Pet največjih sovražnikov kože

S kožo na obrazu se nikoli v življenju ne prenehamo ukvarjati. Komaj se po koncu pubertete znebimo aken, že začenjamo dobivati gubice. In ob tem, ko se zalagamo z zaščitnimi faktorji in vitaminom D, nam je jasno, da je koža obraza bolj zapleten sistem, kot pravijo razne reklame, s katerimi nas bombardirajo z vseh strani. Predstavljamo ti pet največjih sovražnikov kože, ki naj bi se jih čim bolj izogibali.
 


Čeprav so učinki mleka v glavnem neznatni, pa nekateri dermatologi trdijo, da lahko mlečni izdelki poslabšajo težave s kožo. Ljudje, ki so pili delno posneto mleko, so imeli najhujše težave z aknami. Vendar pa je vnos kalcija pomemben za zdravje tvoje kože, zato pazi, da ga boš v organizem vnesla z drugimi živili.


Če si že zmanjšala uživanje mleka in sladkorja, bi morala enako storiti tudi s kavo? Celo če jo piješ brez dodatkov, je kava pravi krivec za neprijetne pojave, saj poruši ravnovesje hormonov in vpliva na stres. Na srečo lahko svoj odmerek energije dobiš iz čaja.Bel kruh, testenine in pecivo ter celo koruzni sirup vsebujejo škrob in naj jih ne bi jedli pogosto, če želimo imeti čisto kožo in vitko linijo. Hrana, ki ima visok glikemični indeks, lahko zelo hitro dvigne raven sladkorja v krvi.


Alkohol je naravni diuretik, kar pomeni, da večji vnos alkohola prinese tudi hitrejšo dehidracijo. To koži jemlje potrebno vlago, kar obenem spodbuja nastanek gub, pa tudi rdečih mozoljčkov. In za konec - sladkor. Rafinirani sladkor je živilo, za katerega že dolgo velja, da povzroča akne, gube in ostale nepravilnosti na koži.​


Sladkor je eno od živil, ki spodbuja nastanek kroničnih vnetij. Enako kot pri mlečnih izdelkih tudi tu obstajajo bolj zdrave rešitve. Izberi nerafiniran sladkor, ki ga lahko kupiš na oddelkih z zdravo prehrano večine prodajaln. Ne pozabi pa tudi na med!

Priberi tudi o: 8 najboljših lepotnih nasvetov vseh časov: svetovne lepotice razkrivajo svoje najljubše lepotne nasvete! (prvi del)

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se