Odgovarjamo na najpogostejša »make up« vprašanja

Kako krasno bi bilo, če bi vsi imeli pri roki nekaj kot čarobno svetilko, na primer čarobno šminko! Trikrat jo podrgneš in iz nje priplava duh, specializiran za vsa možna in nemožna vprašanja glede ličil in ličenja. No, medtem ko čakamo na ta izum, bomo vlogo tvojega guruja za kozmetiko prevzeli mi! V nadaljevanju tu predstavljamo nekatera od najpogosteje zastavljenih »make up« vprašanj in odgovore nanje.

Vprašanje: Kako dosežem, da se mi maskara ne razmaže pod očmi?

Odgovor: Ne glede na to, kako spretna si s krtačko, obstaja precejšnja gotovost, da boš nekaj ur po nanosu pod očmi opazila črne kolobarje, to pa je tudi že znak, da je prepozno za popravke. Vsak intervencija bi ti z obraza odstranila tudi ostala ličila, ali jih vsaj dodatno razmazala. Rešitev je preprosta – uporabljaj vodoodporno maskaro!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Vprašanje: Kdaj je čas, da zamenjam staro maskaro?

Odgovor: Zaradi bakterij, ki se s časom lahko razvijejo v steklenički, bi bilo maskaro idealno obnavljati vsake tri mesece, oz. bi jo bilo dovoljeno uporabljali tri mesece od njenega odprtja. Oči so izredno občutljive, zato jih moraš zaščititi pred potencialnimi infekcijami in draženji.

Vprašanje: Kaj, če mi zmanjka sredstva za odstranjevanje ličil?

Odgovor: Parola – znajdi se! Hitro v kopalnico ali kuhinjo, na vatko nanesi nekaj kapljiv olivnega ali otroškega olja in ličila bodo hitro izginila z obraza. To izvajaj le v nujnih primerih, naslednji dan pa poišči običajno namensko sredstvo.

Vprašanje: Kako naj dosežem učinek polnejših ustnic?

Odgovor: Eden od načinov je, da s tankim čopičem naneseš šminko malo preko roba ustnic in ga zabrišeš s prstom. Ustnice bodo videti precej naravnejše in večje. Priporočljivo je, da uporabljaš svetlejše odtenke šminke, posebej tiste s sijočo in vlažilno formulo, morda celo sijaje za ustnice. Izogibaj se temnim šminkam, ki ustnice optično zmanjšujejo. Kanček osvetljevalca na kupidovem loku bo tvoje ustnice še bolj poudaril in jih naredil polnejše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Vprašanje: Kako naj uporabljam barvico brez šminke?

Odgovor: Če si želiš preizkusiti ta videz, poskrbi, da so tvoje ustnice dobro zglajene in navlažene.

Vprašanje: Kako naj izberem popolno rdečo šminko?

Odgovor: Če je tvoj ten svetel, izbiraj rdeče šminke z modrim ali roza podtonom; za izredno svetel ten uporabljaj rdečo z nežnimi oranžnimi podtoni; srednje temen ten je kot narejen za odtenek češnje, medtem ko temen ten dovoljuje več eksperimentiranja, zato lahko uporabljaš odtenke maline za čez dan in nianse rdečega vina za večer.

Vprašanje: Ali je mogoče rešiti razbito rdečilo?

Odgovor: Po vse vloženem denarju pač ne bomo dovolili, da zaradi ene nerodne poteze rdečilo konča v smeteh! Delčke ponovno združi, tako da vanje kaneš par kapljic fiziološke raztopine, zatem pa jih z nožem ali žličko stisni, da se dobro spojijo. Rdečilo bo kot novo!

Odgovarjamo na najpogostejša »make up« vprašanja

Vprašanje: Bi kozmetiko morala shranjevati v hladilniku?

Odgovor: Čeprav je zadnje čase ta ideja precej popularna, ni dokazano, da bi nižje temperature pozitivno vplivale na ličila. Večina izdelkov je napravljenih tako, da njihova formula ostane stabilna na sobni temperaturi. Povsem gotovo je, da ekstremna toplota ali mraz nista dobra za ličila, vseeno pa ni potrjeno, da bi nanje različno vplivalo shranjevanje v hladilniku ali na sobni temperaturi.

