Oblike oči in senčila

Se vam je že zgodilo, da ste poskusile nova senčila za oči, ki vaši prijateljici zelo lepo pristojijo, vam pa se zdi, da ste tako naličene videti popolnoma drugačne, celo malce smešne? Verjetno se sprašujete, zakaj njej pristojijo, vam pa ne? Ne skrbite, razlog so različne oblike oči, ki zahtevajo različne načine ličenja! Morate poznati le nekaj osnovnih pravil o tehnikah nanašanja senčil, ki so odvisne od oblik očes.

1. Oči v obliki mandlja

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Dekleta s takšnimi očmi so prave srečnice, ker je ta oblika zelo ugodna za ličenje. Takšne oči so popolnoma simetrične in ravno zato je najmanjši problem izbrati senčilo in se popolno naličiti. Izberite senčilo v nude barvi in naličite oči tako, da boste le na konico veke nanesle temnejši odtenek, na preostali del veke pa svetlješi nude odtenek. Seveda, kot vedno, pazite, da boste barve dobro zabrisale, da bi se izognile ostrim mejam med njimi.  

2. Okrogle


Dekletom z okroglimi očmi svetujemo, da ne nanašajo senčil na spodnje veke, saj bo to le dodatno poudarilo okroglo obliko oči in dosegle boste nasproten učinek. Ko nanašate senčila, se potrudite, da sledite naravni obliki očesa in liniji veke. Izognite se nanašanju senčila v kotih očes. Morate vedeti, da oblika mačjih oči nikakor ni za vas!

3. Oči obrnjene navzdol


Če imate to obliko oči, vam svetujemo, da preden nanesete senčilo, uporabite črtalo za oči. Potem na sredino veke nanesite senčilo v svetlejšem odtenku in nežno razmažite proti koncem očes. Tako boste očem dodale svežino in odprle pogled.  

Preberi še: Bleščeči pogledi

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York The Blushed Nudes

  • Maybelline New York The 24karat Nudes

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nova skrivnost umetnikov ličenja: tehnika »Floating Crease«

Floating crease« tehnika bo, sodeč po Instagram profilih modnih in lepotnih hiš, na lepotni sceni povsem prevladal...