Nauči se naličiti kot profesionalec: Izogni se napakam

Profesionalci ličenja razvijajo neverjetne veščine in razen talenta imajo pred nami še eno prednost – vedo, česa se ne sme početi. Mnoge med nami se niti ne zavedamo napak, ki jih počnemo, zato z najboljšimi nameni lahko naredimo katastrofo, ki bi se jih sicer zlahka izognile. Poglejmo si, katere napake se damam pri domačem ličenju najpogosteje zgodijo in kaj profesionalni vizažisti pravijo o tem.

Napaka 1: Nanašanje ličil brez dobre razsvetljave

Profesionalni umetniki ličenja pravijo, da je napaka številka ena pri ličenju slaba domača razsvetljava. Če se ličiš podnevi, to počni pred oknom, kjer naravna svetloba osvetljuje tvoj obraz. Ob večernem ličenju se izogibaj rumeni razsvetljavi, saj boš sicer prav gotovo pretiravala s količino ličil.

Nauči se naličiti kot profesionalec: Izogni se napakam

Napaka 2: Preveč tekočega pudra

Tisto, kar profesionalce ličenja najbolj razburi, so prav dekleta s preveč tekočega pudra na obrazu. Ne pozabi, puder ne bi smel služiti kot maska, pač pa kot osnova. Da bi se izognila pretiravanju, najprej nanesi tanek sloj pudra, zatem pa, v kolikor je res potrebno, dodaj še enega.

Napaka 3: Pozabljeni vrat

Če tekoči puder naneseš samo na obraz in preskočiš predel vratu, konture pa ostanejo slabo zabrisane, bo razlika v barvi in teksturi med vratom in obrazom izredno opazna, na pogled te bo tudi postarala. Mnogo deklet pozablja na vrat, kar je osnovna napaka!

Napaka 4: Nanašanje korektorja na suh obraz

Korektor je zaklad med ličili, vendar ga mnoga dekleta nanašajo na povsem suh obraz, kar je povsem zmotno, še posebej, ko gre za predel okoli oči. Da bi obraz ustrezno pripravila, nanj nanesi hidratantno kremo, področju okoli oči pa posveti posebno pozornost in ga neguj s serumom ali kremo, posebej namenjeno zanj. Tako tvoja koža ne bo videti izsušeno in korektor se ne bo nabiral v njenih pregibih.

Napaka 5: Pretirano senčenje

Preveč bronzerja, premočan in svetleč osvetljevalec, rdečilo na napačnih mestih … S senčenjem ali konturiranjem gre zares lahko vse po zlu, še posebej, ko se ličimo za dnevne priložnosti. V temi kluba se linije slabo vidijo in bi še nekako šlo, na naravni svetlobi pa bi bila s pretiranim senčenjem videti kot klovn, česar si zagotovo ne želiš.

Nauči se naličiti kot profesionalec: Izogni se napakam

Napaka 6: Premočno naličene oči tekom dne

Nora zabava, ples v maskah in podobni dogodki opravičujejo močno naličene oči, če pa se ob sedmih zjutraj v službo odpravljaš s popolnim zadimljenim pogledom, umetnimi trepalnicami in mačkastimi linijami črtala, daješ vtis, da se ob nepravem času vračaš z nočne zabave. Dnevna ličila bi morala delovati naravno in poudarjati tvojo lepoto, ne pa preusmerjati pozornosti drugam.

Napaka 7: Preširok lok okoli naravne linije ustnic

Kot smo pokazali v poglavju o ličenju ustnic, moramo za popolno naličene ustnice nekoliko preseči naravne konture, v cilju doseganja polnejšega videza. Mnoga dekleta pa v želji za čim polnejšimi ustnicami pretiravajo s prehodom preko naravne linije in rezultat je veliko hujši od originala.

Napaka 8: Preveč plasti maskare

Dolge in polnejše trepalnice so nekaj, česar si želi vsako dekle, zato uporabljamo kodralnike in razne maskare za večji volumen. Vendar pa se kaj hitro lahko zgodi, da te hrepenenje po globokem in skrivnostnem pogledu tako zanese, da naneseš preveč plasti maskare. V tem primeru trepalnice postanejo zlepljene in so videti povsem nenaravno.

Napaka 9: Preveč poudarjene obrvi

Močne obrvi so vsekakor v trendu, vendar to ne pomeni, da moraš nad očmi imeti dva čokoladna rogljička, ki odstopata od tvoje polti in las. Uporabljaj barvico za zapolnjevanje obrvi, ki je kar najbližja tvoji naravni barvi, hkrati pa se drži pod nadzorom, da jih ne podebeliš preveč.

Napaka 10: Ena sama barva na očeh

Tudi kadar si želiš ustvariti monokromatski videz, boš z eno samo barvo na očeh videti kot Cyndi Lauper na vrhuncu svoje slave. Raje na pregib veke nanesi en, na njen spodnji del pa drug odtenek, ki ju zatem lepo zabriši.

Tudi ti kdaj storiš katero od teh napak? Sporoči nam v komentarjih.

Preberi še: Nauči se naličiti kot profesionalci: ličenje ustnic

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris True Match 1,5.N

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Phoenix

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 10 Trust Your Gut

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Self-Starter

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara Extra Black

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , svečani make up , senčenje obraza , črtalo za oči , oči , šminka, rdečilo za ustnice , trend , večerni make up , dnevni make up , obrvi, korektor, sijaj za ustnice, osvetljevalec, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, True Match, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, Bare With Me , Loreal Paris, NYX, gobico za ličenje

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendy pomladni makeup look

Nov letni čas s seboj prinaša tudi nove trende, pomlad 2021 pa nam daje popolno svobodo, da smo samosvoje in po ulicah stopamo vesele, super razpolože...