Nauči se kombinirati barve pri ličenju

Da boš prepričana o izbiri pravih ličil zate ali ustreznega senčila za veke, ki čudovito pristaja prav tvoji barvi oči, se usmerjaj po trikih profesionalcev ličenja in kombiniraj barve na pravi način. Naslednji nasveti za barve in njihovo uporabo pri ličenju ti bodo pomagali pri tem.

Barvni krog

Kot morajo slikarji dobro poznati barve, pravila njihovega kombiniranja in niansiranja, da bi lahko dosegli harmonijo barv pri slikanju, tako je tudi za tiste, ki se želijo posvetiti profesionalnemu ličenju, pomembno, da vedo, kako ta pravila spajanja barv prenesti na ličila. Pomembno je, da razlikuješ med primarnimi in sekundarnimi barvami ter veš, katere barve nastajajo z njihovim mešanjem.

Primarne barve so rdeča, rumena in modra. One dajejo vse druge barve iz barvnega spektra. Sekundarne barve nastajajo pri mešanju osnovnih barv, in sicer zelena, vijolična in oranžna. Vsaka med njimi ima svoje odtenke, od najsvetlejšega do najtemnejšega, in z njimi se lahko pri ličenju še dodatno poigravaš.

Nauči se kombinirati barve pri ličenju

Kaj so komplementarne barve?

Komplementarne barve so tiste, ki so v barvnem krogu popolna nasprotnost in v slikarstvu druga drugo poudarjajo. Pri ličenju s komplementarnimi barvami pa veljajo nekoliko drugačna pravila. Uporabljamo jih za poudarjanje in prikrivanje, odvisno od konkretne ličilne dejavnosti.

Ujemanje senčil z barvo oči

Ko govorimo o ličenju oči z uporabo komplementarnih barv, se te uporablja kot v slikarstvu – za poudarjanje barve oči. Bilo bi torej dobro, da veš, kakšno senčilo najbolj ustreza tvoji barvi oči.

Rjave oči

Pri nanašanju senčil za rjave oči so možnosti za napake najmanjše, saj jim pristajajo skoraj vsi odtenki. Zadetek v polno je zato paleta senčil z različnim spektrom barv, kakršna je Maybelline New York Lemonade Craze. Vsebuje kar 12 različnih odtenkov intenzivnih barv, ki jih  nanesemo v eni sami potezi. Poglej si, kako je Marija samo s to paleto ustvarila 4 različne stile in kako dobro je videti:

Modre oči

Da bi še bolj poudarila modro barvo oči, uporabljaj senčila zlatih, bakrenih in oranžnih odtenkov. Modrim očem bodo zagotovili potrebno mero topline in jih naredili še bolj razigrane.

Zelene oči

Zelene oči poudari z rdečimi in vijoličnimi odtenki. Mednje spadajo mahagoni, burgundi in bakrene barve. Če zelene oči želiš poudariti z zeleno barvo, izberi najtemnejši odtenek iz palete.

Nauči se kombinirati barve pri ličenju

Pastelne in pridušene nianse senčil za oči

Z dodajanjem bele v temnejši odtenek dobimo svetlejše nianse, z dodajanjem bele v svetlejši odtenek pa še toplejše pastelne nianse izbrane barve. Če kateremu koli odtenku dodaš črno, bo avtomatsko postal globlji in bolj pridušen. Najbolje je, da pridušene odtenke uporabljaš za poudarjanje pregiba veke, svetlejše pa za preostali del veke.

Prekrivanje nepravilnosti na obrazu

Vse nepravilnosti obraza, ki so rdeče barve, lahko uspešno prekriješ z zeleno barvo oz. korektorjem v zeleni barvi. Če izbereš neko drugo barvo iz barvnega spektra, prekrivanje rdečice ne bo uspešno, dosegla boš le zamegljen odtenek.

Upamo, da si boš od danes naprej pri ličenju vedno predstavljala barvni krog in odtenke spajala še uspešneje.

Preberi še: Nauči se naličiti kot profesionalci ličenja: uvod

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 06 Ferocious

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 15 Precerverance

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow Mega Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči , trend , dnevni make up , poletni make up, instagram, Maybelline New York , L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusi čiščenje obraza z izdelki, obogatenimi s hialuronom

Redno in ustrezno čiščenje obraza je pravi način, da s kože izmijemo vse nečistoče, odmašimo zamašene pore in odstranimo višek sebuma oz. maščobe...