Nauči se, kako se naličiti kot profesionalec: podlaga in senčenje

V uvodu v profesionalno ličenje smo ti predstavili najosnovnejše, zato zdaj nadaljujemo s prvo lekcijo. Nanašanje podlage in senčenje obraza sta osnova dobrega ličenja, tako dnevnega kot večernega. V tem delu ne bomo govorili o standardnem nanašanju podlage in senčenju – to verjetno znaš že sama, pač pa se bomo osredotočili na skrivnosti profesionalcev ličenja. Pa začnimo!

Nauči se, kako se naličiti kot profesionalec: podlaga in senčenje

Podlaga – zmešaj podlago in tekoči puder 

Kot večina deklet tudi ti najbrž spremljaš vodnike ličenja in nanašaš vlažilno kremo, zatem podlago, in šele nato tekoči puder. Naj ti razkrijemo skrivnost – umetniki ličenja pristopajo drugače! Namesto posameznih nanašanj podlago in tekoči puder raje pomešajo. In sicer iz več razlogov. Ko sta ta dva izdelka pomešana, koža deluje bolj zdravo in sijoče. Poleg tega profesionalci ličenja trdijo, da je puder tako dlje obstojen, saj se lepše stopi s kožo.

Mastna koža in kaj z njo?

Za dekleta z normalno kožo je povsem dovolj, če nanesejo tekoči puder, morda še puder za pričvrstitev, pa so lahko mirne ves dan. Če pa je tvoja koža mastna, veš, da nehvaležno svetenje ni le možnost, pač pa kar vsakdanja stvar. V tem primeru profesionalci ličenja svetujejo nanašanje podlage z vlažno gobico, saj puder tako zadrži svojo prekrivno moč, navlažena gobica pa odstrani maščobo, s tem pa tudi neželeni sijaj. Za tiste s suho kožo, ki jo večkrat pesti rdečica, nasvet profesionalcev ličenja pravi, naj se osredotočijo na T področje in nanj nanesejo najdebelejšo plast pudra, na lička pa, ki so po navadi najbolj suha, samo zelo majhno količino.

Nauči se, kako se naličiti kot profesionalec podlaga in senčenje

Senčenje: spremeni obliko obraza

Večina deklet v naših krajih ima izrazito okrogel obraz. Povsem pravilno je, če imaš rada svojo naravno obliko obraza in senčenje raje preskočiš, toda če si želiš izgledati kot Instagram model, tega nikakor ne počni. Konturiranje je umetnost senčenja – vse, kar osvetliš, bo poudarjeno, kar potemniš, pa bo manj vpadljivo na pogled. Za ta korak ne potrebuješ seta za senčenje (bronzer, korektor in osvetljevalec), preprosto uporabi temnejši in svetlejši odtenek korektorja – glede na to, kaj ti je trenutno pri roki.

 

Nauči se, kako se naličiti kot profesionalec: podlaga in senčenje

Če je tvoj obraz okrogel in ga želiš podaljšati:

Z bronzerjem ali temnim korektorjem preko celih lic zariši število 3 – vse od senc do brade – in linije lepo zabriši.

Če imaš poudarjeno čelo:

Bronzer ali temnejši korektor nanesi na robove čela vse do las in dobro zabriši. Tako bo tvoje čelo vizualno delovalo manjše.

Če imaš širok nos:

S temno barvo osenči obe strani nosu, začni pri obrveh. Na sredino po celi dolžini nanesi osvetljevalec ali svetel korektor.

Če imaš nekoliko spuščena lica:

Naj si priznamo ali ne, gravitacija zahteva svoje, zato se z leti tudi lica počasi spuščajo. Osvetljevalec nanesi tik nad ličnice in od tam vse do senc. Na lične kosti nanesi rdečilo, tik pod njih pa temnejši korektor ali bronzer.

Ne pozabi – vaja dela mojstra, zato vsak dan vadi osvetljevanje in spremljaj Makeup portal, kjer bomo prihodnjič  razkrili skrivnosti ličenja oči.

Preberi še: Nega kože: kaj vse lahko storiš brez obiska kozmetičnega salona

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Infaillible Mattifying Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation Buff

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Pro Tool Foundation Stick

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Brush

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline Master Contour Duo

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer Light

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , svečani make up , senčenje obraza , tekoči puder , puder, konturiranje, trend , večerni make up , dnevni make up , korektor, čopiči za ličenje, osvetljevalec, primer, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, Loreal Paris, NYX

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 nasvetov za obnovo las po poletju

Blond, črni, rdeči, skodrani, ravni, dolgi, kratki, paž, pramenasti, pristriženi … Nobena skrivnost ni, da so ravno lasje zaščitni znak mnogih žensk i...