Nazaj v šolo: makeup nasveti by Ajda Sitar

Čeprav sem sama v svojih študijskih letih in se tako prvi dan v študijskih klopeh prične 1.oktobra, sem se odločila, da z vami delim nekaj makeup nasvetov, ki bodo prišli prav šolarkam (in morda tudi študentkam). Šolski dnevi so pravzaprav že za vogalom.

Kdaj začeti z makeupom?

Pravega odgovora na to vprašanje nimam. In to zato, ker pravega odgovora zagotovo tudi ni. Dejstvo je, da mladina v današnjih časih z makeup eksperimentiranjem pričenja prej, kot je včasih. Sama sem se v osnovno šolskih dneh le doma občasno igrala z ličili iz plastičnih kovčkov za »barbike«, dovoljena mi je bila uporaba obarvanih balzamom za ustnice ali kakšen brezbarven lipglos (ki je dišal po sadju ali čigumijih). V zadnjem razredu sem na skrivaj občasno mami ukradla le črno barvico (ja, brez maskare – katastrofa!) in jo uporabila za jutranji makeup pred poukom.

Iskreno, makeup je bil zame v osnovni šoli prava neznanka in sem se z njim zares srečala šele v gimnaziji. Danes se mi to ne zdi pozno niti prezgodaj in nekako podobno bi puncam tudi svetovala. Zavedam pa se, da v današnjih časih mladina odrašča vse hitreje, makeup ni uporabljen le ob prelomnici imenovani »valeta«, temveč tudi precej prej. Marsikatera mlada dama pa se ne zaveda, da z uporabo makeupa pride tudi odgovornost. Predvsem odgovornost v obliki rednega in pravilnega čiščenja kože ter nege. Prav tako velja v osnovnošolske klopi sesti urejen. To še z daleč ne pomeni, da vam kasneje ne bo dovoljeno eksperimentiranje. Je pa po kodeksu ličenja smiselno počakati, da dosežete neko pravo starost, ko se lahko za svoj izgled odločate z nekaj več integritete. Punce, zavedajte se, da ste čudovite – tudi brez makeupa! Če vas družba zato, ker ga ne nosite po njihovih merilih, ne bo sprejela, je izguba njihova. Prav je, da je makeup videz odločitev posameznika. Ne pozabite pa, da so v mlajših letih za vaše odločitve odgovorni tudi vaši starši, zato je prav, da imajo tudi na makeup področju nekaj besede.

Moja priporočila za šolski makeup

Tako kot za resne poslovne priložnosti, velja pri šolskemu makeup (po mojem mnenju) slediti motu »manj je več«. Izberite tekočo podlago z naravnim zaključkom, ki na obrazu ne bo pustila vidne maske. Super izbira je na primer L'Oreal Paris Nude Magique Cushion, ki se jo lahko dozira v majhnih količinah in tudi le tam, kjer je to resnično potrebno. Lica naj bodo naravna, nekaj svežega, romantičnega pridiha lahko pričarate s paleto rdečil L'Oreal Infaillible Blush Paint. Videz oči naj bo naraven, uporabite le maskaro (moje priporočilo za naraven videz: L'Oreal Miss Baby Roll), po potrebi za jih zasenčite z naravnimi, zemeljskimi toni senčil za veke (moje priporočilo: L'Oreal La Palette Nude). Instagram obrvi za v šolske klopi niso potrebne, raje jih subtilno definirajte z L'Oreal Brow Artist Genius Kit. Ustnice bodo najbolj hvaležne, če uporabite le negovalen balzam. Če si želite nekaj več obarvanja, pa nanesite lipglos, kot je na primer L'Oreal Cream v odtenku 103 Protest Queen. Ne pozabite, urejeni ste lahko tudi le z lepo in negovano kožo, popolnoma brez ličil oziroma z res minimalno količino.

Preberi še: 3 tekoče podlage L’Oréal Paris – katero izbrati? by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Nude Magique Cushion

  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

  • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Black

  • L'Oréal Paris La Palette Nude

  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit

  • L'Oréal Paris Infaillible Lip Gloss 103 Protest Queen

Povezane teme: make up , dnevni make up , Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izbrati pravi korektor zase

Dober korektor je ključ za neoporečno polt in popolna ličila tekom celega dne. Zato je zelo pomembno, da izbiri korektorja posvetiš čas in najdeš tist...