Nauči se pravilno izbrati in nanesti rdečilo za lička

Najboljši način za osvežitev celotnega ličenja, doseganje vedrejšega obraza in bolj zdrave polti je skrit prav v rdečilu za lička. Vendar pa je rdečilo eden od najbolj zapostavljenih izdelkov ličenja. Razlog, da se dekleta pogosto izogibamo nakupu rdečila, je v strahu pred napačno izbiro, ali pa ga vendarle kupimo, vendar ga ne znamo nanesti ustrezno glede na obliko obraza, zato ga hitro nadomestimo z nekim drugim ličilom, ki pa ne more dati enakih rezultatov kot rdečilo.

Nauči se pravilno izbrati in nanesti rdečilo za lička

Priprava kože na rdečilo

Kot pri vsakem drugem ličilu tudi tu velja pravilo, da mora biti koža čista, dobro hidrirana, s čim manj opaznimi porami. Najprej jo torej očisti s pomočjo nekega sredstva za umivanje obraza (gel, micelarna voda, termalna voda ali nekaj podobnega) in navlaži s hidrantno kremo ali serumom za obraz.

Odkrij, kateri tip rdečila ustreza tvoji koži obraza

Obstajata dva tipa rdečila, dostopna v prodaji: puder rdečilo in kremno rdečilo. Čeprav je predvideno, da je poletno obdobje rezervirano predvsem za kremna rdečila, zima pa za pudrasta, to vendar ni vselej točno. Formulo oz. tip rdečila vselej izbiramo glede na lasten tip kože.

Mastna, normalna in kombinirana koža obraza

Če imaš mastno, normalno ali kombinirano kožo obraza ter težave z razširjenimi porami, ti priporočamo uporabo bolj kremnih rdečil, ki bodo tvojemu obrazu zagotovila obstojen »dewy« ali rosen videz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) on

Suha koža obraza

Če je tvoja koža bolj suha, potem se kremnim formulam rdečila raje izogibaj, saj bodo po sušenju le še bolj poudarile suh videz tvojega obraza. Uporabljaj izključno pudraste formule rdečila, ki bodo zgladile tvojo kožo in zameglile pore.

Kako izbrati pravi odtenek rdečila zase

Rdečila je mogoče dobiti v mnogih različnih odtenkih, vendar se moraš zavedati, da vsak od njih ne pristaja prav vsakemu in da moraš izdelek izbrati glede na barvo lastne kože. Če zgrešiš in izbereš pretemno ali presvetlo rdečilo, boš svojemu obrazu nehote dodala leta, ali še huje, tudi tvoja preostala ličila bodo videti povsem nenaravno.

Naslednjič, ko se znajdeš pred ogledalom, se rahlo uščipni za lička, kot so to nekoč počele babice in tetke, ko si bila majhna. To, kar vidiš, je odtenek, h kateremu moraš ob naslednjem nakupu rdečila stremeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Če se ti zdi, da niti na ta način ne moreš odkriti točnega odtenka rdečila, potem barvo določi glede na tvojo naravno polt:

Temnejša polt

Temnejši, hladnejši polti najbolje pristajajo svetlejši odtenki marelice, ki se odlično stopijo s tenom in poudarijo naravno svežino obraza.

Olivna polt

Topli podtoni takšne polti se krasno ujemajo z mareličnimi in rožnatimi odtenki rdečila.

Povsem svetla polt

Aristokratsko bleda polt lepo zažari s pomočjo svetlejših rožnatih ali lila odtenkov.

Svetlejša polt

Svetlejšo polt lahko najlepše poudariš z rožnatimi niansami rdečila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Nanašanje rdečila glede na obliko obraza

Univerzalno pravilo nanašanja rdečila za vse oblike obraza je, da mora delovati kar se da naravno, medtem ko scenske maske in rdeče kroge na ličkih prepusti karnevalom in tematskim zabavam. Strukturo čeljusti moraš imeti pri nanašanju rdečila ves čas v mislih, zato obstajajo različni načini nanašanja tega ličila, prilagojeni posameznim oblikam obraza:

Ovalna čeljust – kako nanesemo rdečilo

Če je tvoj obraz ovalen, rdečilo začni nanašati na najbolj poudarjenih delih ličnic, proti zgornjemu delu ušes in samo nežno proti sencam. Gibi naj bodo blagi in izenačeni.

Okrogla čeljust – kako nanesemo rdečilo

Sama oblika okroglega obraza pomeni že poudarjene ličnice, zato gibi s čopičem ne bi smeli biti preveč dolgi. Dovolj je, da se nasmehneš in rdečilo naneseš samo na tista mesta, ki so najbolj opazna.

Kvadratna čeljust – kako nanesemo rdečilo

Pri kvadratni čeljusti z lahkimi gibi čopiča nežno pospremi celo dolžino ličnih kosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Srčkasta čeljusti – kako nanesemo rdečilo

Pri srčkasti čeljusti z večjo količino rdečila začni ličenje na začetku čeljustne kosti in jo postopoma zmanjšuj vse do senc, vendar vseeno pazi na pravo mero.

Dodatni nasveti

- Ni dovolj, da rdečilo samo naneseš na prave dele obraza, moraš ga tudi lepo zabrisati, da se stopi s tvojo poltjo in deluje kar se da naravno.

- Da bi zagotovila obstojnost rdečila, pred samim nanosom čopič lahko navlažiš s podlago, ali pa jo še pred ličenjem naneseš direktno na obraz.

- Če pretiravaš s količino rdečila, ga ne odstranjuj z namenskimi sredstvi, pač pa čezenj z ustreznim čopičem s tapkanjem nanesi tekoči puder.

- Rdečilo lahko uporabljaš tudi namesto senčila za veke ter z njim, če ga naneseš čez šminko, podaljšaš obstojnost naličenih ustnic.

Katero rdečilo uporabljaš ti? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Najnovejši trend v svetu lepote: Milo za obrvi

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Life's A Peach Blush

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Blush Subtile

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush Summer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Blush 25 Pink

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush Day Dream

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Blush

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Melon Dollar Baby Blush

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Blush 55 Berry

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , rdečilo, Lancome, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusili smo maskaro Lancôme Lash Idôle: to so naši vtisi

Dolgo pričakovana maskara Idôle znamke Lancôme je naposled prispela in ponudila se nam je priložnost, da jo preizkusimo...