Nauči se naličiti kot profesionalec ličenja: ličenje oči

Ličenje oči je vsekakor najtežji od vseh korakov v cilju, da bi se naličili kot pravi profesionalci. Verjetno se ti je večkrat zgodilo, da eno oko naličiš perfektno, drugo pa deluje, kot da nisi imela ogledala – ali je smokey eyes preveč zadimljen, kot da greš na ples v maskah, ali pa v želji naravnega videza dosežeš presvetel stil, ki oči ne poudarja kot si želela. Če so oči res ogledala duše, potem so ličila zavesa, ki zahteva posebno pozornost. Ne bomo se ukvarjali z ličenjem korak za korakom, pač pa z reševanjem največjih težav, s katerimi se vsaka od nas srečuje, ko se poskusi pravilno naličiti.

Nauči se naličiti kot profesionalec ličenja ličenje oči

Triki za senčenje

Enako kot oči, tudi veke in oči senčimo z namenom, da dosežemo želene linije. Povešene veke, drobne oči, nameščene preblizu, predaleč … vse te pomanjkljivosti se da vizualno popraviti.

Če si želiš poudariti definicijo oči:

Če želiš definirane oči z učinkom globine, najsvetlejši bronzer nanesi na pregib (točno na pol poti med trepalnicami in obrvmi). Ko se staramo, oko izgublja prožnost in tako tudi svoje linije. Ta tehnika je odlična za vse preko 30 let starosti. Če so tvoje oči modre, bo oranžasti bronzer le še bolj poudaril njihovo barvo.

Nauči se naličiti kot profesionalec ličenja ličenje oči

Če so oči nameščene blizu:

Da bi oči vizualno ločila, na veke nanesi črno črtalo, od sredine očesa k zunanjim kotičkom. Enako ponovi na spodnji veki, na koncu pa obe liniji medsebojno poveži.

Če imaš povešene veke:

Povešene veke so pogost problem, ki pa se ga da popraviti. Svetlo senčilo nanesi nad pregib očesa, preko cele dolžine veke. Potem prav na mesto dejanskega pregiba preko cele dolžine nanesi temnejše senčilo. Pazi, da vendarle ne bo pretemno, saj bi tako dosegla nasprotni učinek. Nato pazljivo zabriši svetlo in temno senčilo, in videla boš, kako je igra svetlobe in senčil tvoje veke vizualno privzdignila.

Nauči se naličiti kot profesionalec ličenja ličenje oči

Če imaš drobne oči:

Če želiš oči vizualno povečati, potrebuješ svetlo barvico za oči, v beli ali bež barvi. Nanesi jo na notranjo linijo spodnje veke. Zatem s temnim črtalom zariši linijo vzdolž zgornje in spodnje veke. Na vrsti je senčilo želene barve, ki ga dobro zabriši z linijami črtala. Pazi, da zabrišeš navzven, da bodo oči videti večje.

Kombiniranje barv

Spomnite se zgodbe o komplementarnih barvah iz uvoda v profesionalno ličenje. Podobno načelo uporabljamo tudi pri ličenju oči, kjer komplementarne barve uporabljamo zato, da druga drugo še bolj poudarijo. Da se ti ne bi bilo treba posvečati znanosti mešanja barv, ti pomagamo z naslednjimi nasveti glede ujemanja senčil in naravne barve oči:

Nauči se naličiti kot profesionalec ličenja ličenje oči

Modre oči:

Uporabljaj senčila, ki vsebujejo oranžne odtenke, kot so zlata, barva breskve ali marelice. Seveda pride v poštev tudi čista oranžna, če imaš dovolj poguma, da jo naneseš na veke.

Zelene oči:

Rdeča in zelena sta komplementarni barvi, zato vsi odtenki rdečega vina pridejo še kako v poštev, pa tudi nianse slive ali češnje.

Rjave oči:

Rjava barva je precej nevtralna, zato so dovoljene vse barve, posebej priporočljivi pa so modro-vijolični odtenki.

Seveda ne pričakuj, da boš že ob prvem poskusu videti kot Instagram zvezde. Potrebno je veliko časa in vaje. Še naprej spremljaj naš portal, saj bomo naslednjič govorili o popolnih ustnicah.

Preberi še: Nauči se, kako se naličiti kot profesionalec: podlaga in senčenje

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Slide On Eye Pencil Pure White

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer Light

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline Maybelline New York Brow Precise Soft Brown

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , svečani make up , črtalo za oči , oči , šminka, večerni make up , dnevni make up , nude , osvetljevalec, bronzer, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Maybelline New York

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

3 načini, da svojo lepotno rutino prilagodiš pomladi

Če še nisi, je pravi čas, da se prebudiš iz globokega zimskega spanja in objameš pomlad. Predstavljamo ti nekaj predlogov, ki ti bodo pomagali, da nar...