Napake pri ličenju: Zelene oči

Smaragdne oči so specifične z razlogom in predstavljajo samo 2 % predstavnikov skupne svetovne populacije. Redki so torej srečneži, ki so rojeni s privilegijem zelenih oči. S teboj z veseljem delimo nekaj trikov, s katerimi lahko kar najlepše poudariš to posebnost.

Napaka pri izbiri senčil za veke

Pri izbiri senčil se moraš izogibati hladnim odtenkom, ki bi tvojim očem odvzeli posebno draž. Posebej ti odsvetujemo razne odtenke modre. Prav tako ni priporočljiva zelena barva senčil, saj na tvojih očeh ne bo imela posebnega učinka.

Za najlepše poudarjanje zelenih oči vedno izberi senčila v kontrastnih odtenkih. To vključuje vse vijolične, indigo modre, zlate in bakrene odtenke, pa tudi druge toplejše barve. S takšnimi niansami se razkrijejo drobne zlate iskrice, ki so tako značilne za zelene oči.

Nasvet za #dazzling učinek

Poleg vijolične je tudi rdeča obvezna barva za vsa dekleta zelenih oči, ki si želijo #dazzling učinek. Eksperimentiraj in se prepričaj tudi sama. Vedno pa bodi pozorna, da ob igranju z rdečo barvo nimaš velikih rdečih kolutov pod očmi, saj bi jih na ta način le še bolj poudarila. Korektor je torej obvezen.

Smokey tehnike ličenja

Izogibaj se klasičnemu črnemu »smokey eye« stilu, ne pa tudi njegovi izvedbi v drugih odtenkih. Veliko boljši učinek lahko dosežeš z uporabo kontrastnih barv. Tehnika zadimljenega pogleda je za zelenooke torej več kot dobrodošla, zvečer v raznih vijoličnih odtenkih, čez dan pa v temno rjavih in bež niansah.

Napake s črtalom

Klasično črno črtalo ni najboljša izbira za zelene oči, saj jih optično zapre in skrije njihovo lepoto. Obvezno uporabljaj črtalo v temno rjavi barvi, zlatega ali še bolje, vijoličnega. Zelene oči bodo prišle do pravega izraza tudi, če v kotičke naneseš malo belega črtala, ki razpira pogled, vendar pazi, da se ta lepo stopi z izbranim senčilom za veke.

Z maskaro ni napak?

Maskara je morda edino ličilo, s katerim se ne da zgrešiti, vendar vseeno drži, da nekatere maskare zate lahko naredijo še več kot druge. Priporočamo ti, da preizkusiš takšne v rjavi in vijolični barvi.

Napake z rdečilom

Izogibaj se pretemnim rdečilom, ki vlečejo na bordo, še posebej, če uporabljaš rdečo šminko. Raje izbiraj rdečila v breskvinih ali rožnatih odtenkih.

Ti odtenki šmink ne gredo dobro z zelenimi očmi

Izogibaj se modrim in črnim odtenkom šmink. Za opaznejši videz posezi po kontrastnih barvah glede na tvoje oči – rdeči, rožnati ali vijolični. Ne pozabi, da se mora odtenek šminke ujemati s preostalimi ličili, ne le tvojimi očmi.

Katere od teh napak si do sedaj največkrat počela? Piši nam v komentarjih!

Preberi še: To je šminka, ki se ne bo preslikala na zaščitno masko

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Colossal 100% Black

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Heroine

  Takojšnje naročilo
 • L'oreal Paris Infaillible Caramels 111 A Little Chillie

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Lash Freak Mascara

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , črtalo za oči , mat, rdečilo, korektor, Maybelline New York , L'Oréal Paris, Urban Decay, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sijaji za ustnice: Naših Top 5

Naslednji sijaji za ustnice bodo tvojim ustnicam podarili sijočo polnost, barvo in mehak dotik, ki se mu ne da upreti...