Ni sonca, ni panike! Nanesi bronzer v jesenskem stilu

Čeprav jesen počasi trka na vrata, to ne pomeni, da se moraš odpovedati zagoreli polti. Ravno nasprotno! Ohrani tisto, kar je ostalo od poletja. Tudi, če je tvoja zagorela polt popolnoma zbledela, boš potrebovala zgolj nekaj minut, da koži povrneš poletni videz. Bronzer je najmočnejši makeup adut te jeseni, zato izkoristi njegove čare!

Bronzer omogoča zagorel videz kože in poudari izbrane predele obraza – ličnice, čelo, nos in brado. S tehniko bronze on boš pustila najboljši možen vtis! Videti boš sijoča in spočita, tudi ko nisi.

Izberi bronzer za obraz glede na odtenek polti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Čeprav bronzer odlično pristaja rahlo zagoreli polti, to ne pomeni, da bi se mu osebe s svetlo poltjo morale izogibati. Ampak … če ne želiš pustiti vtisa, kot bi ravnokar prišla iz pečice, izberi barvo, ki je za največ dva odtenka temnejša od tvoje naravne barve polti. Še boljše, najprej nanesi puder, ki je za polovico ali cel odtenek temnejši od tvoje polti. Tako boš »potemnila« polt, razlike med odtenki pa bodo manj vidne.

Svetli polti pristajajo nežni roza, breskvini ali bež odtenki, srednje temni polti ustrezajo rjavi podtoni, olivni polti bakreni, medtem ko so za izrazito temno polt idealni zlati, rdečkasti, pa tudi oranžni podtoni.

Pomembno: Če upoštevamo dejstvo, da se barva polti razlikuje glede na letni čas, je zaželeno, da imaš v kozmetični torbici vedno več različnih odtenkov, ki jih lahko združuješ in prilagajaš trenutnemu naravnemu odtenku. Ta način bo tudi bolj prijazen do tvoje denarnice.

Mat ali sijoč? Odvisno od tipa kože …

Za suho kožo so idealni sijoči bronzerji v tekoči ali kremni teksturi, medtem ko mešani in mastni koži pristajajo matirani, v prahu ali kamnu. Lahko bi rekli, da je mat bronzer univerzalen, saj uspešno prekrije drobne gubice in je namenjen vsem tipom kože. Sijočih bronzerjev strokovnjaki ne priporočajo ženskam, ki imajo razširjene pore, saj bodo te še bolj poudarjene. Lahko pa naneseš manjšo količino ob robu ličnic.

Kako nanesti bronzer?

Podlaga je obvezna. Zato najprej matiraj kožo s pudrom ter se tako izogni madežem in grudicam pri nadaljevanju ličenja. Uporabi široko, mehko krtačko. Če boš pretirala s količino, višek preprosto odpihni. Kremno teksturo nanašaj s krtačko, prsti ali gobico.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

V obliki črke C

Črka C je ena najbolj pogostih metod. Potezo začni pri senčnici, spremljaj obrazne linije in zaključi pod ličnicami. Še malo izdelka dodaj na levi in desni rob nosu in na sredino brade.

V obliki številke 3

Vse bolj priljubljen način pa je, da z gibi narediš »pot« čez čelo (ob lasni liniji), mimo senčnic do ličnic, potem pa nadaljuješ od ličnic do brade in tako oblikuješ »številko 3«.

Zaželeno je, da bronzer naneseš tudi na dekolte (linija med prsmi) in vrat. Ko končaš, se odmakni od ogledala ter se prepričaj, da je barva povsod enotna. Ne pozabi: bronzer ne dopušča napak, zato pretiravanje ni dovoljeno. Če ga boš nanesla preveč, boš videti starejša. Daleč od svežega in zdravega videza, ki ga želiš doseči!

Bronzer poudari naravno zagorelost in »potemni« kožo. Lahko ga uporabljaš tudi kot izdelek za konturiranje obraza. Zaradi vseh naštetih prednosti bi ga že danes morala uvrstiti v svoj redni repertoar ličenja!

Preberi še: Kako nanesti bronzer na svetel ten

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Glam Bronze

Povezane teme: make up , konturiranje, trend , dnevni make up , poletje, jesenski makeup videz

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Razpršilo za fiksacijo ali puder za pričvrstitev, to je zdaj vprašanje!

Čeprav pred nekaj leti nismo vedeli ničesar o teh dveh izdelkih, puder in razpršilo za pričvrstitev ličil danes zavzemata častno mesto v naših toaletn...