Pet sovražnikov brezhibno belega nasmeha

Raziskave so pokazale, da je nasmeh ena prvih stvari, ki jih ljudje opazimo, ko nekoga prvič srečamo, stomatologi pa trdijo, da nas lahko lepi, beli zobje in zdrave dlesni pomladijo za deset let. V bleščeč nasmeh in zdrave zobe moramo vlagati vse življenje, za kar so potrebne disciplina in dobre higienske navade. Tako kot obstajajo živila, ki pomagajo beliti zobe, obstajajo tudi takšna, ki spodbujajo porumenelost zob in njihovo kvarjenje. Ni treba posebej poudarjati, da se moramo takšnim živilom izogibati, zlasti še v velikih količinah, če želimo obdržati bleščeč nasmeh. Predstavljamo ti pet glavnih sovražnikov brezhibnega nasmeha.

KAVA


Kava za zdravje zob ni škodljiva, a na žalost pušča rumenkasto obarvanost zob. Obarvanost lahko odstranimo, a če v kavo daješ preveč sladkorja, pomoči ni. Takrat je nevarnost večja.
 

ZDRAVILA


Tvoja slina je največji in najzvestejši zaščitnik ustne votline, zdravila, kot so tista proti povišanemu krvnemu tlaku, pa vsebujejo sestavine, ki izsušujejo usta in lahko povzročijo deformacijo ustne votline, kar prav tako lahko pripelje do poškodb na zobeh.

GAZIRANE PIJAČE


Če gazirane pijače piješ v velikih količinah, se v ustih razvijejo številne bakterije, ki se hranijo s sladkorjem. V ustih nastaja kislina, zaradi katere so zobje bolj nagnjeni h kvarjenju.

HLADNA PIJAČA PO VROČI JEDI

Te slabe navade moraš vsekakor otresti, saj na ta način zobe izpostavljaš hitrim spremembam temperature, zaradi česar prihaja do nastanka tankih razpok in rumenih madežev na zobeh.

ŽELODČNA KISLINA

Kislina je največji sovražnik zob, kar velja tudi za želodčno kislino. Zgaga povzroča neprijeten pekoč občutek, osnovni simptom pa je vračanje želodčne kisline iz želodca v požiralnik, kar lahko na tvoje zobe deluje enako pogubno kot citronska kislina.

Priberi tudi o: Zasij kot snežna kraljica: brezhibna polt v samo nekaj korakih

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se