Paleta senčil za oči za celoten »make up«

Senčila za oči nekoč in danes

Nekoč so ženske porabile cele ure pred ogledalom, da so se naličile in polepšale, danes pa storimo vse, da bi čim prej nanesle nekaj osnovnih ličil, in iščemo razne bližnjice ter lažje in boljše načine.

Se tudi tebi zdi, da vselej zmanjka ravno kanček časa, da bi se naličila točno tako, kot si si želela, in pomisliš, kako krasno bi bilo, če za ličenje ne bi potrebovala toliko različnih izdelkov? Naj ti pomagamo s samo dvema besedama – paleta senčil. Poglej si trike, kako lahko celoten obraz naličiš  z uporabe ene same palete senčil za oči!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Osnovna pravila uporabe palete senčil za oči

Paleta senčil za oči je sestavljena iz velikega števila različnih odtenkov. Svetle odtenke uporabi, ko želiš poudariti določen del oči, srednje temne tedaj, ko izenačuješ oz. zabrisuješ prehode med različnimi niansami, temni odtenki pa so namenjeni ustvarjanju vtisa globine okrog očesa, zato jih nanašaj v zunanji kot veke. Ko usvojiš osnovna pravila uporabe palete senčil na očeh, lahko preidemo k njenim drugim namenom, ki jih morda sploh nisi poznala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Večplastna namembnost palete senčil

Senčila uporabljaj za oči, pa tudi za obrvi

Danes so v modi poudarjene in debelejše obrvi, zato prav vsako mat senčilo v barvi, čim bolj približni tvojim lasem, lahko nadomesti barvico in gel za obrvi. Senčilo nanesi s pomočjo čopiča, pri tem pa pazi, da ne pretiravaš s plastmi, saj bi bila sicer lahko videti nenaravno. Tvoje oči bodo s senčili videti večje in opaznejše, ti pa še bolj mladostno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Senčilo za oči v vlogi črtala

Se ti pogosto zgodi, da ti zmanjka črtala prav v trenutku, ko si se hotela naličiti? Brez panike. Mat kremno senčilo za oči ga lahko hitro zamenja. Potrebno je le, da izbereš barvo senčil za oči, enako barvi črtala, ki si ga želela uporabiti, in da pri nanašanju uporabiš čim tanjši čopič.

Senčilo za oči kot osvetljevalec

Zadnje leto je osvetljevalec postal eden od najbolj iskanih ličil lepotnega sveta. Njegova namembnost je večplastna in mnoge tehnike ličenja so to leto navdahnjene ter razvite prav z osvetljevalcem. Nekaj je gotovo – osvetljevalec bo še dolgo ostal na prestolu »make up« trendov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

To pa še ne pomeni, da paleta senčil ne more nadomestiti tudi ta izdelek. Izberi senčilo s kremno, svetlikajočo strukturo v srebrni ali rožnato zlati barvi in jo nanesi na tiste dele obraza, ki jih želiš dodatno poudariti. Tako lahko za nekaj časa povsem pozabiš na nakup osvetljevalca.

Senčilo za oči kot bronzer in rdečilo za obraz

Prihaja lepše vreme in zagoret ten bo kmalu kraljeval na ulicah. Iz palete senčil izkoristi bakrene, oranžne in rumenkaste odtenke, s katerimi lahko hitro in brez truda pričaraš učinek bronzerja. Senčila nanesi s pomočjo velikega puhastega čopiča za puder, zatem pa višek sijočih delcev odstrani s pomočjo pudra v prahu.

Kar se tiče senčil v vlogi rdečila, izberi rožnate ali tiste odtenke, ki najbolj spominjajo na priljubljeno rdečilo, in zadeva je opravljena. Nihče ne bo opazil razlike, verjemi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Senčilo za oči lahko nadomesti celo šminko

Verjela ali ne, pigmentirana senčila za oči so odlična celo za ustnice, kjer nadomestijo šminko. Poskrbi e, da najprej namažeš balzam, preko njega pa katerokoli senčilo želiš. Barva bo drugačna in obstojna.

120 barv na enem mestu!

Si vedela, da obstaja paleta senčil s kar 120 barvami! V glavnem jo uporabljajo profesionalni umetniki ličenja, za modne revije, poroke in podobne dogodke. Paleta poleg izjemno velikega števila barv vsebuje tudi senčila različnih tekstur visoke obstojnosti. Profesionalci tako brez težav izberejo samo mat ali samo svetleče senčilo, ali preprosto kombinirajo oboje.

Paleta senčil za oči za celoten »make up«

Paleta senčil za tebe

Več kot zadovoljiva je tudi neka skromnejša paleta senčil, te pa naj odlikujeta kakovostna tekstura in lahkotno nanašanje. Izbira palet senčil na tržišču je velika, nas pa je posebej navdušila paleta senčil nyx z imenom »Ultimate«, posebej v odtenkih »Phoenix«. Paleta vsebuje 16 različnih, visoko pigmentiranih odtenkov zemeljskih tonov. Senčila se razlikujejo po teksturi, zato zagotavlja dovolj široko izbiro mat, svilenih, žametnih in metalnih senčil. Prav tako nas je očarala paleta senči L'Oréal, ki celo diši po jagodičevju. Tudi v njej je 16 različnih odtenkov s kremno-pudrasto formulo, ki z modrimi, vijoličnimi in rožnatimi toni napovedujejo poletje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Si kdaj uporabila paleto senčil namesto drugih ličil? Povej nam v komentarjih!

Preberi še: Ličenje oči: kaj tvoja paleta senčil pove o tebi

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Berry Much Love Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Phoenix

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Naked Reloaded Eyeshadow Palette

 • Urban Decay On The Run Shortcut Eyeshadow Palette

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči , trend , večerni make up , dnevni make up , osvetljevalec, poletje, bronzer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trend alert: Preizkusili smo maskaro, o kateri odzvanja po Tik Toku

Razkrivamo, zakaj je maskara Maybelline New York Lash Sensational Sky High postala najbolj osvajalna maskara na Tik Toku...