Napredni vodič ličenja: konturiranje čeljusti

Ali konturiranje obraza lahko povzroči vidno spremembo v tvojem videzu, to ni več vprašanje. Jasno je, da v spretnih rokah bronzer in osvetljevalec lahko delata čudeže. Če tvoja make up rutina vključuje tudi set za konturiranje obraza, te bo ta tema posebej zanimala.

Konturiranje čejusti! Ja, ta del obraza lahko ob dobri tehniki konturiranja drastično izboljša celoten vtis. Tvoj obraz je tako lahko povsem preoblikovan: ožji, nežnejši, ostrejši … odvisno od tega, kakšen učinek želiš doseči oz. kaj tvoj obraz potrebuje.

Napredni vodič ličenja: konturiranje čeljusti Adriana Lima

Si že preizkusila konturiranje čeljusti?

Če tega do sedaj še nisi storila, za konturiranje čeljusti preizkusi toplo konturo, pri čemer set za konturiranje obraza nadomestita tekoči puder in rdečilo v pridušenih odtenkih.

Le nekaj pravih potez je dovolj

Najboljše je to, da za popolno transformacijo ne potrebuješ popolnega konturiranja. Nekaj pravih potez na pravih mestih je povsem dovolj: tik ob ličnicah in preko spodnje čeljusti. Posebej naliči čeljustno kost, saj boš tako dosegla pravo razliko. Ta tehnika ličenja je hkrati lahko tudi dober začetek za vse, ki se konturiranja šele navajajo.

Kakršna čeljust – takšno konturiranje

Najprej ugotovi, kaj tvoj obraz potrebuje. Seveda nobena tehnika konturiranja čeljusti ni prava za vsak obraz. Če je oblika tvojega obraza okrogla, potrebuješ oženje čeljusti, podolgovatemu obrazu pristaja definiranje, trikoten obraz pa je pravi za nežno mehčanje ostrih potez.

Napredni vodič ličenja: konturiranje čeljusti

1. Želiš definirati čeljust?

Če imaš zaobljen podbradek, z natančnim čopičem in bronzerjem poudari rob čeljustne kosti, vse do ušesnih mešičkov, in to pod ostrim kotom. Naslednja poteza je, da »potegneš« s čopičem tik pod brado in ta del posebej osenčiš. Vse skupaj lepo zabriši. Svetlejše konturiranje uporabi na vratu. Pozitivna sprememba bo opazna takoj.

2. Želiš poudariti čeljust?

Če je tvoja čeljust premalo poudarjena, bo zadostovalo, če jo v eni sami potezi dorišeš. Z roko občuti njeno naravno linijo in jo pospremi s temnim konturiranjem. Vse skupaj dobro zabriši, da bi dosegla bolj naraven učinek.

Napredni vodič ličenja: konturiranje čeljusti

3. Želiš podaljšati čeljust?

Da bi tvoja brada delovala ožja, moraš uporabiti obratno tehniko. Čeljust torej poudari s temnim konturiranjem, vendar ne prehajaj na spodnjo stran čeljusti, pač pa diskretno spremljaj del nad njo. K videzu ožje brade prispevajo tudi nežno konturirane ličnice in vrh brade, poudarjen z osvetljevalcem.

4. Želiš omiliti čeljust?

Če so tvoje čeljusti poudarjene in si želiš doseči nežnejši videz, namesto ostrih linij pri konturiranju z zaobljenimi gibi naliči kotičke čeljusti. Lahko bi rekli, da preprosto zariši obe liniji, pri tem pa s čopičem nežno prehajaj na lica.

Preberi še: Trendi ličenja 2019: vse, kar morate vedeti

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Superstay 24 H

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Age Rewind

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Multi Use Foundation Stick

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčenje obraza , tekoči puder , puder, konturiranje, večerni make up , dnevni make up , Zimski trendi, Zimski make up, rdečilo, korektor, osvetljevalec, bronzer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij popolno maskaro za tvoje trepalnice

Maskara je prav zares najboljša (kozmetična) prijateljica večine žensk. Tudi če se bolj poredko ličiš, imaš v toaletni torbici zagotovo vsaj eno maska...