Naredi sama: polne ustnice brez kirurških postopkov

Le predstavljaj si – sočne, usodne, popolne ustnice, ki izžarevajo polnost! Kdo bi se jim lahko uprl? So namreč lepotni imperativ in simbol seksapila, zapeljive in napete, zanje pa ti ni treba prenesti nikakršnega dragega in bolečega procesa! Brez »plastikov«, polnil, vbrizgavanja, samo osnovni make up in nekaj trikov, ki bodo kot za šalo ustvarili tvoje »nove« polne ustnice.

Piling

Eliminiranje mrtvih celic je prvi korak. Pravijo, da so posebej učinkoviti pilingi, ki vsebujejo cimet in kavo. Poleg tega, da ustnice hidrirajo in hranijo, cimet spodbuja pretok krvi in jih s tem naredi bolj polne. Ne pozabi, da je po pilingu obvezna hidratacija.

Naredi sama: polne ustnice brez kirurških postopkov

Natančno zarisovanje

Prvo pravilo – barvice za ustnice naj se ne bi videlo! Če zgrešiš linijo ustnic ali odtenek, boš videti popolnoma umetno, tega pa si prav zagotovo ne želiš. Zato pred rdečilom za ustnice z barvico, ki si jo prej skrbno ošilila, previdno začrtaj linijo od sredine navzven, pri tem pa posebej poudari kupidov lok. Nevtralne barvice, le za odtenek ali dva temnejše od naravne barve ustnic so vedno prava izbira.

Tekstura

Kako izbrati šminko za ustnice je vprašanje vseh vprašanj, tako sam trenutek nakupa predstavlja goli začetek postopka povečanja ustnic.

Nekoč mat šminka ni bila prepoznana kot najboljša rešitev za povečanje volumna, prav zaradi svoje teksture, ki je nagnjena k izsuševanju ustnic, s tem pa k njihovem optičnem pomanjšanju. Na našo srečo pa so nove tehnologije toliko napredovale, da so zdaj tudi šminke z mat formulo dovolj kremne, da ustnice dolgo vlažijo, pigment pa ostane obstojen.

Naredi sama polne ustnice brez kirurških postopkov Sara Sampio Barabara Palvin

Odtenek je posebej pomemben

Če se odločiš za nude šminko za ustnice, si lahko prepričana, da boš v istem trenutku ustvarila učinek polnosti. Podobno se bo zgodilo z oranžnimi in roza odtenki, ne glede na to, ali izbereš temnejše ali svetlejše. Če imaš izrazito tanke ustnice, bi bilo dobro, da se držiš sijočih šmink v bisernih odtenkih, saj jih boš tako najlažje vizualno povečala. Še boljši rezultat boš dosegla, če pred svojim najljubšo mat šminko naneseš navaden sijaj ali sijaj za ustnice s hyaluronom.

Ombre look

Znano je, da temnejše šminke zmanjšujejo ustnice, če pa se jim kljub temu ne moreš upreti, uporabi droben trik. Svetlejši odtenek v srednjem delu, temnejši v zunanjih in tanka plast sijaja na sredini spodnje in zgornje ustnice. Tako boš ustvarila izzivalen ombre učinek, ki bo izmamil marsikateri vzdih.

Naredi sama polne ustnice brez kirurških postopkov Sara Sampio

Magični osvetljevalec za polne ustnice

Čeprav si je morda težko predstavljati, osvetljevalec ali highlighter ni uporaben le za konturiranje obraza. Njegov namen je večplasten, posebej dobro pa se izkaže tudi v trenutkih, ko želimo doseči polne ustnice.

Najboljše mat šminke v kombinaciji z osvetljevalcem ti bodo pomagale razkriti nove dimenzije tvojih ustnic. Po nanosu šminke z osvetljevalcem poudari dele nad zgornjo in srednji del pod spodnjo ustnico. Vse natančno zabriši in se pripravi na nešteto komplimentov!

Preberi še: Kako te ličila in frizura lahko na videz pomladijo

Za ta videz priporočamo

  • Giorgio Armani Rouge D'Armani Matte Lipstick

Povezane teme: make up , rdečilo za ustnice , mat, Giorgio Armani

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Poglej si, katere napačne poteze s korektorjem počneš tudi sama, in se jim nauči izogniti...