Vprašanje: Kaj se nanaša prej – črtalo ali senčila?

Odgovor: Najprej s čopičem nanesi senčila, jih zabriši na veki, in ko boš zadovoljna z doseženim, s črtalom začrtaj linijo želene oblike. Na koncu nanesi dve plasti maskare.

Vprašanje: Kupila sem napačen odtenek pudra, kaj zdaj?

Odgovor: Če nisi prepričana, kateri odtenek najbolje ustreza tvojemu tenu, bi bilo najbolje, da imaš vselej pri sebi dva pudra – enega za poletje in drugega za zimo. Noben puder ne more biti enako učinkovit skozi celo leto, saj se barva tvojega tena glede na letni čas in izpostavljenost soncu nenehno spreminja. Če imaš dva pudra, ju lahko mešaš in spreminjaš odnos svetlega in temnega glede na trenutno potrebo. Ta metoda je posebej u porabna v prehodnih obdobjih.

 

Odgovarjamo na najpogostejša »make up« vprašanja

Vprašanje: Kaj nanesti prej – puder ali korektor?

Odgovor: Čeprav mnogi amaterski vodiči narekujejo, da najprej prekrij podočnjake, mozolje in rdečico, šele nato nanesi puder, profesionalci zastopajo povsem drugačen pristop: najprej puder, in kar ni uspelo prekriti temu, zakamuflirajo s korektorjem.

Vprašanje: Kam vse nanašamo osvetljevalec?

Odgovor: Osvetljevalec je lahko tvoja pot do obraza z naslovnice, ali nepovratna pot v propad – če ga ne naneseš pravilno oz. zaradi nevednosti poudariš tisto, kar si pravzaprav želela prekriti.

Mesta za nanašanje osvetljevalca so: čelo (v primeru mastnega T-področja se temu izogibaj), notranji kotiček oči (videti boš spočito, oči pa bodo delovale večje), po dolžini nosu (ustvarila boš iluzijo večje dolžine), izpod loka obrvi (poudarila boš oči in vizualno osvežila pogled), kupidov lok (ustnicam boš dala senzualen videz z večjim volumnom), vrh brade (ta del preskoči, če je tvoj obraz zelo podolgovat) in, najpomembnejše, na vrhove ličnic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Vprašanje: Kako naj nanesem bronzer, ne da bi bila videti nenaravno?

Ok, vsi vemo, da nežno porjavel ten pomlajuje, toda če ga želiš ustvariti z bronzerjem, vedi, da si na zelo drsečem terenu.

Preveč bronzerja, posebej temnega, tvoj videz lahko naredi nenaraven in precej starejši. Da bi se temu izognila, izberi barvo, ki ni dosti temnejša od tvojega naravnega tena. Prav tako je pomembno, da imaš »nežno« roko in s čopičem nežno in v eni sami potezi preideš preko mest, katerim je bronzer namenjen. To so lička, nos in čelo, torej vsa področja, ki jih sonce tudi sicer najprej ujame.

Pomembno je, da ne nanašaš sloja za slojem, saj boš sicer videti umazano, ne pa naličeno. Priporočljivo je, da je čopič mehak in okrogel, da bi bronzer lahko nanesla čim lažje in enakomernejše.

Preberi še: Make up trendi, ki jih moraš to pomlad pozabiti

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Botanical Cleanser Soothing Milk

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Rouge Signature I Represent

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match 5C Rose Sand

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Red For Me 382

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Takojšnje naročilo
 • Garnier Eye Make-up Remover 2 in 1

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , rdeča šminka , črtalo za oči , oči , šminka, rdečilo za ustnice , tekoči puder , puder, ustnice, rdečilo, sijaj za ustnice, osvetljevalec, bronzer, True Match, Garnier

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako lahko z ličili prikriješ sledi alergije na obrazu

Skupaj z lepim vremenom pomlad s seboj prinaša tudi obdobje alergij. Na srečo je ob pravilni negi kože in z ustreznimi lepotnimi izdelki vendarle mogo...