Odkrij popolno maskaro za tvoje trepalnice

Maskara je prav zares najboljša (kozmetična) prijateljica večine žensk. Tudi če se bolj poredko ličiš, imaš v toaletni torbici zagotovo vsaj eno maskaro. Pa si prepričana, da je to popolna maskara za tvoje trepalnice?

Izbira popolne maskare sploh ni preprosta, kajne?

Trg je poln najrazličnejših izdelkov in ženske pogosto postopamo pred policami, ne vedoč, katera maskara bi bila najboljša izbira. Tista za daljše trepalnice, za volumen, vodoodporna maskara, obstojna, takšna, ki se ne sprijema … Kaj pa šele krtačke maskar! Gumijaste, vinilne, naravne, dvojne, trojne, z vzvodom za vihanje, običajne … Naj skrajšamo – povsem se strinjamo s teboj, da izbira ni niti najmanj preprosta.

Odkrij popolno maskaro za tvoje trepalnice

Da bi poudarila polno lepoto svojih oči, moraš izbrati »tisto pravo« maskaro. Njena naloga je, da spremlja ritem tvojih obveznosti in hkrati strukturo tvojih trepalnic. V mislih imej, da maskara, ki dobro pristaja tvoji prijateljici, ni nujno tudi najboljša izbira zate. Naslednjič, ko boš iskala pravo, bodi pozorna predvsem na njene karakteristike.

Bodi na TI s karakteristikama tvoje maskare

Vodoodporna maskara je prava zate, če je tvoj vsakdan hiter in dinamičen. Z njo se lahko kopaš, jokaš (vendar samo od sreče), se potiš, brez skrbi, da bi se razlila po tvojem obrazu in razmazala predel pod očmi, ki bi spominjal na mnoge neprespane noči. Prav zato je ta maskara postala del lepotnega rituala mnogih deklet.

Zate je prava maskara za volumen, če so tvoje trepalnice dolge, a redke. Takšne maskare imajo gosto krtačko in nešteta vlakna, zato lahko poudarijo prav vsako trepalnico na tvojih očeh. Če še nisi, jih moraš obvezno preizkusiti.

Nasprotno pa velja, da dekleta s kratkimi, a gostimi trepalnicami potrebujejo maskaro za podaljševanje trepalnic – z njo bodo te namreč videti precej daljše.

Na koncu ne pozabimo na maskare, ki trepalnice privihajo, kot nalašč za vsa dekleta z izrazito ravnimi trepalnicami. Njihova krtačka je oblikovana kot polmesec, zato z njo resnično lahko dosežeš popoln videz, če jo le uporabljaš na pravi način.

Krtačke za maskare delajo čudeže

Ne vemo, ali si slišala za pravilo, da krtačke delajo čudeže. Lahko so različnih oblik in materialov ter glede na to dosegajo različne učinke. Ko boš torej izbirala svojo popolno maskaro s karakteristikami, ki ustrezajo tvojim potrebam, bodi pozorna na to, kakšno krtačko ima. Zbrali smo različne tipe krtačk maskar, da ti olajšamo odločitev.

Klasična krtačka je najboljša, če so tvoje trepalnice po naravi goste in privzdignjene. V tem primeru bo le še dodatno izpopolnila tvoj dnevni videz. Tanka krtačka je najboljša za majhne, ravne in spodnje trepalnice, dekleta z izrazito kratkimi trepalnicami pa bodo oboževale krtačke spiralne oblike.

Krtačka v obliki peščene ure bo tvoje trepalnice privzdignila in jim dodala »dramatični« videz. Če si želiš precizno ločene in podaljšane trepalnice, je ovalna krtačka ena od najnatančnejših. V tem primeru ti lahko pride prav tudi krtačka v obliki glavnička, ki trepalnice razčeše in razdvoji. Takšne krtačke so primerne za nanašanje maskare na izrazito tanke spodnje trepalnice.

Krtačka s kroglico na vrhu je idealna za definicijo trepalnic in če se želiš osredotočiti predvsem na eno področje. Krtačka v obliki polmeseca je najboljša za volumen, še posebej v kombinaciji s kodralnikom za trepalnice. Z debelo in gosto krtačko še najtanjše in redke trepalnice postanejo goste na pogled. Čim gostejša in večja je krtačka, toliko gostejše in daljše bodo po nanosu maskare videti tvoje trepalnice.

Odkrij popolno maskaro za tvoje trepalnice

Upamo, da so ti navedene informacije v pomoč in bo tvoj naslednji nakup maskare vsaj nekoliko lažji. Morda ne boš že v prvem poizkusu odkrila tiste idealne, a bodi potrpežljiva, trud se bo na koncu izplačal.

Preberi tudi: Preizkusili smo maskaro Lancôme Lash Idôle: to so naši vtisi

Za ta videz priporočamo

 • L'Oreal Air Volume Mega Mascara

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Lash Idôle Mascara

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Lash Paradise

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, oči , šminka, trend , poletni make up, L'Oréal Paris, Lancôme, Lancome Idole, Air Volume

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako naličiti oči z banana tehniko?

Banana tehnika za pravilno ličenje oči pravzaprav nima veliko skupnega s tem eksotičnim sadežem, razen oblike – zakrivljene linije z odebelitvijo....