Napake pri nanašanju korektorja: Kako se jim izogniti?

Ker sta korektor in konturiranje obraza v zadnjem času zelo popularna, menimo, da je čas, da vam predstavimo napake, ki jih najpogosteje delate, ko nanašate korektor.

1. Kaj najprej nanašamo?


Ne glede na to, kako dolgo se ličite, se verjetno pogosto sprašujete, kaj najprej nanesti, korektor ali tekoči puder. Da bi se izognile neželenim napakam, je potrebno vedeti, da je pravilni vrstni red nanašanja odvisen od tega, kakšen učinek želite doseči. Če je vaš namen, da prekrijete majhne nepravilnosti na obrazu in izenačite vašo polt, potem morate najprej nanesti korektor, šele nato pa tekoči puder. Tako boste s korektorjem pripravile obraz za nanos pudra. Da bi olajšale nanos, je Maybelline ustvaril Master Camo paleto korektorjev. Lahko izbirate med dvema ponujenima različicama, in sicer 01 Light ali 02 Medium. Če pa želite narediti konture obraza, najprej nanesite tekoči puder in šele nato korektor.  

2. Skrivnost je v odtenku!


Verjemite nam, da bo vaš obraz videti grob in nenaraven, če boste uporabljale napačen odtenek korektorja. Vedno izberite odtenek glede na vašo barvo kože in tekoči puder, ki ga uporabljate. Barva korektorja ne sme biti več kot za odtenek svetlejša od barve tekočega pudra. Če ste se zmotile in kupile korektor, ki vam ne ustreza, ga dajte prijateljici, ki ga bo lahko uporabljala, vi pa sebi kupite drugega. Napačno izbran odtenek korektorja lahko popolnoma pokvari celoten videz in vtis, ki ga pustite.  

3. Čopič

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Čopič je zelo pomemben pri nanašanju korektorja. Nikakor ga ne nanašajte s prsti, temveč si priskrbite poseben čopič ali popularno gobico – Beauty blender. Tako boste lahko enakomerno nanesle korektor in dosegle zdrav videz. Največja napaka pri nanašanju korektorja je ravno nanašanje s prsti. Zato prenehajte s to slabo navado.

Več na: Podaljšaj uporabnost svojega tekočega pudra: Male skrivnosti velikih vizažistov

Povezane teme: tekoči puder , puder, konturiranje, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izbrati puder za zrelo kožo

Poleg tipa kože je pri izbiri pudra za zrelo kožo pomembno upoštevati barvo tena – najboljši je tisti odtenek, ki se povsem staplja z vašim obrazom....