Nauči se naličiti oči v z njihovo barvo

Danes so oči bolj kot kdajkoli prej v središču pozornosti in njihovemu ličenju posvečamo več časa kot preostalim delom obraza. Zakaj je tako? Verjetno si najprej pomislila na zaščitne maske, mi pa smo mnenja, da je glavni razlog ta, da so naličene oči zmožne v trenutku povsem spremeniti celoten videz. Da bi bila ličila na tam predelu ustrezno učinkovita, je potrebne kar nekaj vaje, pa tudi to, da se znaš naličiti v skladu z barvo tvojih oči.

Najprej zrušimo MIT!

Takoj na začetku naj porušimo enega od velikih mitov. Če si mislila, da gre k določeni barvi oči tudi senčilo v istem odtenku, si se zmotila. Vsak profesionalec ličenja se bo strinjal, da je ujemajoča barva oči in senčila nedopustna. Zaradi pretapljanja barv zenice ne bi prišle do izraza, zato si lahko prepričana, da v tem primeru tvoj pogled ne bi bil opažen.

Kako torej najti tisto idealno nianso senčila za veke, ki pristaja tvoji barvi oči? Preprosto!

Nauči se uporabljati komplementarne barve

Barvno paleto prisloni k svojim očem in določi njihov najbolj približni odtenek, zatem pa uporabi njegovo čisto nasprotje, to je namreč prava barva zate. Zahvaljujoč pravilu komplementarnih barv lahko maksimalno poudariš lepoto in čutnost tvojih oči.

Če imaš raje senčila, ki v paketu vsebujejo več različnih odtenkov, ta preprost trik lahko uporabiš tudi tu. Idealna paleta s kar 40 različnimi odtenki je paleta Ultimate Utopia znamke NYX Professional Makup. Med njenimi senčili boš našla veliko pravih jesenskih odtenkov, od nude, srebrnih, zlatih in rjavkastih, takšnih z mat, kovinsko, biserno ali bleščečo strukturo.

Kateri odtenki najbolje pristajajo BARVI tvojih oči?

Rjave oči

Rjave oči so kar se ličenja in kombiniranja barv tiče najbolj hvaležne. Z njimi se skladajo prav vse barve, enako dobro pa jim pristajajo tako mat kot sijoče nianse. Vendar pa temno rjavim očem definitivno najbolje pristajajo zemeljski ali nude ter odtenki bakra, svetlo rjavim pa zlate in barve šampanjca. Predlagamo ti, da se ne izogibaš niti lila barvi, saj se bo tudi ta sijajno ujela s tvojimi očmi. Celoten stil seveda dopolni s črtalom.

Modre oči

Napake pri ličenju oči se najpogosteje dogajajo prav modrookim. Čeprav so takšne oči že same po sebi dovolj privlačne in skrivnostne, jih želijo še bolj poudariti, vendar na napačen način. Obvezno uporabljaj tople kontrastne tone, bisernata senčila, oranžne, zlate in bakrene nianse. Če imaš rada smokey eye, se izogibaj klasičnim temnim variantam in raje preizkusi srebrni smokey eye stil.

Če so tvoje oči intenzivno modre, nanesi temno rumeno senčilo na veke vse do loka obrvi, v kotičke spodnjih in zgornjih vek pa dodaj malo senčila bakrene barve. Ta kombinacija barv je izredno učinkovita, saj se modra in rumena nahajata na nasprotnih straneh barvne palete, zato še posebej poudarja avtentičnost modrih oči.

Svetlo modrim očem najlepše pristajajo senčila v pastelnem roza odtenku ali srebrni barvi. Ne varčuj z maskaro in jo v enem ali dveh plasteh nanesi na zgornje in spodnje trepalnice.

Zelene oči

Če spadaš med tiste z zelenimi očmi, si med redkimi, lahko bi rekli privilegiranimi, za popoln učinek in poudarjene posebnosti takšnih oči pa je zadolženo njeno veličanstvo – vijolična! Nežne tone sivke kombiniraj s precizno začrtanim črtalom.

Če imaš raje mirnejše tone, izberi rjavkast smokey eye z dodatkom bronasto-bisernega senčila. Mirno se prepusti eksperimentiranju in preizkusi tudi barve z rdečkastim podtonom.

Zaradi kombinacije različnih pigmentov, svetlobe, pa tudi osvetlitve, zelene oči lahko »povlečejo« k modri ali rumenkasti. Da bi maksimalno poudarila barvo svojih oči, na veke nanesi vijolično senčilo, na pregib malo senčila v barvi rdečega vina, vzdolž roba zgornjih trepalnic pa povleci linijo s črtalom.

Bonus nasveti

-  izogibaj se bisernim senčilom, če si stara preko štirideset let, saj ta lahko poudarijo gube okoli oči;

- če imaš mastno kožo, se izogibaj senčilom v tekoči obliki, saj bi ti prehitro spolzela z veke;

- če pri ličenju oči uporabljaš temnejše barve, bi bilo dobro, da izbereš šminko ali rdečilo v nežnejših in nevpadljivih odtenkih;

- če si oči naličila s svetlejšimi barvami, izberi močnejšo barvo šminke;

- za zabrisovanje in blendiranje senčil uporabljaj čopiče iz naravne dlake, ali takšne z gobastim aplikatorjem.

Preberi še: Top 10 izdelkov za ličenje oči za začetnike

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow Mega Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner 01 Black

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline Lash Sensational Mascara

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Edit Utopia

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Teal

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčila za oči , črtalo za oči , oči , večerni make up , dnevni make up , moda, nude , Maybelline New York , Urban Decay, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Barvanje blond las doma: Triki, ki ukinejo pojavljanje rumenih tonov

Barvanje las v udobju doma zveni super priročno, še posebej v času pandemije, vendar prehod med blondinke pogosto ni najbolj preprost in lahko predsta...