Nasveti, ki se jih moraš držati za dobro selfie fotografijo by Ajda Sitar

Dobra selfie fotografija ne nastane kar tako. No, včasih že lahko in včasih je prav naključen, hipen trenutek ter pritisk na sprožilec dovolj za to, da ujamemo popolnost na fotografijo. Pa vendar, s preverjenimi triki mojstrov fotografije je dobro fotografijo lažje posneti. Zato sem se odločila, da v današnji objavi z vami delim nekaj takšnih trikov, ki prav vedno pridejo prav, ko si želimo ustvariti dobro fotografijo za Instagram.

Osnova dobre selfie fotografije je lahko čist in popolnoma nenaličen obraz ali pa pravi Instagram makeup. Sama sem v zadnjem YouTube videu ustvarila takšnega, ki je vseeno nosljiv in ne popolnoma popačen – torej brez pretiravanja s konturo in brez opaznih umetnih trepalnic. A vseeno, ustvarila sem makeup videz, ki se odlično obnese na fotografijah. Če te zanima, katere izdelke sem uporabila in kako sem videz ustvarila, si oglej naslednji video!

Instagram makeup videz by Ajda Sitar

Z naslednjimi 5imi nasveti boš z lahkoto ustvarila dobro selfie fotografijo!

#1 Obriši kamero

Nasveti, ki se jih moraš držati za dobro selfie fotografijo by Ajda Sitar

Nasvet številka #1, ki ne bo nikoli šel iz mode: »Obriši kamero«. To velja pri fotografiranju s sprednjo in zadnjo kamero, kadarkoli in kjerkoli. Pametne telefone imamo namreč neprestano po rokah in prav pogosto se s prsti (ali lasmi ter ušesom) dotaknemo kamere. Masten film ali umazanija lahko bistveno vplivata na kvaliteto fotografije, zato kamero pametnega telefona vedno obriši (lahko kar z bombažno majico).

#2 Obrni se proti svetlobi

Nasveti, ki se jih moraš držati za dobro selfie fotografijo by Ajda Sitar

Pri fotografiranju se obrni proti viru svetlobe – naravnemu ali umetnemu. Tako bo tvoj obraz dobro osvetljen. To je preprosto pravilo, ki sicer ne velja absolutno in ga lahko občasno tudi prekršiš. A klasično selfie fotografijo je najlažje ustvariti prav tako, da si obrnjena proti viru svetlobe, ki dobro osvetli tvoj obraz. Že premik za 90 stopinj lahko popolnoma spremeni situacijo!

#3 Idealna svetloba ni direktna

Idealna svetloba za ustvarjanje selfie fotografij je nedirektna naravna svetloba – torej nekje v senci, vendar moraš še vedno imeti v mislih to, da si obrnjena proti viru svetlobe. Razpršena svetloba, kot jo boš našla tik ob oknu (skozi katerega ne sije sonce direktno), je najboljša izbira. Druga alternativa je umetna svetloba v razpršeni obliki – to ne bo običajna žarnica v luči, ki visi v tvoji dnevni sobi, temveč softbox luči ali pa večji ring light. Teh pa verjetno, če se ne ukvarjaš s fotografijo ali snemanjem, doma nimaš. Najlepši in najbolj naraven selfie boš torej ustvarila podnevi, ko je svetlobe dovolj, a le-ta ni direktna.

#4 Enkrat ni noben-krat

Nasveti, ki se jih moraš držati za dobro selfie fotografijo by Ajda Sitar

Ko najdeš idealne pogoje ustvari več fotografij. Zelo redko je namreč najboljša prav prva. Morda nekajkrat zamenjaj pozo, obrni nekoliko drugače telefon ali glavo in eksperimentiraj. Ne pozabi izključiti zvoka sprožilca, saj je lahko ta ob večkratnem klikanju precej nadležen. A vseeno, s količino fotografij ne pretiravaj. Med 100 enakimi selfie-ji verjetno ne boš nikoli našla tistega, ki bo najboljši, saj bo izbor enostavno prevelik.

#5 Skrivnost editinga 

Nasveti, ki se jih moraš držati za dobro selfie fotografijo by Ajda Sitar

Ko fotografijo že imaš, lahko z nekaj preprostimi triki fotografijo v hipu narediš lepšo. Sama ti priporočam predvsem aplikacijo Snapseed, ki ima precej uporabnih funkcij. Prav tako lahko barvno korigiraš svoje fotografije v popularni aplikaciji s filtri VSCO. Pri urejanju imej vedno v mislih svoj slog, v dilemi pa se raje drži pravila »manj je več«. Pozabi na umetno pofotošopirano kožo, nič pa ni narobe, če si kdaj s klikom ali dvema odstraniš kakšen mozoljček.

Preberite še: 4 razlogi, zakaj obožujemo nude senčke za oči

Povezane teme: make up , Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ekskluzivno: Našminkaj se kot največje zvezde Cannes film festivala

Ne obstaja razlog da me, navadne ženske, ne poskusimo ponoviti videza zveznikov Cannes film festivala. Od številnih dam, ki so se sprehodile po rdeči ...