Naredi sama: Bleščilo za ustnice

Koliko krat ti je že zmanjkalo priljubljenega makeup izdelka ravno takrat, ko si ga najbolj potrebovala? Včasih ne pomaga niti improvizacija, ampak, če si porabila ravno bleščilo za ustnice in ga nujno potrebuješ v naslednjih 20 minutah, imamo rešitev zate! Sestavine za doma narejeno bleščilo za ustnice najdeš v vsaki domači kuhinji ali kopalnici.

Zaprta prodajalna? Trenutno nimaš denarja? Razlog ni pomemben! Pomembno je, da lahko ustnicam pomagaš v trenutku!

Poigraj se s sestavinami in najdi svoj priljubljen recept. Lističi vrtnic v kokosovem olju, jagodičevje, cimet, sivka in meta … Kombinacij je nešteto, če boš dodala še košček čokolade, boš dobila pravo makeup poslastico!

Prva pomoč

Prvo sestavino, ki je najbolj preprosta za improvizacijo, lahko poiščeš v domači kopalnici. Če je tvoja koža suha, si najbrž že odkrila prednosti vazelina. Tokrat ga zmešaj s senčilom za oči. Intenzivnost barve je odvisna od količine senčila. Če nimaš senčila, uporabi rdečilo in ustvari bleščilo v čutnem koralnem odtenku.

S plastično žličko zmešaj vazelin s senčilom ali z rdečilom. Ko se sestavine povežejo in dobiš želeno barvo, zmes pospravi v plastično posodico s pokrovčkom, ki jo dobiš v lekarni ali parfumeriji. Lahko uporabiš tudi staro škatlico za leče ali dobro oprano embalažo porabljenega bleščila ali drugega kozmetičnega izdelka.

Kokos in med

Kokosovo olje in čebelji vosek sta najbolj pogosti sestavini za izdelavo naravnih balzamov. Kokosovo olje neguje kožo, čebelji vosek pa ustvari zaščitni sloj na ustnicah, zaradi česar sta odlična za uporabo v vetrovnih dneh. Zaradi čudovitega vonja in zdravilnih učinkov običajno dodamo še eterična olja.

V posodo daj dve žlički voska in mešaj na priprtem ognju. Pazi, da se masa ne pregreje, saj jo lahko zažgeš. V stopljen in rahlo ohlajen vosek dodaj dve žlički kokosovega olja in nadaljuj z mešanjem, dokler se sestavini ne povežeta. Nato dodaj še žličko medu in počakaj, da se zmes ohladi. Nato jo prestavi v posodico. Nasvet:  Ne čakaj, da se vosek popolnoma ohladi, saj v tem primeru povezovanje s kokosovim oljem ne bo mogoče. V zmes lahko dodaš tudi lističe vrtnice, mete ali kakšno vejico sivke.

Naredi sama: Bleščilo za ustnice

Dve sestavini za večji volumen

V posodi raztopi žličko čebeljega voska in dodaj žlico kateregakoli rastlinskega olja. Ko se sestavini povežeta, dodaj še 10 kapljic eteričnega olja po želji. Olje bo poudarilo polnost ustnic in ustvarilo »push up« učinek, kot bi ravnokar uporabila bleščilo za ustnice s hialuronsko kislino. Nasvet: Gostota bleščila je odvisna od deleža čebeljega voska. Če želiš tršo in manj topno zmes, povečaj količino voska.

Sadna bleščila za ustnice

V posodici zmešaj žlico mandljevega olja, žličko čebeljega voska, 10 brusnic, borovnic ali katerega koli drugega jagodičevja in eno žličko medu. Pet minut kuhaj in nenehno mešaj na priprtem ognju. Ko zmes zavre, jo odstavi s štedilnika.

Če nisi pretirano prepričana v svoje »kulinarične« sposobnosti, ti priporočamo, da počakaš, da v prodajalne prispe Slip Tease Full Colour Lacquer, izdelek s formulo, ki zagotavlja polno prekrivanje in ustnice privlačne, kot še nikoli. Prepričani smo, da boš med 24 odtenki, ki vključujejo zapeljive nude odtenke in odtenke jagodičevja, našla pravega zase, ki bo tvojim ustnicam podaril mehkobo in steklast učinek s slastno aromo vanilije in mete.

Popolna čokolada

Na pari raztopi žlico čebeljega voska in dve žlici olivnega olja. V zmes dodaj žlico naribane črne čokolade s čim večjim odstotkom kakava, nato pa še 10 kapljic eteričnega olja. Če izbereš čokolado z okusom pomaranče in mete, je zaželeno, da uporabiš eterično olje enakega vonja, ki bo dodatno poudarilo okus. Nasvet: ne pretiravaj s čokolado, da se masa ne bi preveč strdila in nikakor ne uporabljaj kakava namesto čokolade.

Naredi sama Bleščilo za ustnice

Balzam z olivnim oljem

Na pari raztopi žlico čebeljega voska in dve žlici olivnega olja. Ko se sestavini povežeta, dodaj pol žličke medu in 10 kapljic poljubnega eteričnega olja. Pripravljeno sredstvo bo povečalo volumen tvojih ustnic, kot bi na njih nanesla bleščilo za ustnice s hialuronsko kislino.

Dodatni nasveti

Če ga imaš pri roki, lahko pri vsakem izmed navedenih receptov dodaš še žličko vitamina E, ki bo nahranil tvoje ustnice.

Posodice s pripravljenim balzamom hrani na suhem in hladnem mestu. Če je bila embalaža, v kateri hraniš bleščilo za ustnice, predhodno uporabljena, jo dobro operi, da se tvoj nov kozmetični izdelek ne bi pokvaril. Pokrov zapri šele, ko boš prepričana, da je zmes dobro ohlajena.

Preberi še: Trije nasveti za poletno nego ustnic

Za ta videz priporočamo

  • Nyx Professional Makeup Slip Tease Full Color Lip Lacquer

Povezane teme: make up , bleščilo za ustnice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zbogom, japonsko zarisovanje - prispel je microfeathering

Ta tehnika spada v kategorijo poltrajnega make up-a...