere napačne poteze s korektorjem počneš tudi sama, in se jim nauči izogniti...