Napoved lepotnih trendov za leto 2018 – se mat zaključek umika? By Ajda Sitar

Preteklih nekaj sezon je zagotovo zaznamoval mat zaključek za ustnicah. Predvsem tekoče mat šminke, ki se na ustnicah popolnoma posušijo, so bile v samem ospredju makeup izdelkov, ki poskrbijo za obarvanje ustnic. Mat zaključek pa ni bil popularen le na ustnicah, temveč tudi na obrazu – nanj še vedno prisegajo predvsem tiste, ki imajo mešan ali normalen tip kože. Kako bo z mat zaključkom v letu 2018? Ga bomo še videvali med top lepotnimi trendi?

Napoved-lepotnih-trendov-za-leto-2018–se-mat-zakljucek-umika-By-Ajda-Sitar (2)

Dejstvo je: mat zaključek običajno prinaša boljšo obstojnost.

To velja tako za tekoče ter klasične šminke, kot tudi zaključek tekočih podlag oziroma pudrov. Mat pomeni boljšo obstojnost, kljubovanje mastnemu sijaju, ki »kar požre makeup« in zunanjim silam kot so hrana in pijača. Tako sta veliko navdušenja v letu 2017 požela tekoča podlaga L'Oreal Paris Infallible 24h Matte in šminke z mat zaključkom L'Oreal Paris Color Riche Matte. Oba izdelke sta mene zagotovo prepričala, nad njima pa nisem bila navdušena le jaz, temveč tudi številne lepotne navdušenke po vsem svetu, tudi ve (ki ste mi pogosto pisale prav o teh dveh ličilih). In čeprav morda lepotni strokovnjaki napovedujejo umik mat zaključka, bo prav zaradi obstojnosti (in seveda dobrih izdelkov), ta pri nas (in po svetu) zagotovo še ostal.

Dejstvo je tudi: mat zaključek terja boljšo podlago.

Da mat šminka na ustnicah in mat tekoča podlaga na obrazu izgledata lepo, potrebujeta dobro, zdravo in navlaženo »podlago«. Koža mora torej biti v lepem stanju, ne sme biti preveč izsušena, enako velja za ustnice. Razpokane ustnice bodo z mat šminko izgledale precej slabše, kot če bi se odločili za nanos kremne ali sijoče različice. Tega se vedno bolj zavedajo tudi lepotne navdušenke in se zato vedno pogosteje vračajo k sijočemu zaključku.

Napoved-lepotnih-trendov-za-leto-2018–se-mat-zakljucek-umika-By-Ajda-Sitar (2)

Kaj bo torej »in« v letu 2018?

Ta odgovor vas bo morda malo presenetil, pa vendar – sama sem prepričana, da boste najboljše izgledali, če boste zaupali sami sebi. Svojemu okusu, svoji viziji, če boste poslušali svoje telo, ravno prav poudarili svojo naravno lepoto in se trendov, ki jih narekujejo lepotni guruji, blogerke, novinarji in uredniki, dotaknili le, če se boste v njih prepoznali. Pa naj bo na koncu to popolnoma mat šminka ali pa ultra »dewy« sijoče tekoča podlaga – odločitev je vaša. Če jo boste znali nositi, boste z njo zagotovo izgledali fenomenalno!

Preberi še: Deset zapovedi čudovite šminke

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Infallible 24H-Matte

  • L'Oréal Paris 103 Blush in a Rush

  • L'Oréal Paris Color Riche Matte 346 Scarlet Silhouette

Povezane teme: trend , Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Minival trepalnic: za in proti

Minival trepalnic je postopek kemičnega privzdigovanja in vihanja trepalnic, ki je trenutno zelo moderno. Razkrili ti bomo vse podrobnosti te metode...