Osvetljevanje in senčenje obraza: kremne ali suhe teksture by @Ajdas

Osvetljevanje in senčenje obraza je v zadnjih nekaj letih preplavilo lepotno sceno. Za sloves tehnike, s katero je mogoče optično spremeniti obrazne poteze, se lahko v prvi vrsti zahvalimo Kim Kardashian in lepotnim blogerkam oziroma vlogerkam. Danes osvetljevanje in senčenje obraza pozna že pravzaprav vsakdo, kar pa ne pomeni, da tudi vsak tehniko obvlada. Ključni nasvet vsem nadebudnicam nad omenjenim postopkom je, naj z nanosom ne pretiravajo. Do lepega in naravnega rezultata boste prišle z izbiro pravih produktov – pravega odtenka in teksture. In ravno pri teksturi se pogosto pojavlja vprašanje: je boljša izbira kremne ali suhe teksture?

Priberi tudi o: NAZAJ V ŠOLO: 5 ŠOLSKIH PRAVIL PRI LIČENJU by @Ajdas

Med suhe teksture uvrščamo produkte v kamnu ali prahu. Takšni v kompaktnem kamnu so najpogostejši in tudi najpopularnejši. Za nanos boste potrebovali primeren čopič in lahkotno roko. Svetujem vam postopen nanos, saj boste le tako prišli do naravnega končnega videza. Izbirajte produkte, ki se ne prašijo, njihove pigmentacija naj bo dobra. Nanos bo lažji in bolj enakomeren, v kolikor boste nanašali produkt na suh obraz. Po tekoči podlagi torej sledite s pudrom v kamnu ali prahu, šele nato se lotite senčenja in osvetljevanja. V kolikor tekoče podlage ne želite fiksirati s pudrom, počakajte nekaj minut, da se le-ta posuši, sicer bo lep nanos produkta za senčenje oziroma osvetljevanje težji in rezultat manj naraven. Suhe teksture so primerne za vse tipe kože, še posebej pa jih svetujem tistim, ki imajo nekoliko bolj masten tip kože. Odlična izbira bo Maybelline Master Sculpt Contouring paleta, ki pride skupaj s priročnim, preciznim čopičem. Na voljo je v dveh odtenkih – 01 Light/Medium in 02 Medium/Dark.

Na kremne teksture prisega večina makeup mojstrov, saj je z njimi mogoče delati bolj natančno. Nanaša se jih lahko s sintetičnim čopičem, s prsti ali pa kar direktno s pritiskom produkta na kožo. Nanos je nekoliko podoben risanju – na obraz dejansko izrišete črte, nato pa jih s prstom ali čopičem zabrišete. Videz je lahko zelo naraven, celo bolj kot pri suhih teksturah. Je pa zato nanos težji, vaša roka mora biti mirna in zelo natančna. Kremne teksture lahko na obraz nanašate takoj po tekoči podlagi ali po fiksirnem pudru, saj se dobro nanašajo tako na suho, kot tudi nekoliko bolj vlažno kožo. Zagotovo moj najljubši kremni, cenovno dostopen produkt je Maybelline Master Contour duo stik, ki na eni strani vsebuje temnejši odtenek za senčenje, na drugi pa svetlejši za osvetljevanje. Ima V obliko konice, zaradi česar je nanos kar direktno s stikom na obraz enostaven. Mogoče ga je dobiti v dveh odtenkih – 01 Light in 02 Medium. Kremni produkti so najboljša izbira za vse s suhim tipom kože, tisti z nekoliko boj mastnim, pa za dobro obstojnost poskrbite s fiksiranjem.

Priberi tudi o: Novost znamke Maybelline: strobing

Na vprašanje, kakšna tekstura je boljša izbira, ni pravega odgovora. Vse je odvisno od tega, kakšen videz si želite, kakšne so vaše sposobnosti pri ličenju in kakšen je vaš tip kože. Senčenje in osvetljevanje obraza je lahko zabavno in enostavno, rezultat pa res čudovit – ob izbiri pravega produkta in nekaj pazljivosti pri nanosu.

Priberi tudi o: Trend na ustnicah: močna pigmentacija in mat zaključek by @Ajdas

by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • Master Sculpt by Maybelline New York

  • New! V Master Contour Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se