Orožje za zapeljevanje

Oči govorijo enega od najmočnejših jezikov – jezik zapeljevanja. Če torej želite, da postanejo vaš glavni adut, je neizbežno, da osvojite par trikov ličenja oči glede na njihovo barvo.
 

Najprej zrušimo MIT!

Takoj na začetku rušimo veliki mit! Če ste pomislili, da se k določeni barvi oči poda ujemajoče senčilo, ste se zmotili! Vsak umetnik ličenja vam bo povedal, da je ujemajoča barva oči in senc nedopustna. Zaradi barvnega stapljanja zenice ne pridejo do izraza, zato ste lahko gotovi, da vaše oči v tem primeru ne bodo postale vaš »as v rokavu«.

Kako torej najti idealen odtenek senčil glede na barvo oči? Z lahkoto!

TRIK z barvno paleto

Ali veste, kaj je paleta barv? Čeprav sprva morda zveni zapleteno, bo uporaba tega preprostega trika pomirila vse vaše dvome. Barvno paleto preprosto približajte svojemu očesu, določite najbolj podoben odtenek, zatem pa poglejte barvo, ki se nahaja na nasprotni strani od izbrane, in težava je rešena! Tako boste prišli do tim. komplementarne barve, ki bo maksimalno poudarila lepoto in senzualnost vaših oči. Na ta način boste spoznali, s katerimi barvami senčil nikdar ne boste zgrešili.

Kateri odtenki najbolj pristajajo BARVI vaših oči?

Rjave oči 

Če imate rjave oči, se lahko počutite kot prave srečnice, saj se s to barvo skladajo praktično vsi odtenki senčil. Tako na veke lahko nanesete celoten diapazon barv, zmagovalna kombinacija za vas pa so bronasti in zlati toni, s katerimi boste postale prave femme fatale! Rjavim očem pristajajo tudi zelene in modre sence, prav tako pa ne gre zanemarjati svetlo vijolične. Strokovnjaki svetujejo, da videz izpopolnite s črtalom.

Oči lešnikove barve 

Vsi odtenki zelenih senc bodo poudarili polno lepoto vaših oči in jim dali poseben draž. Vendarle, v toaletno torbico vključite tudi zlate in šampanjec odtenke. Ti bodo vaše najmočnejše orožje zapeljevanja.

Modre oči


Modre veljajo za hladne, pa se prav zato najlepše skladajo s kontrastnimi, toplimi toni. Bronaste in bisernate sence bodo zadetek v polno, za vamp videz pa igrajte varno – srebrni smokey eye. Modre oči so dovolj vpadljive in privlačne same po sebi, zato uporaba močnih barv na vekah ni priporočljiva. Črno, temno vijolično in temno rjavo barvo zato nadomestite z barvami, ki imajo oranžen podton (koralna, bež, terakota, zlata …). Sprememba svetlobe lahko dobesedno transformira barvo svetlih oči, posebej plavih, zato lahko razločimo naslednji dve niansi:

Intenzivno modre oči

Temno rumeno senčilo nanesite na veke vse do loka obrvi, na rob zgodnjih in spodnjih vek pa nanesite malo senčila bakrene barve. Ta kombinacija barv je izredno učinkovita, saj se modra in rumena nahajata na nasprotnih straneh barvne palete in tako v popolnosti poudarjajo avtentičnost modrih oči

Svetlo modre oči

Vašim očem bo najbolj pristajala senca v pastelnem pink odtenku, ali pa srebrna. Ne varčujte z maskaro in jo obvezno nanesite tako na zgornje kot spodnje trepalnice.

Zelene oči 


Ljudje z zelenimi očmi so redki, lahko bi rekli privilegirani, za poln učinek in poudarjanje njihove posebnosti pa je zadolženo njeno veličanstvo – vijolična! Nežne tone v barvi sivke kombinirajte s precizno nanesenim črtalom.

Če ste zagovornica mirnejših tonov, izberite rjavkast smokey eye z dodatkom bronasto-bisernatih senc. Mirno se prepustite eksperimentiranju in preizkusite barve z rdečkastimi podtoni (barva rje, bakrena, bronasta, mahagoni …).

Zaradi kombinacij različnih pigmentov, svetlobe, pa tudi garderobe zelene oči lahko »potegnejo« na modro ali rumenkasto. Da bi optimalno poudarile barvo vaših oči, na veke nanesite vijoličasto senčilo, na pregib malo sence v barvi rdečega vina, vzdolž zgornjih trepalnic pa s črtalom zarišite linijo.

Rjavkaste oči

Možnosti za manipulacijo so pri ličenju rjavkastih oči precej velike. Odlično se jim podajo zemeljski, čokoladni toni senčil, posebej, če ob rob trepalnic začrtate linijo temno modre sence. Maskara je več kot dobrodošla.

Zlatorjave oči barve jantarja polepšajte s senčili v barvi sivke ali metalno sivih odtenkih.

Temno rjave, črne oči boste še bolj poudarili, če na veke nanesete srebrne ali belkaste sence.

Uporabni nasveti


- Izogibajte se bisernatih senčil, če imate več kot štirideset let, saj bi tako le poudarile gube okrog oči;

- Če imate mastno kožo, se izogibajte senčilom v tekoči obliki, saj se hitro zbrišejo z vek;

- Če imate suho kožo, se izogibajte senčilom v prahu, saj vam bo sicer manjkalo sijaja;

- Priporočljivo je, da je črtalo za oči iste barve kot senčilo;

- Če ste pri ličenju uporabljali temnejše barve, je dobrodošlo, da nanesete šminko in rdečilo v nežnejših in nevpadljivih odtenkih;

- Če ste oči naličili s svetlejšimi barvami, izberite močno barvo šminke;

- Najboljši učinek boste dosegli z uporabo krtačke iz naravnih dlak ali aplikatorja v obliki gobice.

Preberi še: 4 nasveti za senčila za oči

Za ta videz priporočamo

  • The Blushed Nudes Maybelline New York

  • Maybelline New York The Nudes Palette

  • Maybelline New York City Kits Palette

  • Maybelline New York Total Temptation

  • Maybelline New York Sensational Liner

Povezane teme: make up , senčila za oči , črtalo za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novoletni videz Adriane Lima: Vodnik korak po korak

Sledi našemu »vodniku korak po korak«, s katerim boš v prihajajoči čarobni noči zablestela prav tako kot ona...