Osvetljevalec – da ali ne? by Ajda Sitar

Obožujem jim v kremnih in trdih oblikah, v hladno belih, šampanjec ali pa zlatih odtenkih. Danes jih moja makeup zbirka premore kar nekaj. Čeprav sem še nekaj let nazaj osvetljevalec v svoji rutini z lahkoto spustila, si danes popolnega makeupa brez njega ne predstavljam. Pa vendar, tudi moja ljubezen do svetlečega sijaja ima svojo mero… Kdaj osvetljevalec uporabiti in kdaj ne? Je primeren za vse priložnosti? Za vse tipe kože?

»Da« po trenutnih lepotnih trendih

Trend zdravo sijoče kože je prišel na lepotno sceno že nekaj sezon nazaj in tudi letos ostaja na samem vrhu lepotne lestvice. Koža z nekaj sijaja v hipu izgleda bolj sijoče, zdravo, istočasno pa osvetljevalec doda nekaj dimenzije obrazu. Zato ni čudno, da se je trend imenovan tudi strobing tako dobro prijel.

»Previdno« pri mastnejših tipih kože

Če je vaš tip kože suh, boste osvetljevalec brez težav uporabljale tudi z nekoliko »težjo roko«. Nanesle ga boste lahko več in to na različne predele. V kolikor pa je vaš tip kože masten ali mešan, je prav, da ste pri nanosu pazljive. Predvsem ga ne nanašajte na predele, ki se že tako po naravi bolj svetijo zaradi prekomernega izločanja sebuma – vsekakor torej izpustite čelo, pa tudi na ličnicah bodite pazljive.

»Ne« za poslovne priložnosti ali fotografiranja z bliskavico

Poslovne priložnosti običajno premorejo le minimalističen, urejen makeup, v katerega močno osvetljevanje obraza zagotovo ne sodi. Previdno tudi pri nanosu osvetljevalca za fotografiranja, kjer se uporablja bliskavica. Na takšnih fotografijah se včasih osvetljevalec ne obnese najbolje, oziroma mora biti nanešen resnično premišljeno (sicer se lahko na vašem obrazu pojavijo čudne svetle lise).

Ključ se skriva v pravem produktu

Pri osvetljevalcu je resnično pomembno, da je produkt, ki ga uporabljate izbran skrbno. Običajno se najlepše obnesejo takšni, ki imajo manjše svetleče delce. Odtenek izbire glede na vaš ten kože in makeup, ki sta ga ustvarile na očeh ter ustnicah. Za kremno različico se odločite vse z normalno ali suho kožo. Če je vaša koža mastna, je boljša izbira osvetljevalec v kamnu. Drogerijska znamka Maybelline je zagotovo ena najboljših z ozirom na kvaliteto in cenovno dostopnost. Mene je najbolj prepričal Maybelline Master Strobing Stick osvetljevalec, precej priročna pa sta tudi osvetljevalec, ki se nahaja v Maybelline Master Sculpt Contouring Palette dvojčku in pa osvetljevalec, ki se nahaja v paleti za prekrivanje nepravilnosti Maybelline Master Camo.

Preberi še: Majorka makeup videz by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  • Maybelline Master Sculpt Contouring Palette

  • Maybelline Master Camo Color Correcting Kit

Povezane teme: Ajda Sitar, osvetljevalec

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

3 načini uporabe nove palete rdečil Maybelline! by Ajda Sitar

Maybelline je pred nekaj tedni na police znova pripeljal novost, ki je nekoliko drugačna in zelo zanimiva...