Odkrijte maskaro, ki ustreza prav vašim trepalnicam

Ko vas je nazadnje kdo vprašal: »Kdo je tvoj najboljša prijateljica?«, ali ste »kot iz topa« odgovorili Jelena, Marija, Ana … Ali ste vendarle najprej pomislile na maskaro? Ni vam treba naglas odgovoriti, želimo samo reči, da se vam ni treba sramovati! Masakra je resnično najboljša (kozmetična) prijateljica večine žensk. Tudi če se redko ličite, imate v toaletni torbici zagotovo maskaro, saj ta zagotavlja, da boste pustile nepozaben vtis na vsakega, ki »ujame« vaš zapeljiv pogled.

Tisto, kar ustreza vaši prijateljici, ni nujno ustrezno tudi za vas!

Tržišče je prepolno najrazličnejših izdelkov, vendar ženske še vedno pogosto stojijo pred izložbami in ne vedo, katero maskaro izbrati. Za podaljševanje trepalnic, za volumen, vodoodporna, obstojna, tista, ki ne povzroča kepic … Kaj pa šele krtačke! Gumijaste, naravne, dvojne, trojne, z upogibom, navadne … Vidite, da izbira ni niti približno preprosta, vendar ne skrbite – pomagali vam jo bomo poenostaviti!

Da bi poudaril lepoto vaših oči, morate izbrati »tisto pravo«. Da pa bi bilo to mogoče, morate vedeti, kakšne so vaše trepalnice. Če neka maskara pristaja vaši prijateljici, ne pomeni, da bo tudi vam. Zato začnimo od začetka.

Kakšno maskaro potrebujete?

Vodoodporna maskara – z njo se lahko kopate, jokate (vendar le od sreče), se znojite, brez strahu, da se bo razlila po vašem obrazu in povzročila madeže pod očmi, ki spominjajo na podočnjake. Dovoljšen razlog, da je ta maskara eden od najbolj priporočljivih make up izdelkov.

Maskara za volumen – ima gosto krtačko in nepreštevna vlakna, ki poudarijo prav vsako trepalnico na vaših očeh. Ženske z dolgimi, a redkimi trepalnicami si ne morejo zamisliti dneva brez nje.

Maskara za podaljševanje trepalnic – če imate kratke, a goste trepalnice, jih bo ta maskara vizualno »izvlekla« in videti bodo precej daljše.

Maskara za upogibanje trepalnic - njihova krtačka v obliki polmeseca ob pravilni uporabi prav zares dela čudeže.

»Pravilo KDČ« Krtačke Delajo Čudeže


Različne oblike in materiali, iz katerih je krtačka izdelana, na trepalnicah ustvarjajo različne učinke.

Skinny krtačka – najboljša je za majhne; ravne in spodnje trepalnice.

»Peščena ura« – njen gre zahvala za »dramatičen videz« trepalnic. Krtačka jih privzdigne in ustvari budnejši videz.

Zašiljena krtačka – izredno precizna krtačka, ki odlično loči in podaljša trepalnice.

Spiralna krtačka – ženske z izrazito kratkimi trepalnicami jo bodo oboževale!

S kroglico na vrhu – idealna je, če se želite osredotočiti na specifično področje trepalnic.

Zaobljena krtačka – najboljša je za volumen, posebeje v kombinaciji z vihalnikom.

Debela, gosta krtačka – celo najtanjše in redke trepalnice bodo videti goste.

Krtačka iz naravnih dlak krtačka iz naravnih dlak trepalnicam daje polnost in obseg. Večja in gostejša kot je krtačka, gostejše in daljše bodo po nanosu maskare videti trepalnice. Če imate majhne oči, to ni najboljša izbira za vas, saj boste zagotovo umazale veke.

Gumijasta krtačka – uporablja se za rezčesavanje in ločevanje trepalnic. Primerna je tudi za nanašanje maskare na izrazito tanke spodnje trepalnice.

S triki do trepalnic »kot iz reklame«

Trepalnice vihamo šele po nanosu senc, in to z izredno nežnim pritiskom, ki ne traja dlje od 30 sekund.

Pravilo pravi: maskaro je treba zamenjati vsakih šest mesecev, lahko pa celo prej, če opazite, da je tekstura suha ali da iz flašice veje neprijeten vonj.

Ker je ta v neposrednem stiku s sluznico, zaradi nevarnosti infekcije maskare NIKDAR ne delite z drugimi.

3 najpogostejše napake z maskaro

Čeprav je najpogosteje uporabljan make up izdelek, z njo vendarle delamo največ napak.

1. Preveč »pumpate« krtačko – vsakič, ko porinete krtačko nazaj v flašico, vanjo vstopi zrak, ki teksturo suši, da o bakterijah niti ne govorimo.

2. Ne ličite obeh strani trepalnic – večina nas maskaro nanaša v glavnem na notranjo oz. spodnjo stran trepalnic, vendar jo je za doseganje polnosti bolje nanesti tudi z zunanje oz. zgornje strani.

3. Uporabljate staro in posušeno maskaro.

Svilene trepalnice VS. maskara

Ni realno pričakovati, da bo maskara kadar koli iz mode. Celo poleg vseh novotarij in različnih vrst nadgradnje, ki se pojavljajo v zadnjem času in, moramo priznati, ženskam olajšujejo življenje, se najbrž nobena dana ne bi odpovedala maskari.

Svilene trepalnice so absolutni svetovni hit in vaše trepalnice naredijo debelejše ter daljše. Vsak dan jih je treba česati in umivati, vendar izredno nežno, da se ne bi »potrgale«. Tudi nanje se lahko nanaša maskaro, pred spanjem pa je, kot vselej, ličila obvezno odstraniti!

In za konec – nadgradnja je lahko začasna zaljubljenost, maskara pa je ljubezen za celo življenje!

Preberi še: Polnejše trepalnice za povsem zapeljiv pogled

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Total Temptation

Povezane teme: maskara, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči se naličiti kot profesionalec ličenja: ličenje oči

Ličenje oči je vsekakor najtežji od vseh korakov v cilju, da bi se naličili kot pravi profesionalci...