Pet najpogostejših napak pri nanašanju rdečila

Ne glede na to, ali govorimo o lahkem dnevnem ali težjem večernem make-up videzu, je rdečilo tisti pomemben dotik čarovnije, ki daje živahnost vašem obrazu in zaradi katerega izgledate kot, da pokate od zdravlja. Vendar je treba vedeti, da je samo mali znak nepazljivosti dovolj, da se naredijo nepotrebne napake pri, kar se da, naravnejšem poudarjanju vaših lic in ličnic.

1. Napačen odtenek


Poznate tiste trenutke, ko vas je sram in vam lica nenadoma zardijo? Ravno barva vašega obraza v teh trenutkih naj vam služi kot smerokaz za nakup idealnega odtenka rdečila. Vsak drugi odtenek se ne bi pravilno ujel z vašo naravno poltjo ali s pudrom, ki ga uporabljate.

2. Neustrezen čopič


Izbrale ste odtenek, ki vam najbolj ustreza in naslednji korak je, da ga s pomočjo čopiča nanesete. Vendar je pomembno, da pred tem preverite, ali imate ustrezen čopič, ki je izključno namenjen temu izdelku za ličenje in njegovim različicam. Na primer, delate napako, če za rdečilo v prahu ne uporabljate čopiča iz naravnih ščetin, za kremasta in tekoča rdečila pa čopiča iz umetnih ščetin.

3. Blendiranje, blendiranje, blendiranje


Ker imate ustrezen odtenek in čopič, ste sedaj pripravljene, da analizirate način pravilnega nanosa rdečila. Najpogostejša napaka je, ko ni dovolj narejeno blendiranje rdečila, ki se ne ujema  s preostalim ličilom in je videti kot, da je pozneje nanešeno. Pri tem koraku sta rešitvi potrpežljivost in vaja.

4. Pretirana količina


Eden od klasičnih nasvetov za popoln make-up videz je „manj je več“. Ne glede na to, kako kvalitetno je rdečilo in vam barva popolnoma ustreza, se držite minimalističnega pristopa in se naslednjič zagotovo ne boste zmotile. 

5. Previsoko ali prenizko


Izognite se nanšanju rdečila prenizko ali previsoko glede na ličnice. Trudite se, da ga ne nanašate nižje od linije nosnic, ker vam bo na ta način barva na licih vlekla obraz navzdol in videti boste veliko starejše, kot ste v resnici. Ravno tako, če ste nanesle preveč rdečila na ličnice, boste videti nenaravno in kot da imate na obrazu masko.

Več preberi na: Kako popravimo razlomljeno rdečilo

Povezane teme: senčenje obraza , konturiranje, rdečilo

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zakaj moraš preizkusiti sijoče barvilo za ustnice Candy Slick Glowy Lip Color

Če se ti tekstura šminke zdi premočna, sijaj pa premalo intenziven, je to barvilo kot nalašč zate, saj ti lahko zagotovi točno to, kar potrebuješ...