Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Profesionalci ličenja soglašajo, da se je obrvem treba posvetiti z enako pozornosti kot ličenju oči ali ustnic. Prav obrvi nas namreč uokvirjajo, zato jih je nujno treba prilagoditi obliki obraza, tipu frizure, letom … Popolna oblika obrvi bo samo še bolj poudarila lepoto tvojih oči, nikar pa se ne trudi povsem spremeniti njihovega naravnega videza.

Oblikovanje obrvi: univerzalna pravila

Pomembno je, da se koren obrvi začenja v liniji nosnic in da se vrh loka nahaja točno nad očesno zenico. Pri oblikovanju ti lahko precej pomagajo šablone za obrvi, med katerimi izberi kar najbolj podobno naravni obliki tvojih obrvi. Tako boš izpulila točno tisto, kar je treba, z lahkoto zapolnila vse praznine, hkrati pa bo šablona preprečila, da bi nehote izpulila več kot je nujno potrebno.

Po česanju uporabi gel za obrvi. Ta bo tudi po nekaj dni ohranil njihovo novo obliko, pa tudi barvo. V prodaji lahko srečaš naša dva absolutna izbranca, in sicer Tattoo Brow gel in Unbelieva Brow gel. Dvojna krtačka je za takšne podvige še posebej priročna, saj izdelek enakomerno in natančno razporedi, hkrati pa obrvi tudi lepo razčeše.

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Zarisovanje obrvi glede na obliko obraza

Videz obrvi v veliki meri pogojuje oblika obraza, zato ne pozabi, da moraš zarisovanje linij prilagoditi naravni podobi tvojih obrvi.

Okrogel obraz

V tem primeru je pomembno poudariti konture obraza, zato naj bo kot obrvi ostrejši, saj to vizualno zoži obraz. Zapolnjevanje začni od loka in proti koncu linije prehajaj k vse temnejši barvi. Za to so priročne barvice za obrvi z ultra tankim vrhom, kakršni sta Brow Artist Skinny Definer in Brow Ultra Slim.

Podolgovat obraz

Razširi svoj obraz tako, da obrvi podaljšaš proti sencem. Preskoči oblikovanje loka, saj takšnemu tipu veliko bolj ustrezajo položnejše linije. Podaljšaj obrvi proti njihovim zunanjim kotičkom, vendar pazi, da ne pretiravaš, saj bi sicer lahko nehote ustvarila žalosten izraz obraza.

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Oglat obraz

Ostre linije obraza ublaži s potemnitvijo in podebelitvijo obrvi, ter tako zgornji  del obraza izenači z izrazito čeljustjo. Priporočljivo je, da so obrvi nežno zaobljene, brez pretirano poudarjenega loka, saj bi namesto mehkejšega videza sicer dosegla oster ter grob izraz obraza. Najbolj priročna za to je barvica za obrvi Brow Extensions z vlakni, ki v trenutku poskrbijo za videz debelejših obrvi.

Srčkast obraz

Ravnovesje je najtežje doseči prav pri obrazu z obliko srca, kjer so čelo in oči v prvem planu, brada pa je izrazito ozka. Zarisovanje obrvi lahko le še dodatno poudari zgornji del glave, kar vsekakor ni prava ideja. Najboljša rešitev je redno puljenje, brez zapolnjevanja, in ne pozabi – raje tanjše kot debelejše. Povsem dovolj je, če obrvi zgolj pričvrstiš s pomočjo namenskega sredstva v priročni obliki maskare za obrvi Bare With Me Brow Setter.

Ovalen obraz

Če si med srečneži ovalnih obrazov, zate ni skrbi. Obrvi lahko oblikuješ, kot želiš! Ni pravil in vse je odvisno samo od tvojega okusa za estetiko. V večini primerov zadostuje že občasno puljenje pod spodnjo linijo.

Oblikovanje obrvi glede na obliko in položaj oči

Drobnim očem najbolj ustrezajo tanke obrvi z nežnim lokom, velikim očem pa debelejše linije. Razmaknjene oči lahko vizualno približamo z dodajanjem nad korenom nosa, preblizu nameščene oči pa ločimo z odstranjevanjem dlačic s področja med obrvmi ter s podaljševanjem njihovih zunanjih kotičkov.

Oblikuj obrvi glede na barvo las in frizuro

Sprememba frizure pogosto narekuje tudi spremembo oblike obrvi in tako je celotna preobrazba obraza zagotovljena. Barvica, maskara ali pomada za obrvi, karkoli izbereš, vselej bodi pozorna, da so sredstva le za odtenek ali dva drugačna od tvojih las – če si rjavolaska, nekoliko svetlejša, če si blondinka, pa temnejša.

Krajšim frizuram pristajajo obrvi srednje debeline z nežnim lokom, dolgim lasem naravne obrvi, celo gostejše, seveda z urejeno populjenimi dlačicami pod spodnjo linijo. Fru-fru na čelu za razliko od dolgih las ne prenaša gostih obrvi. Kreiraj mehkejši lok in se potrudi, da bodo tvoje obrvi vselej pristrižene, njihova barva pa čim bolj podobna lasem.

Dodaten nasvet: pravilna oblika obrvi te lahko pomladi

Če si želiš mladosten videz, mirne duše poudari predel pri korenu obrvi. Debelejše definirane obrvi pomladijo, tanke pa včasih lahko prinesejo kakšno leto, pa tudi kak kilogram več. Prav zaradi stalne potrebe po vizualnem širjenju se ženske v zrelih letih pogosto odločijo za japonsko zarisovanje obrvi.

Sedaj, ko veš, katera oblika pristaja tvojemu obrazu, bo oblikovanje precej lažje, kajne?

Preberi še: Novembrski trend ličenja: bakreni »smokey eye«

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Extensions

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Brow

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , nega, oči , obrvi, Maybelline New York , L'Oréal Paris, YSL, Urban Decay, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Si pripravljena na volumen, ki ruši meje?

Ko zaščitne maske prekrivajo polovice naši obrazov, je maskara najmočnejše makeup orožje, kar se jih lahko najde v vaši toaletni torbici. ...