Nauči se naličiti kot profesionalci: ličenje ustnic

Ni dekleta, ki bi se branilo ustnic Angeline Jolie. Polne, čutne ustnice dajo poseben pečat vsakemu videzu. Če (kot večina nas) nimaš sreče in se nisi rodila s popolnimi ustnicami, se moraš naučiti, kako jih lahko izpopolniš z ličili. Profesionalci ličenja pravijo, da je idealna oblika ustnic takšna, da sta zgornja in spodnja ustnica enako debeli. Morda pri tebi ni tako, vendar s senčenjem in konturiranjem v le nekaj korakih lahko ustvariš občutek enakomernosti.

Nauči se naličiti kot profesionalci: ličenje ustnic

Korak 1:

Tekoči puder, ki ga uporabljaš za obraz, nanesi prek celih ustnic. Tako jih boš pripravila za senčenje in se znebila naravnega pigmenta, da bo barva šminke prišla še bolj do izraza.

Nauči se naličiti kot profesionalci ličenje ustnic

Korak 2:

Z belo barvico za ustnice (ali oči, če druge nimaš) nežno obriši robove ustnic. Konture so lahko naravne, lahko pa jih nekoliko podebeliš ali stanjšaš, da bi dosegla enakomernost med zgornjo in spodnjo ustnico.

Korak 3:

Z barvico za ustnice v odtenku izbrane šminke pazljivo preidi prek kontur, ki si jih prej začrtala z belo.

Nauči se naličiti kot profesionalci: ličenje ustnic

Korak 4:

S čopičem za ustnice nanesi šminko, in sicer s potezami od zgoraj navzdol. Od vrha ustnic proti njihovim kotičkom, zatem od robov spodnje ustnice proti sredini. Tako boš šminko enakomerno nanesla na vse dele ustnic.

Nauči se naličiti kot profesionalci ličenje ustnic

Korak 5:

S tanjšim čopičem nanesi svetlejši odtenek tekočega pudra ali korektorja vse okrog nove linije ustnic. Zatem vzemi gobico in prehode dobro zabriši, naj mehko prehajajo z robov ustnic na kožo.

Bonus nasveti:

-Svetle barve ustnice vizualno povečajo in dodajo njihovo polnost, saj odbijajo svetlobo, medtem ko temnejše šminke ustnice naredijo tanjše in manjše na pogled.

-Za še večjo iluzijo polnejših ustnic kanček sijočega glosa nanesi na vrh zgornje in v center spodnje ustnice. Ta trik je posebej popularen pri Victoria's Secret angels.

Nauči se naličiti kot profesionalci: ličenje ustnic

-Da bi bila šminka dlje obstojna, pred ličenjem čez ustnice preidi z velikim čopičem, pomočenim v puder v kamnu. Namesto tega izdelka lahko uporabiš tudi mat senčilo za veke. To bo omogočilo celodnevno obstojnost šminke na tvojih ustnicah.

-Če je tvoja barvica pretrda, jo zmehčaj z vžigalnikom. Za trenutek jo postavi nad plamen in takoj bo mehkejša. Ta trik uporabljajo tudi profesionalci ličenja, saj se mehkejša barvica veliko lažje nanaša, zagotavlja pa tudi večji učinek.

-Naj te vodi reklo »manj je več«. Če poudariš oči, naj bodo ustnice nevtralne, in obratno. Sicer boš videti pretirano »nališpana«, česar si gotovo ne želiš.

Sedaj, ko znaš perfektno naličiti tudi ustnice, nam preostaja le še, da se posvetimo dodatnim nasvetom profesionalcev. Še naprej spremljaj Makeup portal in ne zamudi naslednjih nasvetov za profesionalno ličenje.

Preberi še: Kako se naličiti za video klic

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation Buff

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 10

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 110 Rich Wi

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Pro Brush

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 08

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Le Lip Liner 114

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 45 Hustle In Heels

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Pink For Me 376

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , svečani make up , rdečilo za ustnice , tekoči puder , puder, ustnice, mat, trend , večerni make up , dnevni make up , Lancome, korektor, sijaj za ustnice, čopiči za ličenje, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York , NYX Professional Makeup, Lancôme, NYX

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako nositi barvne maskare

V teh dneh vsi potrebujemo nekaj več radosti, ekstravagance in veselja na naših obrazih. Pravo osvežitev v svoj vsakdan lahko vneseš z nekaj barve, in...