Pet pravil za uporabo maskare

Čeprav maskara spada med najbolj priljubljene kozmetične izdelke, je mnoge ženske še vedno ne znajo pravilno uporabljati. Velika večina žensk pravzaprav uporablja maskaro zato, da čez dan poudarijo oči, ob njej pa pogosto ne uporabijo nobenega drugega ličila. Maskara je najbolj uporabljan izdelek za dekorativno kozmetiko na svetu, zato ni nič čudnega, da se na tržišču vsako leto pojavi nova maskara s kakšnim novim učinkom. Tako imamo maskare, ki podaljšujejo trepalnic, druge jim povečajo gostoto, spet tretje ponujajo kombinacijo obojega, poznamo pa tudi vodoodporne maskare in še mnoge druge.

1. Rok trajanja


Preden naneseš maskaro, se prepričaj, da ji še ni potekel rok trajanja. Če se ti maskara več kot eno leto valja po kozmetični torbici, jo vrzi proč, saj lahko stara maskara povzroči resna vnetja in zdravstvene zaplete na očeh. Prav maskara je zaradi svojega bližnjega stika z očmi od vseh ličil najnevarnejša, če je prestara.

2. Mora biti dovolj vidna


Črna maskara pristaja vsem, ne glede na barvo kože, las ali oči. Glavni namen maskare je poudariti obliko očesa in definirati trepalnice, zaradi česar mora biti dovolj vidna, da doseže želeni učinek. To pa ne pomeni, da se ne smeš malce poigrati z barvami. Vijolična maskara se bo popolno ujela z zelenimi, modrimi in svetlo rjavimi očmi, modra in zelena pa bosta ustvarili kontrast v kombinaciji s temno rjavimi očmi.

3. Kodralnik za trepalnice


Uporabljaj nepoškodovan in kakovosten kodralnik za trepalnice. Mnoge ženske se mu izogibajo, ker mislijo, da bodo ostale brez trepalnic. Če trepalnice kodraš po nanosu maskare, se to res lahko zgodi. Zato kodralnik vedno uporabi pred nanosom maskare.

4. Uporabljaj brezbarvno maskaro

 

Tako maskaro v tankem sloju nanesemo na trepalnice, da jih dobro ločimo. Strokovnjaki za ličenje trdijo, da je učinkovita. Preskusi jo, ko boš imela na voljo malce več časa, in učinek bo prekrasen.

5. Zdravje

 

Zdravje koristi trepalnicam bolj kot kateri koli kozmetični tretman. Vitamini B, C in E ter minerali, kot so magnezij, cink in silicij, spodbujajo rast trepalnic. Priporočamo tudi pitje veliko vode ter izogibanje alkoholu in kofeinu, ki upočasnjujeta rast trepalnic. Če se boš držala tega nasveta, se ti bo tudi nanašanje maskare zdelo enostavnejše, saj bodo trepalnice že same po sebi goste in lepe.

Priberi tudi o: 4 koraki do pogleda, ki osvaja

Povezane teme: make up , maskara, oči , trend

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Pomladni trend manikire: »negative-space« nohti

Umetnost okraševanja nohtov je vsekakor najvarnejše polje, na katerem lahko izraziš svojo kreativnost. Potrebuješ le primerno »orodje« in svobodno dom...