Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Vsak profesionalec ličenja ti lahko pove, da je obrvem treba posvetiti prav toliko pozornosti, kot ličenju oči ali ustnic. Prav one so tiste, ki uokvirjajo, zato jih je nujno treba prilagoditi obliki obraza, frizuri, letom … Popolna oblika obrvi še bolj poudari lepoto oči, vendar ne poskušaj povsem spremeniti njihovega naravnega videza.

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Oblikovanje obrvi – univerzalna pravila

Pomembno je, da se koren obrvi začenja v višini nosnic in da je vrh loka točno nad zenico očesa. Pri oblikovanju ti lahko precej pomaga šablona za obrvi, in sicer tista, ki kar se le da ustreza tvoji naravni obliki. Tako lahko populiš vse, česar ne potrebuješ, in izpopolniš prazna mesta, šablona pa bo preprečila, da bi odstranila tudi tisto, kar ni treba.

Gel za obrvi uporabi po česanju. »Novo« obliko tvojih obrvi, pa tudi njihovo barvo bo ohranil tudi več dni. Dvojne krtačke so za tovrstne podvige najbolj primerne, saj z njimi lahko enakomerno in natančno naneseš izdelek, hkrati pa dlačice tudi razčešeš.

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Glede na obliko obraza

Videz obrvi je v veliki meri pogojen z obliko obraza, vendar ne pozabi, da moraš začrtovanje obrvi kljub temu prilagoditi njihovemu naravnemu videzu.

Okrogel obraz

V tem primeru je pomembno, da poudariš linije, zato morajo tvoje obrvi imeti ostrejši kot, s čimer obraz vizualno zožijo. Izpopolnjevanje obrvi začni pri loku, ob prehajanju proti koncu obrvi pa naj barva postaja vse temnejša.

Podolgovat obraz

Obraz razširi tako, da obrvi podaljšaš proti sencam. Preskoči formiranje loka, saj temu tipu obraza precej bolje pristajajo ravne oblike obrvi. Linijo podaljšaj kar se da proti koncu obrvi, vendar nikar ne pretiravaj, da tvoj obraz ne bi imel žalostnega izraza.

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Oglat obraz

Ublaži ostre linije obraza, tako da potemniš in podebeliš obrvi ter tako izenačiš zgornji del obraza z močno čeljustjo. Priporočljivo je, da so obrvi rahlo zaobljene, brez pretirano poudarjenega loka, saj bi sicer namesto mehkega videza dosegla oster in grob izraz obraza.

Srčast obraz

To je oblika, s katero je najtežje doseči ravnovesje, glede na to, da so čelo in oči v prvem planu, brada pa je ozka. Z začrtovanjem bi le dodatno poudarila zgornji del glave, kar ni dobra ideja. Redno puljenje brez posebnega izpopolnjevanja je najbrž najboljša rešitev, vendar si zapomni – bolje tanjše kot debelejše.

Ovalen obraz

Če si ena od teh srečnic, zate ni skrbi. Obrvi lahko oblikuješ, kakor želiš! Ni pravil in vse je odvisno od tvojega okusa za estetiko. Večinoma je dovolj le občasno puljenje dlačic pod spodnji linijo obrvi.

Glede na obliko in položaj oči

Drobnejšim očem najbolj ustrezajo tanke obrvi z nežnim lokom, večjim očem pa debelejše. Razmaknjene oči lahko »približamo« tako, da dorišemo predel nad korenom  nosa, preveč približane oči pa »razmaknemo« z odstranjevanjem večjega števila dlačic na tem področju in podaljševanjem koncev obrvi.

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Glede na barvo las in frizuro

Sprememba frizure pogosto zahteva tudi spremembo oblike obrvi, zato je celotna preobrazba zagotovljena.

Svinčnik za obrvi, maskara za obrvi ali sence za obrvi, karkoli si izbrala, bodi pozorna, da je barva za odtenek ali dva svetlejša od tvojih las – če si rjavolaska, in za odtenek do dva temnejša – če si blondinka.

Krajšim frizuram pristajajo srednje debele obrvi z nežnim lokom, dolgim lasem pa naravne obrvi, celo tiste najgostejše, seveda z vestno populjenimi dlačicami pod spodnjo linijo. Za razliko od dolgih las, sprednja strešica ne prenese gostih obrvi. Oblikuje mehkejši lok, trudi se, da bodo tvoje obrvi vselej postrižene, njihova barva pa kar se da enaka barvi tvojih las.

Glede na leta

Če želiš doseči mladosten videz, mirne duše poudari predel pri korenu obrvi. Debelejše začrtane obrvi pomlajujejo, tanke pa pogosto »dodajo« kakšno leto, pa tudi kakšen odvečen kilogram. Prav zaradi nenehne potrebe za dodatnim zarisovanjem se ženske v zrelih letih pogosto odločijo za japonsko začrtovanje obrvi.

Preberi še: Kako oblikovati asimetrične naravne obrvi

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill Soft Brown

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , nega, oči , obrvi

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti k poletnim frizuram

Narastek, neurejeni in razcepljeni lasje, ki so skupaj z nami pretrpeli ogromen stres, so na vrsti za preobrazbo...