Novo leto – nova in urejena makeup zbirka by Ajda Sitar

Čeprav verjamem, da lahko človek obrne nov list v življenju kadarkoli, se mi zdi začetek leta vseeno idealen, da se nečesa lotimo na novo, si zadamo kakšen nov cilj, počistimo doma in v življenju. Tako sem se v januarju lotila tudi čiščenja svoje makeup zbirke. Po zaslugi blogerskega hobija imam verjetno nekoliko več ličil kot povprečna Slovenka, zato je bilo »narediti red« resnično nujno. Enostavno se nisem znašla več, na določena ličila sem pozabila, spet druga so zares sodila le še v smeti. Prepričana sem, da nisem edina in da je med vami kar nekaj takšnih, ki organizacijo in urejenost makeup zbirke potrebujete. Z vsemi vami tako delim nasvete, kako sem se »makeup čistilne akcije« lotila jaz.

Novo-leto–nova-in-urejena-makeup-zbirka-by-Ajda-Sitar

#1 Prva eliminacija: stvari s pretečenim rokom uporabe

Čeprav se je včasih težko ločiti od najljubšega eyelinerja, ki načeloma še dela ali pa prastare palete senčil, ki ti jo je podarila mami 10 let nazaj, je to enostavno potrebno. Ličila s pretečenim rokom uporabe so ne le slabša, manj efektivna, temveč tudi škodljiva – povzročajo lahko vnetja in nepravilnosti. Kdaj posamezno ličilo sodi v smeti, sem razkrila v dveh objavah že nekaj časa nazaj. Preberi si ju tukaj: Kdaj naj ličila končajo v smeteh? by @Ajdas (prvi del)

#2 Druga eliminacija: naredi 3 kupčke

Na kupček številka 1 sodijo ličila, brez katerih enostavno ne moreš. Najljubši bronzer, ultra svetleč osvetljevalec in univerzalna paleta senčil zagotovo sodijo sem. Kupček številka 3 predstavljajo izdelki, ki jih ne nosiš skoraj nikoli in ti (če si popolnoma iskrena do sebe) niti niso tako zelo všeč. Sem sodijo na primer vsi zgrešeni nakupi. Kupček številka 2 predstavljajo izdelki, za katere nisi popolnoma prepričana – jih še rabiš ali ne?

#3 Tretja eliminacija: kaj iz kupčka 3 lahko podariš?

Ličila, ki jih ne boš več potrebovala, lahko podariš prijateljici, mami ali sestri. Podariš lahko večino izdelkov, le tiste, ki so hitreje kontaminirani ne. Raje ne podarjaj lipglosov, uporabljeni maskar ali tekočih eyelinerjev. Pri tem ti lahko pomaga moja objava: Katerih makeup izdelkov ne smeš deliti z nikomur? by Ajda Sitar

#4 Četrta eliminacija: ja ali ne v kupčku 2?

Najtežji del predstavljajo odločitve pri ličilih, ki so ti sicer všeč, a ne veljajo za najljubše. Roko na srce, skoraj zagotovo ne potrebuješ 10ih osvetljevalcev (sem mnenja, da verjetno več kot 3 verjetno tudi ne), 20 enakih rdečil in 30 palet senčil v nevtralnih tonih. No, morda malo pretiravam, vendar veš kaj mislim… Odloči se za enega ali dva izdelka v podobnih odtenkih, ostale podari naprej.

#5 Peta eliminacija: pospravi ličila

Ti moraš prav tako narediti »eliminacijo«, predvsem če imaš izdelkov nekoliko več. Nekateri si bodo zaslužili mesto, ki ti je najhitreje dostopno, nekateri pa bodo pospravljeni na varnem (idealno tudi: suhem in temnem). Ne pozabi občasno med vsemi temi ličili, ki so se »uvrstila v zadnji krog« narediti rotacije. Malo spremembe ne škodi!

Preberi še: Makeup nasveti za suho kožo pozimi by Ajda Sitar

Povezane teme: make up , Ajda Sitar

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Barva oči določa tvoje ličenje

Vsaka barva oči ima svoje specifičnosti in da bi te prišle do polnega izraza, tvoj pogled pa bi s tem postal samo še lepši in privlačnejši, je treba l...